Spartaus interneto plėtrą stabdo „Wi-Fi“ vagys  (14)

Per pastaruosius 5 metus JAV interneto paslaugų teikėjų pajamos išaugo vos 3 procentais, nustatė rinkos tyrimų bendrovė „Mintel“. Pasak jos analitikų, tokį mažą pajamų augimą lemia smarkiai sulėtėjusi plačiajuosčio interneto plėtra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažėjančią tokio ryšio paklausą „Mintel“ sieja su tuo, kad vartotojai linkę vogti bevielį „Wi-Fi“ interneto ryšį iš kaimynų, užuot patys užsisakę spartaus ryšio paslaugas.

„Mintel“ atlikto tyrimo duomenys atskleidė, kad 72 proc. respondentų teigė namuose turintys interneto ryšį, tačiau tik 56 proc. iš jų sakė, jog yra pasirašę sutartį su interneto paslaugų teikėju. „Mintel“ analitikai spėja, kad 16 proc. apklausos dalyvių dalijasi interneto ryšiu su savo būsto kaimynais arba naudojasi mobiliuoju internetu.

Įdomu, jog bendrovės analitikai aptiko ryšį tarp pajamų dydžio ir bendro naudojimosi internetu: pasirodo, kad kuo didesnės respondentų pajamos, tuo didesnė tikimybė, jog jie vagia „Wi-Fi“ ryšį. Tyrimas atskleidė, kad tie namų ūkiai, kurių metinės pajamos siekia 75 000 dolerių, dažniau nei kiti namuose naudojasi interneto ryšiu neturėdami sutarčių su interneto ryšio paslaugas teikiančiomis bendrovėmis.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad labiausiai JAV paplitę interneto ryšio būdai – DSL ir kabelinių TV interneto tinklai. Jais naudojasi atitinkamai 38 ir 44 proc. vartotojų. 9 proc. respondentų vis dar naudoja paprastus telefono linijų modemus (dial-up), teigiama pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)