Ukraina išgelbėta. „Niekas to nesitikėjo.“ Visiškai žlugo planas „B“  (16)

Rusai visiškos invazijos momentu turėjo planą „B“, kuris beveik suveikė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo analitikas Yigalas Levinas mano, kad Rusijos vadovybė ketino daryti ekonominį spaudimą Ukrainai.

Jei Vakarai nebūtų iš karto prisijungę, Ukraina nebūtų galėjusi ilgai išsilaikyti po plataus masto invazijos, nes jos pačios išteklių būtų užtekę ne daugiau kaip keliems mėnesiams, sako Yigalas Levinas.

Yigalo Levino interviu radijui „Radio NV“ galite peržiūrėti „YouTube“ kanale.

Žurnalistas paklausė pašnekovo, ar yra koks nors skirtumas, kokio lygio yra Ukrainos karinis-pramoninis kompleksas, jei Vakarai šiuo klausimu vis tiek groja pagrindiniu smuiku.

Atsakydamas tinklaraštininkas-analitikas paaiškino: „Karine prasme – taip, turi, nes Ukraina turi subsidijuojamą ekonomiką ir viskas priklauso nuo pagalbos paketų. Tai dar nuo 2022 m., tai yra žinoma, kad Ukrainai užtektų savų „riebalų“ kariauti du mėnesius.“

„Tai buvo Rusijos planas B. Jie galvojo, kad gerai, jeigu mes jų neužklupsime kavalerijos puolimu kolonomis, kas jiems beveik pavyko (Kyjivas buvo apsuptas, viskas buvo ant ribos, kabojo ant plauko), tada buvo antras planas. Jei ukrainiečiai pasipriešintų, jiems užtektų jėgų dviem mėnesiams. Jie neįsivaizdavo, kad Vakarai taip ilgai dalyvaus“, – plėtojo savo mintį Yigalas Levinas.

 

Tada Izraelio karo apžvalgininkas paaiškino, kas išgelbėjo Ukrainą nuo rusų plano „B“: „Negalima tik skųstis, kad Vakarai daro per mažai, nors iš tiesų gali padaryti daugiau, bet niekas nesitikėjo, kad jie taip įsitrauks ir bus perduota tūkstančiai kovinių mašinų. Rusija neįsivaizdavo tokio dalyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(472)
(30)
(442)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (16)

Susijusios žymos: