„Windows 8“ pasirodys 2012 m. pabaigoje  (55)

Naujoji asmeniniams kompiuteriams skirta operacinė sistema „Windows 8“ bus kuriama dar beveik 2 metus, pranešė oficialus „Microsoft“ tinklaraštis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai reiškia, kad „Microsoft“ ruošiasi pateikti rinkai „Windows 7“ įpėdinį maždaug 2012 m. pabaigoje, arba po 3 metų nuo „Windows 7“ OS išleidimo, skelbia „CNet News“.

Manoma, kad „Windows 8“ operacinėje sistemoje bus įdiegta vartotojų atpažinimo iš veido funkcija, suderinamumas su USB 3.0 bei „Bluetooth 3.0“ technologijomis, belaidžiais monitoriais bei 3D ekranais.

Anksčiau buvo skelbiama, kad naujoji OS pasižymės efektyvesnėmis energijos vartojimo valdymo priemonėmis, prailginsiančiomis nešiojamųjų kompiuterių autonominio veikimo laiką, joje bus įdiegta prieiga prie taikomųjų programų parduotuvės internete. „Microsoft“ taip pat žadėjo sumažinti naujos OS įkrovos laiką lyginant su ankstesnėmis „Windows“ versijomis.

„Microsoft“ taip pat informavo, kad kompiuterių gamintojai nebegalės diegti „Windows XP“ OS į naujus kompiuterius, tačiau vartotojai, įsigiję kompiuterius su „Windows 7“, turės teisę pereiti prie „Windows XP“.

Bendrovės „Net Applications“ duomenimis, šiuo metu „Windows XP“ užima apie 60 proc. pasaulinės asmeninių kompiuterių OS rinkos. „Windows 7“ dalis pasiekė 17 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (55)

Susijusios žymos: