„Gali būti atkirstas tiekimas.“ To nelaukė niekas. Įvyko įsiveržimas iš Šiaurės (Video)  ()

Dokumentinių filmų kūrėjas Bohdanas Papadinas apie sudėtingą ir net kritišką situaciją Avdijivkoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-13 „Gali būti atkirstas tiekimas.“ To nelaukė niekas. Įvyko įsiveržimas iš Šiaurės (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie šiandieninę situaciją Avdijivkoje Bohdanas Papadinas sakė: „Situacija gana sudėtinga. Rusai sugebėjo patekti į miestą iš šiaurės ir dabar bando atkirsti vienintelį mūsų karių logistikos kelią, kuriuo vykdomi pristatymai į miestą. Jei jiems pavyks, o ten tikrai liko vos keli šimtai metrų, tai tolesnė Avdijivkos gynyba bus komplikuota, nes logistikos komunikacija tuomet vyks tik per laukus šarvuotos technikos pagalba. Bachmuto pavyzdys rodo, kad tuos kelis šimtus metrų Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali ginti labai ilgai, tačiau tai kainuos didelius nuostolius mums“.

Bohdano Papadino interviu galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Apie galimą gynybos pajėgų pasitraukimą iš Avdijivkos jis pasakė:

„Nenoriu prognozuoti neigiamų scenarijų. Kažkas kalba apie kitus įtvirtinimus, ir aš labai tikiuosi, kad jie ten bus, nes pats miestas nebuvo paruoštas gatvės mūšiams: nebuvo sukurti įtvirtinimai, Gynyba formuojama per kelias valandas. Pozicijas patys kovotojai greitai suformuoja tiesiogine prasme per kelias valandas. Tai atviras klausimas, kurį reikia atvirai aptarti.“

 

„Kovas už Avdijivkos ribų apsunkins tai, kad jos vyks ne miesto pastatuose, kur, kompetentingai išdėsčius gynybines pozicijas, galima kautis. Gynybos pozicijos yra ne tik kariuomenės atsakomybės sritis, tai turi būti visapusė atsakomybė. Tikėtis, kad vienintelė 110-oji brigada viską padarys pati, na atsiprašau, bet taip negali būti. Mums reikia integruoto požiūrio ir visapusiškų sprendimų. Kas bus toliau? Pamatysime, nes karas keičiasi ir transformuojasi“, – savo nuomonę išsakė Papadinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: