Ukraina išgelbėta. „Niekas to nesitikėjo.“ Visiškai žlugo planas „B“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2024-02-11 19:46
Drįsčiau manyti jog parama Ukrainai jau buvo suplanuota iki karo pradžios, tik visa tai buvo laikoma visiškoje paslaptyje. Tokią versiją grindžiu tuo, kad Ukraina buvo visiškai pasiruošusi nuo pirmos karo dienos. Rusijos spec. pajėgoms net nepavyko paimti oro uosto prie Kijevo. Partizaninis karas buvo puikiai organizuotas, o va kai Ukraina parodė savo organizuotumą ir gebėjimus, tada NATO nusprendė jog galima patikėti NATO techniką ir paramą. Juk kokia prasmė tiekti pagalbą jeigu paskui viskas pateks Rusijai į rankas lygiai Afganistane arba Sirijoje.
Andraika 2024-02-12 07:28
Buvo suplanuota, kad Ukraina kris pirmom savaitėm. Visas pasaulis, išskyrus Baltijos šalis ir Lenkiją, skėsčiojo rankom ir dūsavo, ką čia dabar daryt. Negi taip greit pasimiršo?..
Benediktas 2024-02-12 07:33
vanduo4 negali priimti, kaip taip atsitiko, kad 10 kartų daugiau išteklių turinti Rusija nesugebėjo užimti Ukrainos, todėl bando susialvoti logiką, kuri tai pagrįstų.
SPeed_FANat1c 2024-02-12 16:57
o as irgi galvoju kad gal ir galejo kazkoks planas but. Vistiek juk vakarai reme matyt ir ta nuvertima. Tai jie jau galejo tiketis to puolimo. O jei tikisi puolimo, tai gali logiskai galvojant pasiplanuot kad reiks ir toliau remt.
vanduo4 2024-02-12 22:54
- JAV žvalgyba nuo pat pradžių skelbė jig Rusija ketina pulti Ukrainą, o paskui kad Putinas priėmė sprendimą pulti. Jie tai skelbė viešai, tikriausiai tikėjosi atbaidyti Putiną. - O tai rodo jog vakarai viską žinojo ir tam pasiruošė. - O visa kita buvo slapta ir užmaskuota po propaganda, lygiai kaip dabar viešai verkia dėl amunicijos trūkumo, o Rusų generolai per TV sako jog Ukrainai nieko netrūksta. P.s. NATO paskelbė jog būtina ginkluotis tikintis karo su Rusija - tai skamba visiškai absurdiškai žinant jog ji net Ukrainos negali nugalėti. Tai reiškia jog NATO ruošiasi Kinijos įžengimui į karą, tik nenori tirštinti spalvų. Beje NATO atstovai skelbia jog kitais metais, Pasaulio laukia dideli pokyčiai - tikriausia šie metai yra paskutiniai taikos metai.
vanduo4 2024-02-12 23:04
Tai buvo propagandos dalis, kad Rusija nežinotų kiek stipriai yra remiama Ukraina. Netikėtumas yra svarbus karo elementas.
Andraika 2024-02-13 01:31
Karo pradžioj Ukraina pati susitvarkė be jokių rėmimų. O driskių generolų plepalais tiki nebent jų pačių быдло.
donatasv 2024-02-13 04:09
Bent jau man panašiau į tai, kad JAV ruošiasi karui su kinija arba bent jau kinijos pilietiniam karui ir korėjos karui. Jeigu jau tvarkysis su kinu manau nuvers ir kulverstuką š. Korėjoje. Tuo pačiu būtų galima paaiškinti trumpo išsišokimus bandant priverst ginkluotis Europą, kad nereiktų nukreipt papildomai pajėgų ar išteklių į Europą. Toks paaiškinimas yra logiškiausias. Galima sakyt mums nuskilo, kad Ukraina susitvarkė su rusu, kol nei JAV nei kinas nebuvo pasiruošę. Tik vienas dalykas nesueina prieš karą su kinu turėjo būti iškeltos taivano gamyklos bet šitas reikalas nekruta net lansbergio planai galima sakyt vos kruta iš vietos.
SPeed_FANat1c 2024-02-20 12:38
tai kinija gali lietuva pult ar kaip ? nes man tai kinija neatrodo mums gresme, nebent kaip rusijos remeja. Bet jei ji rusijos remejsa tai gal remia ja uir dabar, o ji vistiek ukrainoj nenugali pilnai. Bet jei sie metai paskutiniai taikos metai, tai ka darai, kaip ruosies karui?
