Buvęs "Microsoft" darbuotojas atskleidė "Windows 8" išleidimo datą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SuperHP 2010-02-12 19:53
Kiek gi galima... Sukurtu kas kokius 5 metus tokius TOP-END windowsus kaip kad XP ir butu gana
Cigaras 2010-02-12 20:46
Pinigų nori, ot klounai. Tikrai sukurtų normalią operacinę sistemą kurią naudotumėm 10 metų mažiausiai ir eitu update normalūs. O dabar atnaujina branduolį sukuria naują UI, ir va Windows 8. Tą patį iš Vista padarė (Windows 7), tik reklamą prasuko.
ligonis 2010-02-12 20:53
jo, vista ir 7 nesiskiria O_O
kionig 2010-02-12 21:03
Na cia politika, o neprogramavimas.
Vytax 2010-02-12 21:32
Kad Microsoft atlaikytų konkurenciją ir nepradėtų prarasti savo turimos OS rinkos dalies. Ji naujas versijas privalo pateikti dažniau nei kas dveji metai. Priešingu atveju gali prasidėti migravimas į kitas sistemas. Jau praėjo tie laikai kai konkurentų tiesiog nebuvo.
Cigaras 2010-02-12 21:47
Pagrįsk.
KeeperMustDie 2010-02-12 23:30
Cigaras, juokinga, kad pats parasei visiskai nepagrista ir netgi labai gincytina dalyka, o po to reikalauji kito pagristi savo nuomone. Windows 7 yra tas pats kas Windows vista ir yra tas pats kas Windows xp ir t.t. Zinot kodel? Ogi todel kad cia . Nauja versija ir neturi kardinaliai skirtis. Kasnors jus vers pereiti prie nauju win, kad skundziates? Kiek pamenu windows vista updatai tesis iki 2015, taip, kad net sita "nesekminga" versija palaikys dar ilgai. Ubuntu isleidzia naujas versijas ~kas metus, todel windows pradejo atsilikineti nuo tendensiju. Aisku atsiranda tokiu "klounu" kurie patys neprisitaiko prie naujoviu, todel nenori, kad ju butu: "naujas skype sudas", "nauji windows sudas", "starcraft 2 sudas" ir t.t. Padetis narsykliu rinkoje panasi, ff tik ir kepa naujas versijas, kitos narsykles neatsilieka. Tik IE flegmina todel pastoviai gale velkasi, puikus pavizdys kas nutiktu Windows jei IE komanda butu atsakinga. Asmeniskai as, jei iki siol nebutu isejusios naujos windows versijos, jau seniai ant linux sedeciau, nes xp jau sooo atsilikes(ir taip, man svarbi GUI isvaizda, ir man del to ne geda!)
DJ_LFS 2010-02-12 23:59
Ir kuom gi xp atsilikes? kad jau kompu stabdyt nebegali?
HiTech 2010-02-13 00:10
Pykit - nepykit, bet xp tikrai jau laikas užleisti vieta kitoms os. Šiuo atveju win 7 man labai patiko. Dauguma perėje nuo xp prie win 7, giria šią os ir nesiruošia grįžti prie xp. Xp labiau tinka tiem kurie rimtai dirba su kaikuriom programom kurios vis dar pykstasi su naujesnėm os.
zaf 2010-02-13 00:12
Melyna juosta atgyvenus jau matomai.
sz520qm 2010-02-13 00:50
Hahaha!!! "XP tik tiems, kurie dirba su senomis programomis", "mėlyna (!!!) juosta atgyvenus", "laikas užleisti vietą"... Haha... Nei vieno rimto argumento. Dirba ji kaip bitutė, neužkrovinėja nereikalingo DWM'o (kuris tik vaikų mylimam Aero deskui reikalingas ir kitiems desktopo Direct3D akceleruojamiems šudniekiams), naudoja paprastutį ir efektyvų GDI+, jokių "supaprastintų" control panelių, windows explorerių, kitų "supaprastinimų", meniu juostos nutempimo po pagrindiniu tulbaru ar net išvis jos paslėpimo (kaip galima dirbti be meniu juostos, kuri skirta prieiti prie praktiškai visų komandų???). Eina atnaujinimai smagiai ir toliau, ir tikrai dar greitai nedings Jokio iracionalaus UAC (jei durnas esi, tai ir popupai neapsaugos ;] ). Aj, ir pas mane XP mėlynos juostos nėr. Yra senas geras, akių neapkraunantis windows 2000 stiliaus theme'as. Mažiau kompo resursų ėda, ir naudingo ploto sutaupai. Ir ne, mano kompas nėra dešimties metų senumo Ir jo, skypė nauja tikrai šudas. Kodėl? A todėl, kad negaliu normaliai alt-tabinti tarp pokalbių langų. Kas man užtrunka su klaviatūra pusė sekundės, su nauja skype reiktų pele baksnoti keturis penkis kartus ilgiau.. Jau nekalbant apie nerealiai kompą stabdančius (vėlgi) langų apipavidalinimus, kuriuos gerai, kad dar galima išjungti... Bottom line: jei reikia kompo darbui, filmams žiūrėti, muzikai klausyti, ir pan., supranti kaip kompai veikia - renkiesi efektyvų ir optimalų variantą, jei reikia būtinai šiaip turėti - eini kartu su madomis, daraisi personalizacijas, užsikabini už bereikalingų blizgučių ir t. t.. Žinau, kad turit kitą nuomonę, bet aš irgi turiu savo!
