„Tai – mūsų žmogus.“ Rusų propaganda pradėjo Syrskio giminių medžioklę Rusijoje  ()

Vasario 8 dieną Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė apie sprendimą atleisti Valerijų Zalužną iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų ir paskirti Oleksandrą Syrskį į šią vietą. Syrskis yra žinomas Ukrainos karininkas, gimęs Rusijos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Kovos su dezinformacija centras praneša, kad rusai naujam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiajam vadui bando primesti „sovietinio ir rusiško“ žmogaus įvaizdį. „Tam tikslui propagandistai aktyviai ieško jo artimųjų Rusijoje, šeimos draugų, kurie ką nors pakomentuotų“, – rašoma pranešime.

Šios kampanijos tikslas – diskredituoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą ir pakirsti pasitikėjimą juo.

Syrskis ilgą laiką buvo Valerijaus Zalužno komandos narys. Jis vadovavo sėkmingoms operacijoms, įskaitant Kyjivo ir Charkivo regionų išlaisvinimą. Jis toli gražu nėra prorusiškas ir rusų okupantai anksčiau jo karštai nekentė. Tai ko dabar prikibo rusų propaganda?

Oleksandras Syrskis gimė Vladimiro srityje, Rusijoje. Jis – etninis rusas. Jo tėvai ir kiti šeimos nariai vis dar gyvena Rusijoje. Kariu Syrskis tapo todėl, kad jo tėvas buvo ilgametis sovietų karys. Į Ukrainą Syrskis laikinai persikėlė tik būdamas 15 metų – jo tėvas buvo perkeltas į Charkivą. Ten Syrskis baigė ir mokyklą, bet po to išvyko studijuoti į Maskvą. Nuolatiniam gyvenimui Ukrainoje jis perkeltas tik 1993 metais, nes jo dalinys po SSRS nustipimo buvo pervestas Ukrainai.

 

Pagal gimimo vietą ir giminės medį Syrskis yra rusas, todėl Rusija dabar nori pristatyti jį kaip savo kūrinį ir savo žmogų. Kokių pažiūrų yra jo giminės Rusijoje net nėra taip svarbu. Syrskis metų metus nuo rusų įsibrovėlių valo Ukrainą ir yra Rusijos priešas. Tai, kad jis pasirinko, o ne gimė tokiu būti, daug pasako apie jo vidų. Ir daug pasako apie rusus, kurie iki šiol užstoja Putiną ir neprieštarauja kraujo praliejimui vardan jo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(3)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: