„Atsirado baimė.“ Skelbia paslaptį, kodėl Syrskis paskirtas vietoj Zalužno  ()

Ukrainos karių fronte laukia sunkios dienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos analitikas Maiklas Naki papasakojo, kodėl Syrskis buvo paskirtas vietoj Zalužno, ir ką tai pakeis.

Maiklas Naki atkreipė dėmesį į svarbų skirtumą tarp Zalužno ir Syrskio: „Ukrainiečių požiūris buvo toks, kad kariai yra pagrindinė vertybė, kario gyvybės išsaugojimas yra prioritetas. Nelabai tai pasikeitė, bent jau Syrskis sako tą patį, tie, kurie su juo dirbo, pastebi, kad nėra tokio dalyko, kad Syrskis visus tiesiog mestų į ambrazūrą. Tačiau jis tolerantiškiau žiūri į nuostolius.“

Maiklo Naki nuomonę apie Zalužno atstatydinimą galima rasti vaizdo įraše „YouTube“ kanale.

Žurnalistas išsakė savo požiūrį į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pakeitimą: „Syrskis yra žmogus, kuris mano, kad nuostoliai yra priimtini. Tai yra esminis skirtumas. Kodėl Zalužno atsistatydinimas vyksta dabar? Reikalas tas, kad dabar Ukraina atsidūrė sudėtingoje situacijoje. Motyvacija, kurią Ukrainos visuomenė ir kariuomenė turėjo pirmaisiais karo metais dėl laimėjimų, pamažu nyksta, ypač kai kyla problemų dėl Amerikos pagalbos. Dabar Ukrainos kariuomenei drausmė bus svarbesnė už moralę, ir tai yra svarbus skirtumas tarp Syrskio ir Zalužno.

 

„Kai nelieka euforijos, kai nėra to jausmo, kad mes laimėsime ir panašiai, kad liko visai nedaug, reikia vis tiek toliau kovoti, net kai yra jausmas, kad nebus didelių laimėjimų, ir kai yra net baimė, kad bus pralaimėjimas, vis tiek reikia eiti į mūšį. Tokiais atvejais disciplina yra svarbesnė už motyvaciją“, – sako Maiklas Naki.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(3)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: