Buvęs "Microsoft" darbuotojas atskleidė "Windows 8" išleidimo datą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Lukas2012 2010-02-14 11:16
NUsisnekejai.. Tarkim turi darug pinigu.. Bet tu vistiek vazinesi su ziguliu nes ta masina dar gerai traukia ir panasiai? Nejimsi kokio ferari ar mustango? .. XP Atgyvenes reikalas. Isikalk sau tai i galva.
dariusss 2010-02-14 13:51
cigaras "Bandai čia kabinėtis prie žmonių, kai diskusija eina ne apie tai. Very Happy Screen'ą iš neto? Ne nu sorry, bet tu man rodos per mažai subrendęs, kad čia rašytum. " Ne, tiesiog nelogiški tavo elgesys. Tai kokia diskusija čia būtų? (cigaras "Kodėl ją naudoju, tai čia visai kita diskusija." ) Žaidi visokias "raiders of apocalypse" ir dar drįsti apie subrendimą kalbėti? cigaras" Kalbi jis čia apie instaliavimo patogumus, ir lygina Windows XP ir Windows 7, maždaug čia mažiau kartų reikia NEXT paspaust, tai jie geresnsi. Kava" Matai kalbu apie bendrai win7 patogaus naudojimo sąsajo sudaryto algoritmą dėl kurio nebereikia vargti prie nebereikalingų ieškojimo ir nustatinėjimų o dėl to žmonės sutaupys nemažai pinigų nebesikreipiant į visokius "meisterius". O tu sakai daug win7 valgo ramų ir dėl to jis blogesnis, tai tau nesukelia juoko? cigaras"Šitoj vietoj suprantu su kuo čia diskutuojama, su CASUAL USER. Kaip tu vapšė drįsti čia kažkokią nuomonę kišti advanced lygio? Smile Žmogus sakė, kad tai yra serveris. O tu net pasirodo nežinai ką tai reiškia. Very Happy, atsiprašau , bet tu geriau gal patylėk. Nežinau Serveris veikia 24/7 ir niekada nebūna išjungiamas. Nebent dėl tam tikrų techninių priežasčių." Oho, vadinasi mano laptopas irgi serveris nes naudoju xampp programa? bet žinok pas mane ne vien tik officas irašytas, krūva programų ir nei karto nenulūžo. o šiaip tai kiek žinau tam ir yra sukurtos specialus windowsai t.y. "Windows Server" tai kokio dar velnio reikia ten "turbinti" tuos xp kai jau dėl tokių dalykų yra sukurtas tam produktas? ir bet kokiu atveju tuomet dar juokingiau kai gyrėsi kad jo pastatytas serveris aptarnauja 12 žmonių ir dar nei karto nenulūžo, kai aptarnaus daugiau kaip 10k kartu žmonių tada ir bus kita šneka. p.s. šiaip tai moderatoriams siūlyčiau rišti šitą temą.
Sarunas 2010-02-14 15:40
Nepykit, bet iš pirmų 10 komentarų supratau kad nusišnekat žmonės... Nežinot ką kalbat tai nekalbėkit išvis... Juokingiausi komentarai tai kad Vista ir W7 nesiskiria... taip labai mažai kuo savo išvaizda skiriasi, tačiau su savo kompu padirbėjęs Vista ir W7 po metus laiko supranti kuo skiriasi. Ne visada išvaizda svarbiausia juk. O tiem kas sako kad per dažnai leidžiamos versijos, tai pažiūrėkit į MAC OS, Ubuntu... juk ten irgi kaip konvejeriu leidžiamos OS... tik kažkodėl, kaip visada visiem užkliūna MS, nes juk mada pastumti...
MarijonasM 2010-02-14 17:40
Ko jūs čia pykstatės dėl kažkokių šūdų?
tauttvisz 2010-02-14 19:00
Kai "musi" praziopsojau Nors gal ir gerai, o buciau vel isijautes kaip su iPadu O siaip man windows 7 grynai del isvaizdos na ir dar keliu dalyku.. kazkas sake, kad win 7 tai cia mada ir nereikalingi blizguciai ir tt.. O ka turi pries mada? Kai kuriem ir tai svarbu. Masiskai ir buvo pradeta naudoti paprastu vartotoju kai UI pritaike grafiskai, o dabar tiesiog daro malonesne akiai.