zaf 2010-02-13 01:26
Melyna juosta buvo ironija. XP geriausi windowsai, kurie buvo ir bus. Man juokingi zmoniu pasisakymai, kad Win 7 greitesni uz win XP. Palyginkit sistemas ant kuriu sukasi tie windowsai O juokingiausia kai sakoma, kad Win 7 mazai resursu ryjanti OS. Na atsiprasau, bet kai OS suryja puse ramu nieko nedarant, tai to nepavadinciau "lengvumu". 2 GB ramu man per akis dirbant linux aplinkoj. Su win 7, jau reik galvot, kaip issiverst su 1 GB. Plius, pasipyle problemos su win 7 saugumu, del durnos ms logikos, tad visai atsisakiau win 7.
Strong_Bad 2010-02-13 03:09
Dabar palaks, kol w7 ispirks, o paskui isleis w8, kad visi vel pirktu w8, o w7 padetu i siuksliu deze O jeigu jau taip nesiskiria viena nuo kitos versijos, yai kam ir vadint jas aujomis versijomis? Pilnai uztenka Service Pack ar siaip kokiu update smulkmenu klaidom pataisyt. Na o jei jau sukurs kazka rokio naujo revoliucinio, tai tada tegu buna ta nauja versija pelnytai, o ne ta pati "sh" pardavinet su kitokia etikete ir gal viena kita smulkmena pakeista. Is esmes win95-win98-winXP buwo tie suoliai, kur pazanga kaskart labai pastebima, o paskui prasidejo pavadinimu isgalvojimai, o ne naujo produkto kurimas. Mes laimesim, XP 4EVER!!!
HiTech 2010-02-13 03:17
As pvz gan daug laiko skiriu zaidimams. Ziuriu ir filmus, ir muzikos klausau. Ir win 7 kolkas yra geriausi windowsai kuriuos esu turejes. Zinoma jei pas tave kompe 1 arba 2 gb ramu, tai nieko kita ir nelieka kaip tik xp naudoti, taciau jei turi siektiek geresni kompa tai tikrai neapsimoka diegti xp.
Cigaras 2010-02-13 10:07
. Windows Vista 6.0 - Windows 7 6.1. Ką tai reiškia? Ogi tai, kad ten galima sakyti niekas nepakeista. Kaip tu galvoji, kodėl jokių naujų draiverių nereikia, visi seni nuo Vista tinka? Tas pats ir su programomis. Windows skirtumas tas, kad sukurtas naujas ŠIEK TIEK besiskiriantis UI, netgi drįsčiau teigti, kad be spalvų čia jie net nesiskiria ir apart TASKBAR, kuris buvo turbūt vienintelė Windows 7 naujovė. Toliau einam link skirtumų, išmestos visos papildomos Windows Vista programos, dabar į Windows 7 jas galėsi atsisiųsti iš interneto. Greitis? Sparta? Umm, ta pati būtų jei išjungtumėm visus Windows Vista servisus kurių nėra Windows 7. Tik reikalas tas, kad visi nuo išleidimo jau spėjo atsinaujinti kompiuterius, programų kūrėjams nereikia taikyti programų ir draiverių iš naujo, kaip kad buvo su XP to Vista, kodėl nereikia? Todėl nes jie jau pritaikė viską ant Vista. Ten tik buvo problemėlė su Deamon tools, o buvo todėl nes buvo kažkokia tai tens apsauga į Windows 7 įdiegta nauja (servisas or smthng). Firefox kepa naujas naršyklių versijas, Opera irgi, Chrome taip pat, su kitomis irgi panašiai. Bet čia visai kita sritis, visų pirma niekam už tai nereikia mokėti. Naršyklės pačios uždirbą iš mūsų $$$ vien dėl to, kad jomis naudojamės. Su Ubuntu irgi panašiai, ten situacija visai kita. Beabejo niekam irgi nereikia mokėti. Tuo labiau Ubuntu OS reikia tobulėti ir tobulėti, tad jie vien dėl to nestovi vietoje. O kas čia? Už ką čia mes mokame Windows operacinėje? Už tai, kad jie mums idiegia Aero, DirectX 11, Ar verta už tai suploti 700lt? Ir ar verta mokėti tiek vos tik išeina nauja versija? Ne. Jie prasuka globalią reklamą, kuri praplauna jums visiems smegenis. Tai vadinama bizniu. Iš jūsų daro biznį. Nei vienas nesugebat pasakyti kodėl jie yra geresni už Windows XP apart to Aero. Kodėl? Nes buvo visi tie BETA test kuriuose pasijautėt svarbūs, reikalingi. Paskui buvo daug straipsnių reklamos, kur patys Microsoft darbuotojai skleidė propaganda kad va čia bus kažkas tokio, kas pakeis tą suskilusią geldą (Vista)! Čia bus revoliucija! Nu man juokinga tiesiog. Buvo dar daugiau tų serijų propagandų, bet nenoriu aš čia burnos aušint. Ir įsikalkit į galvas, kad Windows 7 tikrai neveikia greičiau už Windows XP. Jeigu jums viskas Windows 7 operacinėje sistemoje veikia labai greitai, tai Windows XP veiks dar greičiau. Pilna renovaciją padaryti Windows XP versijai ir pavadinti ją Windows kad ir XME. Atnaujinti tą sugriuvusį Explorer ir pan. Tikrai nusipirkčiau. Nes dabar jeigu nori, paprasto UI be jokių blizgučių (maždaug kažką tokio kaip naujausias Ubuntu 9.10), tai nieko naujo negausi. Mane netgi stebina netbook'ų gamintojai, kurie degia tą sukruštą Windows 7 ir dar Starter edition. Kas tikrai čiulpia, nes vien tie Windows 7 žymiai labiau mėgstą baterijos resursus. Pavyzdžiui man su Windows XP baterija laiko 30% ilgiau, negu su Windows 7 kas nėra mažai.