SPeed_FANat1c 2024-02-20 12:40
o del ko su kinija kariaut? nebent jie pultu tavana. Del siaures korejos irgi - ar verta branduolini kara kariaut del tokios mazos salies kuri praktiskai nieko nereiskia?
immortallt 2024-02-20 12:49
Vakarai tiek pasiruošė, kad Ukraina kliovėsi viskuo kas paranka ir didelius regionus leido užimti be beveik pasipriešinimo. Taip, žvalgyba jau tada tiekė informaciją apie tai, kad visgi tikrai maskoliai puls ir ukrainiečiams, bet kažkaip modernios ginkluotės pas ukrainiečius nesimatė. Net vakarų ginkluotės daug trūko. Humanitarinė krizė realiai kilo. P.S. pasitikslinu, taip, ukrainiečiams teikta žvalgybinė info, kad maskoliai puls. Be sarkazmo. Bet ne, ginkluotės tiekimas nebuvo nei adekvatus gresiančio karo apimtims, nei pati ginkluotė buvo atitinkamo lygio. Tiekimas jau vyko dar nuo Donbaso ir Krymo užpuolimo laikų, kažkiek padidėjęs iš pavienio šalių, tokių kaip Baltijos šalys ir Lenkija.
Senas kareivis 2024-02-20 13:43
Klystat, Andraika. Ukraina gavo ir Javelinų, ir Bairaktarų, ir NLAW, ir Stingerių ( taip pat ir iš Lietuvos). Lietuviai instruktoriai prieš pat karą nuvyko į Ukrainą. Gal likus savaitei ar dviem iki karo. Kai prasidėjo karas, labai tikėjaus, kad lietuviai spėjo apmokyti ukrainiečius ir grįžt namo. O jei nespėjo, kad jiems nieko nenutiko. Aišku, ne vien lietuviai ukrainiečius mokė naudotis Stingeriais):
Senas kareivis 2024-02-20 13:48
Nu jo. Jei Ukraina be pasipriešinimo atidavė kai kuriuos regionus, kalti Vakarai? Ką, ukrainiečiai net automatais negalėjo pšaudyt į ruskius, kurie beveik parado tvarka atvažiavo į Chersoną? Be problemų pravažiavo Čonharo tiltą (kuris prieš karą buvo užminuotas, o paskui kažkas nutiko, kad tapo nebeužminuotas.). Kažin koks generolas pasakė, kad tilto nesusprogdino nes, jėgų santykis buvo 1:12 ukrainičių nenaudai. Juokinga. Vienos knopkės paspaudimas - ir tilto nebėra. Gal ruskiai slapta nukirpo laidus? O gal agentūra kažką ten sobotavo. Bet kokiu atveju, tiltą tikrai galėjo susprogdint. Nesakau, kad ant tilto sustabdyti ruskius, pasitelkus pėstininkus. Tad dėl Vakarų esate neteisus.
immortallt 2024-02-20 15:35
Ar aš sakiau, kad kalti vakarai? Aš sakau, kad nebuvo tiekimas ginklų iš vakarų suplanuotas dar iki karo, ką bando suponuoti kai kas. O NATO apmokymai ukrainiečių vyko ne nuolat nuo Donbaso ir Krymo užpuolimo?
donatasv 2024-02-20 18:24
Praktiškai nieko nereiškia? Tai patarčiau pasidomėt tokių kompanijų kaip Samsung įtaka pasaulinėms rinkoms. Taivano TSMC ir kokios problemos kiltų IT srityje eliminavus šias dvi kompanijas iš rinkos. Prie to pačio reiktų nepamiršt tokio karo atveju vakarų pasaulis netenka ir kinijos fabrikų. Verkė Europa, kad teko palikt ruso rinką kas realiai būtų mizeris netekus kinijos/taivano/p. Korėjos pajėgumų, išteklių, tiekimo grandinų ir t.t. Kinas žingsnis po žingsnio eliminuoja priklausomybę nuo taivano/korėjos ir daro tai labai sparčiai. Bent jau kinas demonstruoja savo pajėgumus viešai, vakarai šiuo klausimu pakankamai tyliai viską daro tai labai sunku pasakyti pasirengimo karui stadijos. Bet trumpo tonas, pasisakymai duoda suprast ruoškitės.
SPeed_FANat1c 2024-03-15 19:30
cia tipo prevenciskai siaures koreja nugalet? kol nepuola atrodo nu kam ten kariaut.