lmn 2010-02-15 00:54
Subrendimo laipsnius galėtumėt išsiaiškint arba į PM, arba prie alaus Win8 yra kaip reklama, ateis anksčiau ar vėliau. Win7 taip pat palaipsniui ateis, nes tiesiog parduos OEM versijas su naujais kompais. Jei kas pavienis ir persiinstaliuos į XP, tai situacijos nekeis. MS, kaip ir kitos kompanijos, siekia pelno (bingo!). Todėl pardavinėja. Jei geriau parduodama nauja versija, tai kuria ir pardavinėja, kodėl tai kitiem "virina kraują"? Tarp kitko, besiginčydami pamiršot Win2000. Kažkada irgi buvo sakoma, kad XP nedaug nuo Win2000 skiriasi... Netgi buvo prisiekinėjančių, kad niekad neišduos senosios versijos
rwc 2010-02-16 05:39
Vaizdelis, kad bešnekėdami apie madas ir besigirdami pribambasais, pamirštate, kas yra OS ir kokios yra jos funkcijos. 1. Programų ir sisteminių komponentų vykdymas. XP puikiai paleidžia visas komercines programas, ir taip bus iki XP EOL. Su DOS/3.1/95 lyginti neverta, nes šios - vieno vartotojo sistemos. Iš esmės, 98 ir ME - tas pats DOS plius keli neesminiai blizgučiai - praplėstas API, gražus viršelis (taip, tebenaudoju 95-tų temą) ir nauja Minesweeperio versija. Win7 architektūriškai yra ta pati NT3. Ta pati NTFS su plėtiniais (kurie galėjo būti įdiegti kaip SP), klaidų ištaisymai, draiveriai. Visa tai turi eiti su visais palaikomų sistemų atnaujinimais. Kodėl XP SP3 instaliacinis CD neaptinka SATA diskų be FDD? Tai nėra kažkoks esminis funkcionalumas, su BartPE kiekvienas gali pasidaryti modifikuotą CD. Nenoriu Aero, noriu patogios ir įprastos aplinkos, už kurią sykį sumokėjau. 2. Bendras programų valdymas. AltF4, AltTab, CtrlC, CtrlV - viskas kaip 3.1. Nereikia Aero, OfficeBarų, Ribbonų - patyrę vartotojai nesinaudoja pele elementarioms funkcijoms. Greitas searchas? Kam jo reikia - negi MP3-oškėm? Darbui tikrai ne, jokie indexeriai nepakeis Eclipsės, kai reikia atsidaryti d:/darbai/firma/projektai/lt/rwc/projektas1/biblioteka2/utils/RecursiveBeanIntrospectionHelper.java . Duok man OS, kuri netrukdo ir nedaro, ko neprašau. 3. Pats elementariausias funkcionalumas: kol nėra įdiegta programų, reikia elementarios failų naršyklės, Notepad'o, Charmapo, laikrodžio, elementarios tinklo naršyklės ir... viskas? Pirmas veiksmas įdiegus: susimesti TotalCommander ar pan., 7zip, Firefox, raštinės paketą... Iš OS niekas tokio funkcionalumo nereikalauja. Gali bilas verstis per galvą, bet jis instaliuoti, ir tokio vartotojo nebeapsaugos jokie UAC. Ir pabaigai - būna situacijų, kai ir 8GB RAM per mažai. Kai procesas sukasi ištisas paras 99% apkrovimu. Vista tam visiškai netinkama. Tam turiu dedikuotą kompą, kuriame nėra jokios grafinės terpės. Užtat darbiniame kompe - dokumentų rašymui, kodinimui per akis ir gigo. Dar gigas naršyklei ir gigas virtualkei - kurioj sukasi XP(surprise!), nes 7 vos pasivelka su emuliuojamu DirectX ir visais tais indexeriais - jokie multicorų palaikymai negelbsti. Na, lieka dar gigas... kurio turbūt nesu panaudojęs, nebent kokiam memory leakui. Manau, puikiausiai apsieičiau su protingu routeriu + monitorium + klava. Į routerį kišti kelis gigus, kad suktųs kažkokie efektai - nesulauksit. Tai už ką turėčiau mokėti tuos papildomus 700, jei XP turi arba galėtų turėti viską, ko reikia darbui?
Evaldas 2010-02-16 10:28
Tu gal ir taip. Bet ne kiekvienas vartotojas yra tiek ispruses, jiem tereikia patogios sistemos, kuri veikia stabiliai ir lengvai. 7 sakyciau ta ir siulo. Be to dauguma vartotoju yra zaidejai, o tik Win7 palaiko DX11, zinau, kad M$ galetu padaryt, kad XP ji puikiausiai palaikytu, bet cia jau komercinis reikalas. Jiem irgi reikia is kazko gyvent.