KeeperMustDie 2010-02-13 11:03
neskaitei ka rasiau? Rasiau, kad versijos skiriasi labai nesmarkiai. Bet optimizacija tikra buvo atlikta, as naudojau ta pati PC su Vista ir su Win7, skirtuma tikrai pastebejau. Man irgi uz Windows pinigu moketi nereikia(ne nepirtatauju, yra kitu budu gauti win), todel man tai tas pats kas narsykles versijos. Jei tau uz aero ir dx neverta ploti 700Lt tai ne plok! Jau sakiau, kad nieks taves nevercia pirkti nauju windows, o MS esamus palaiko daug metu. Kai ka nors pardavineji tai vadinasi bizniu ir jo welcome to life, uz dalykus reikia moketi , bet reklama ar mada cia visai ne prie ko, naudojau Windows 7 nuo pirmosios beta versijos kai dar jokia reklama nebuvo paleista ir naudosiu Windows 8 nuo beta versijos. "Jeigu jums viskas Windows 7 operacinėje sistemoje veikia labai greitai, tai Windows XP veiks dar greičiau." netiesa. Nauji windowsai geriau isnaudojau branduolius ir kaip jau minejau didelius kompiuterio resursus, kad ir rezervuodami ramus, ko win xp nedaro. Padarytu XME ir as nepirkciau tokio daikto, pagal mazumos igeidzius(nezinau, gal jie ir teisingi, ju atveju) nieks nieko nedarys (welcome to life again)
stiklas 2010-02-13 11:53
hmm, o kodėl nenaudojat 98 windowsų? jie juk kelis kartus mažiau resursų naudoja nei xp... Žinoma, kompiuterių galingumai didėja žaibišku greičiu, ir kai po metų ar dviejų kelis k litų kainuojantys pc bus su keliais TB kietuoju disku, keliolikos branduolių procais ir keliasdešimt GB ramų, tai ir tie win7 naudojami resursai atrodys juokingai, kaip kad dbr yra su xp ir musu pc... Tai tokia mano nuomonė apie naujas OS O gali būti, kad po kelių metų jau būsim ir pamiršę windowsus ir pereisim prie žymiai didesnes perspektyvas turinčių atviro kodo programų
MarijonasM 2010-02-13 12:22
Aš kažkada bandžiau naudotis ant normalaus kompiuterio, bet kad labai dažnai BSOD mėto, atrodė visai greit veikia, tik, kad jau ant jų nebeveikia daugelis programų. O čia eilinė reklama su tomis atskleistomis detalėmis, jei nebūtų marketingo triukai tokiose firmose pavogtos beta programos, atskleistos įvairios datos ir blabla bla... tai atrodytų, kad anarchija ten kažkokia dedasi.
namaste 2010-02-13 12:51
Tikrai, amerikiečiai labai naivūs, vos tik kažkas kažkokį ganda paleido - jie ir tiki. Ne kas kita čia kaip rinkodara.
wolas 2010-02-13 13:18
Windows Vista nesu naudojesis, bet windows xp tikrai veikia blogiau nei win7(windows 7 yra prie teliko filmai zaidimai ir tt), nors normaliai nesu naudojes jokiu kitu windows nei win xp. XP "letedavo" pradedavo luzinet ir tt na to prie windows 7 nepastebejas, gal del to jog tame kompe tik keli zaidimai ir filmai, jei butu suinstaliuotos visos reikalingos ir nelabai programos tas pats atsitiktu - nezinau. Bet kadangi megstu laisve pagrindine OS yra Debian, kurios savaime aisku perrasinet niekam nereikia.