„Tai kartų pasikeitimas.“ Kas vadovaus karui. Ukrainoje pristatyta nauja generolų karta (Video)  (1)

Prezidentas Volodymyras Zelenskis visą šeštadienį praleido susitikimuose su savo naująja karinės vadovybės komanda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes ir toliau atnaujiname ginkluotųjų pajėgų vadovų komandą“, – rašė jis oficialiame „Telegram“ kanale.

Sekmadienį V. Zelenskis pasirašė dekretą, kuriuo generolas Jurijus Sodolas buvo paskirtas Ukrainos jungtinių ginkluotųjų pajėgų vadu, jis pakeis generolą Sergejų Najevą. Nuo 2018 m. J. Sodolas buvo Ukrainos jūrų pėstininkų vadas.

Tarp V. Zelenskio surinktų karininkų buvo žmonių, kuriuos prezidentas apibūdino kaip „gerai žinomus armijoje ir kurie patys gerai žino, ko reikia armijai“. Jis pridūrė, kad jie „prisiima naujų pareigų“.

Be naujojo vyriausiojo vado Oleksandro Syrskio, kurio, kaip kieto ir gudraus taktiko, reputacija gerai žinoma Ukrainoje, yra keletas palyginti naujų veidų:

Pulkininkas Vadimas Sucharevskis daugiausia dėmesio skirs sistemoms be įgulos ir dronų kūrimui.

Pulkininkas Andrijus Lebedenko daugiausia dėmesio skirs naujovėms, ypač kariuomenės technologijų komponentams ir kovinėms sistemoms. „Reikia aiškios praktikos naudojant naujas technologijas“, – sakė V. Zelenskis.

 

Brigados generolas Volodymyras Gorbatiukas daugiausia dėmesio skirs operatyviniam darbui, personalo darbui, planavimui ir valdymui. „Kiekviename štabe jie turi visiškai suprasti fronto poreikius“, – sakė V. Zelenskis, pakartodamas praėjusios dienos leitmotyvą, kai paskelbė, jog reikalauja, kad jo naujieji vadai būtų susipažinę su frontu, o ne merdėtų štabe.

Prezidento dekretuose teigiama, kad titulai suteikiami „už reikšmingus asmeninius nuopelnus ginant Ukrainos valstybės suverenitetą ir teritorinį vientisumą“.

Brigados generolui Oleksijui Ševčenkai buvo pavesta plėtoti logistiką, „užtikrinant maksimalią logistikos kokybę mūsų armijoje“.

 

Tuo tarpu brigados generolas Mychailo Drapaty bus atsakingas už karių mokymą. M. Drapaty vadovavo Jungtinėms pajėgoms Chersone nuo pat karo pradžios. Pirmasis jo darbas buvo statyti gynybines linijas 2022 m. Rusijos puolimo prieš Ukrainą pradžioje po Kremliaus proveržio iš Krymo, pasiekusio iš pradžių silpnas Ukrainos pajėgas aplink Chersono ir Nikolajevo miestus.

Visa realiai įgyta kovos vadų, kovinių brigadų, mūsų padalinių, sukūrusių kokybišką karių rengimo sistemą bei kovinių veiksmų įvertinimo ir analizės patirtis – visa ši patirtis turi būti įgyvendinta siekiant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės“, – sakė V. Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)