liquid 2010-02-17 08:29
1. Jei įprasta, dar nereiškia kad patogi. O paleidžia visas programas todėl, kad jos XP ir buvo kuriamos. Pažiūrėsim kaip bus po kelių metų 2. Normaliai susikonfiguruok indexerį ir viską suras. 3. Patogesnės tuom, kad naujausios programos palaiko naujas Windows 7 taskbaro funkcijas, kaip tasks, favorites, recently used, papildomus mygtukus programos preview'e ir kt. 4. Na nzn, mano keturis branduolius 7 labai gražiai išnaudoja. Pvz, jeigu jobs'as vyksta atskiroj vienoj gijoj, isnaudojami tolygiai like trys branduoliai. 5. Jei UAC ir neapsaugos, bent jau vartotojas matys, kad programa reikalauja didesnių teisių. Kuom tai yra blogai? Perskaičius komentarą išvada viena - įpročių sunku atsikratyti.
rwc 2010-02-17 18:34
.
liquid 2010-02-17 20:48
Nelabai supratau, kuom šioje temoje dėtas Office...na Ribbon'as gal ir nėra geriausias GUI sprendimas, bet jį kuo puikiausiai galima sumažinti. Be to tas pats Office turi paiešką ribbon'e, kas padeda greitai surasti tai, ko reikia. Man asmeniškai atrodo natūralu, kad keičiasi GUI. Didėja funkcionalumas - laikas keisti GUI. Nematau nei vieno XP elemento, kuris būtų patogesnis. Dėl UAC tai pamirštamas pagrindinis dalykas. Sutinku, kad paprastas vartotojas neskaito pranešimų ekrane, bet UAC juk skirtas sistemos administratoriams, kurie jau privalo turėti supratimą, ką daro. Paprastas vartotojas išvis turi neturėti admino teisių. O man, žinančiam ką daryti, paprastas UAC yra netgi geriau nei kiekvieną kartą reikalavimas įvesti slaptažodį.
rwc 2010-02-18 20:52
".
liquid 2010-02-19 00:54
Patogumas labai jau individualus dalykas yra. Man patogu yra tai, kas padeda sparčiau atlikti norimą užduotį. O naujas WIn 7 GUI man tai padeda padaryti greičiau.
rwc 2010-02-19 01:29
funkcionalumą ir abstraktų API, kad programos galėtų išnaudoti. TC nemoka pasinaudoti Win indeksais, Win nemoka pasinaudoti Eclipsės. Kokia man nauda? OS yra tam, kad programos veiktų greitai ir patogiai - tai, ką veikiu 99% laiko. Mokytis naują OS UI, kad galėčiau greitai paleisti TC? WTF...
liquid 2010-02-21 13:09
Nežinau dėl Visual Studio, bet Delphi ribbonai tikrai nereikalauja office'o Tiesa, norint naudoti juos savo programose, reikia gauti licenciją iš Microsoft'o, kuri suteikiama nemokamai. (Pvz, PowerArchiver padarytas su Delphi ir naudoja ribbon'us, tik jame norint galima juos išsijungti ). Tai čia sakyčiau TC bėda, kad jis negali pasinaudoti Windows indeksais. Kažkada pats domėjausi šiuo dalyku ir net buvau per kelias minutes pasidaręs mini programėlę, kuri ieško failus, naudodama windows indeksavimą
rwc 2010-02-21 17:29
Problema, kad Indexeris nėra WinAPI specifikacijos dalis. MS patys draudžia naudoti tokias funkcijas, kitaip negausi Windows Logo ir nerekomenduoja dubliuoti esamo API (klasikinis pavyzdys - 3rd party NTFS defragmenteris, kuris naujesniuose Windowsuose sugadindavo particijas, kai MS įdiegė pilnavertį vidinį defragmenterį, kuris mokėjo ddefragmentuoti folderius). Taigi, gali pasirašyti pluginą - bet jis turės eksperimentinio, "use at your own risk" statusą ir niekuomet nebus standartinės distribucijos dalis. Rezultatas: MS stengiasi išlaikyti "technologijų lyderio" monopolį visose įmanomose srityse. Už tai pirmiausia kenčia developeriai, to pasekmėje - ir vartotojai (programos neišnaudoja visų OS priemonių; jų gamyba ir palaikymas brangsta - o sąnaudos padengiamos funkcinių galimybių, stabilumo ir vartotojo piniginės sąskaita.
liquid 2010-02-21 20:12
1. Toje licencijoje nėra jokių apribojimų dėl Open Source. Netgi parašyta, kad galima naudoti OSS. 2. Galima ir parsisiųsti atskirus komponentus, bet jie bus komerciniai. Naujame Delphi viskas jau integruota. 3. Indexerio API yra msdn'e. Šiaip tai labai paprasta jį naudoti, galima pasiekti per ADO, o rezultatus gauti SQL'u. Developeriams nežinau, kas gali būti paprasčiau.
rwc 2010-02-21 20:29
Jei taip, tuomet puiku. Belieka barti Ghislerį, kad neišleidžia plugin'o. Kodėl pačiam nepasirašius?