Syrskio dešinioji ranka. „Mes nesustosime...“ Kas apie jį žinoma  ()

Vasario 10 d., Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskyrė pulkininką Vadimą Sucharevskį, šaukiniu „Borsukas“, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Oleksandro Syrskio pavaduotoju. Rusijos ir Ukrainos kare jis dalyvauja nuo 2014 m. Jis bus daugiausia atsakingas už dronų sistemų kūrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vadimas Sucharevskis gimė 1984 m. spalio 6 d. Beregovo mieste, Užkarpatės regione, Ukrainoje. Jis mokėsi Mukačiovo licėjuje, vėliau baigė Lvivo sausumos pajėgų institutą. Nuo 2004 m. vasario iki spalio Sucharevskis, kaip 6-osios atskiros mechanizuotos brigados dalis, dalyvavo Taikos palaikymo misijoje Irake.

Sucharevskis laikomas Ukrainos kariu, paleidusiu pirmąjį šūvį Rusijos ir Ukrainos kare. Tai įvyko 2014 m. balandžio 13 d., kai Sucharevskis, tuomet vyresnysis leitenantas, davė įsakymą paleisti ugnį į Rusijos kovotojus. Nuo 2014 metų jis taip ir kariauja.

Nuo 2016 m. Sucharevskis buvo 36-osios jūrų pėstininkų brigados 1-ojo linijinio bataliono, kuris vykdė užduotis netoli Mariupolio, vadas. 2020 metais jis gavo pulkininko laipsnį, o po metų užėmė 35-osios jūrų pėstininkų brigados štabo viršininko pareigas.

2022 metų vasarį Sucharevskis buvo paskirtas 59-osios atskirosios motorizuotosios pėstininkų brigados vadu, o liepos 18 dieną gavo Ukrainos didvyrio vardą.

 

Nuo 2024 m. vasario 9 d. Sucharevskis taip pat vadovauja naujai sukurtoms Ukrainos nepilotuojamų sistemų pajėgoms.

„Mes nesustosime, kol neatkursime savo sienų, neišvaduosime žemių ir nesusigrąžinsime žmonių iš slegiančios nelaisvės“, – pareiškė Sucharevskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: