„Laukia kritinis sunaikinimas. Kinija nepadės.“ Kas nutiks 2026-2027 m.  ()

Rusijos aviacijos pramonė nepajėgi aprūpinti šalį orlaiviais, o tai gresia katastrofišku scenarijumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2026-2027 metais Rusijos Federacija susidurs su kritiniu transporto susisiekimo sunaikinimu, Kinija nepadės. Šimtų milijardų rublių vertės programa, skirta aprūpinti Rusiją vietinės gamybos orlaiviais, žlunga. Rusijos valdžia paskelbė apie mažiausiai dvejų metų gamybos pradžios atidėjimą MS-21, SJ-100, Tu-214, Il-114 ir „Baikal“ lėktuvams. Tai nelaimė Rusijai.

Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas) savo tinklaraštyje rašė apie liūdnas Rusijos perspektyvas. Dėl sankcijų Rusijos Federacija susidūrė su milžiniškomis problemomis įgyvendindama naujų civilinių orlaivių projektus. Orlaivių bandymai nepavyksta, todėl jų charakteristikos turi būti pakeistos blogesnėmis.

El Muridas pažymėjo, kad visai neseniai Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pažadėjo rusams, jog iki 2030 metų, tai yra per artimiausius 6 metus, pagamins 2 tūkst. lėktuvų. Dabar akivaizdu, kad šie planai neįgyvendinami: Rusijos Federacija neturi nei technologijų, nei išteklių tokiai didelio masto gamybai.

„Reikalinga minimaliai tūkstantis naujų orlaivių pakeisti tuos, kurie dar šiandien skraido ir labai greitai baigsis jų eksploatavimo laikas... Lėktuvų avarijos tampa kasdiene naujiena... Esant tokiems rodikliams, aišku, kad aviacijos pramonė gali tiesiog neišgyventi iki 2030 metų. O kadangi išleidimas atidėtas, perspektyvos tampa visiškai niūrios“, – pastebėjo Rusijos ekspertas.

 

Jis pabrėžė, kad Rusijai su jos didžiulėmis teritorijomis aviacija yra valstybės saugumo elementas. Be didelio skaičiaus orlaivių nutrūks ryšiai tarp Rusijos Federacijos dalių, o tai šaliai bus katastrofa.

„Apytiksliai 2026–2027 metai gali būti šalies transporto ryšio sunaikinimo metai“, – perspėjo El Muridas.

Jis patikino, kad Kinija Rusijai šiuo klausimu nepadės, nes jai nėra jokios naudos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(2)
(115)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()