„Jie visi išsilydė. Ten buvo Topol-M.“ Sprogo branduolinių raketų gamykla. „Inžinieriai tikriausiai niekada nebus rasti“ (Video)  ()

Gamykloje buvo gaminamos tarpžemyninės balistinės raketos su branduolinėmis galvutėmis „Topol-M“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-11 „Jie visi išsilydė. Ten buvo Topol-M.“ Sprogo branduolinių raketų gamykla. „Inžinieriai tikriausiai niekada nebus rasti“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaida pateikė naujų detalių apie sprogimą gamykloje, kurioje gaminamos tarpžemyninės balistinės raketos su branduolinėmis galvutėmis „Topol-M“.

Kaip pranešama, vasario 7-osios vakarą Rusijos Federacijoje galingas sprogimas įvyko kariniame objekte netoli Iževsko miesto (Udmurtijoje).

Iš pradžių buvo spėliojama, ar sprogimas įvyko bandymų poligone netoli Jagulo kaimo ar netoliese esančioje Votkinsko mašinų gamykloje, kurioje, be kita ko, gaminamos ir branduolinės raketos. Paaiškėjo, kad sprogimas įvyko Votkinsko gamykloje netoli Iževsko.

Vėliau Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija patvirtino sprogimą, o Rusijos žiniasklaida rašė, kad jis įvyko per bandymus gamykloje. Rusijos pareigūnai incidento gamykloje pasekmių nekomentavo.

Įvykį komentuojantys ekspertai tvirtina, kad dėl sprogimo temperatūra buvo tokia aukšta, jog „išlydė viską ir visus“.

„Vietoje buvę inžinieriai, 13 žmonių, niekada nebuvo rasti ir tikriausiai niekada nebus rasti. Temperatūra buvo tokia aukšta, kad jie visi išsilydė“, – „Telegram“ kanale rašo Ukrainos karo korespondentas Andrijus Caplienka, remdamasis vienu iš Rusijos leidinių.

Gamykloje turėjo būti atliekami bandymai, tačiau kažkas nutiko ne taip, todėl įvyko sprogimas.

Dabar Rusijos Federacija svarsto dvi to, kas nutiko, versijas: techninę klaidą ir sabotažą.

„Tačiau jie vėl dėl to kaltins inžinierių ir darbininkų kvailumą“, – rašė Rusijos žiniasklaida.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(287)
(5)
(282)

Komentarai ()

Susijusios žymos: