Jau prekyboje: skraidyklės, kurioms nereikia piloto licencijos (Video)  ()

Elektrinės aviacijos startuolis „Pivotal“ pradėjo JAV pardavinėti naujus asmeninius lėktuvus „Helix“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Elektrek“.

Šis lengvas elektrinis orlaivis yra unikalus, nes jam nereikia Federalinės aviacijos administracijos sertifikuoto piloto, todėl jį gali įsigyti daugiau žmonių. „Pivotal“ jau išpopuliarėjo su ankstesniu projektu „BlackFly“, o dabar jie tęsia savo sėkmę su naujuoju „Helix“ lėktuvu, kuriame įdiegtos patobulintos „BlackFly“ naudojamos technologijos.

„Helix“ yra pirmasis „Pivotal“ masinės gamybos lėktuvas, suteikiantis Amerikos klientams galimybę skristi be piloto licencijos. Tačiau elektrinių orlaivių savininkai turi išklausyti skrydžio mokymus, kuriuos taip pat teikia „Pivotal“. Be to, „Helix“ skrydžiai vykdomi tik negyvenamose vietovėse ir negali būti atliekami šalia oro uostų.

 

„Pivotal“ pristatė tris „Helix“ konfigūracijos paketus, kurie skiriasi nustatymais ir funkcijomis. Pagrindinis paketas kainuoja 190 000 USD, o pažangiausias – 260 000 dolerių. Bendrovė planuoja elektrinių orlaivių pristatymus pradėti 2024 metų birželį.

Klientams siūloma galimybė užsisakyti „Helix“ sumokėjus negrąžinamą 250 USD mokestį ir tada rezervuoti gaminamą lėktuvą už 50 000 USD. „Helix“ įsigiję klientai galės surinkti ir paruošti orlaivį skraidyti per 30 minučių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(29)
(2)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: