Keistas aviacijos incidentas - patikrinus sudužusį lėktuvą, viduje nieko nerasta  ()

Kuomet Modesto oro uoste dirbantys žmonės išgirdo smūgį ir staiga nutilusį mažo lėktuvo variklio garsą, juos persmelkė siaubas. Visi suprato, kad įvyko avarija. Į oro uosto vielinę tvorą atsitrenkęs „Beech V35B“ rūko ir buvo stipriai apgadintas. Tačiau pribėgus siaubą pakeitė sutrikimas - mažo lėktuvo viduje nieko nebuvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Beech V35B“ yra šešiavietis lėktuvas, gaminamas nuo 1947 metų. Tai yra labai populiarus orlaivis, kurį pamėgo keliauti mėgstantys aviacijos entuziastai. Per kelis dešimtmečius šie lėktuvai ne kartą pateko į mirtimi pasibaigusias avarijas, tačiau orlaivis beveik niekada nebuvo kaltas. Šįkart viskas atrodė kitaip, nes kaltinti daugiau nebuvo ko - sudužusiame lėktuve nieko nebuvo.

Pasirodo, „Beech V35B“ iškrėtė kažkokį nesveiką pokštą savo šeimininkui. Lėktuvo savininkas tądien ramiai darbavosi prie lėktuvo. Jam reikėjo remonto, nes variklis dirbo netolygiai, o ir užsivesti dažnai tiesiog atsisakydavo. Kai vyrui jau atrodė, kad lėktuvas turėtų būti pataisytas, jis pabandė jį užvesti. Tik vėl nesėkmingai. Starteris veikė, tačiau variklis tik čiaudėjo ir nenorėjo imti dirbti. Tačiau tuomet vyras trumpam pasitraukė nuo savo paukščio ir šis ėmė ir užsivedė.

Netikėtai atgijęs „Beech V35B“ pasijuto laisvas ir ėmė riedėti. Netrukus jis pasiekė maždaug 64 km/h greitį ir ėmė kilti. Nevaldomas lėktuvas skrido stebėtinai tiesiai, tačiau be piloto rankos jis negalėjo pasiekti didesnio greičio ir aukščio, todėl užkabino automobilį ir staiga pasisukęs rėžėsi į vielinę tvorą. Tuo metu kažkur prie tolumoje likusio angaro keikėsi orlaivio savininkas, stipriai įsibaiminęs, kad lėktuvas pridarė bėdų arbą ką nors sužeidė.

Tačiau tik laimingo atsitiktinumo dėka didesnės tragedijos pavyko išvengti. Trinktelėjęs į pastatytą automobilį „Beech V35B“ pasisuko tolyn nuo angaro, kuriame tuo metu buvo nemažai žmonių. Tvora taip pat pagelbėjo - be jos lėktuvas būtų palikęs oro uosto teritoriją ir tikriausiai būtų sukėlęs daug daugiau nuostolių. Pats herojus „Beech V35B“ yra stipriai apgadintas - nukentėjo jo važiuoklė, stipriai aplaužytas sparnas, sugadintas propeleris. Gali būti, kad lėktuvas jau nebebus remontuojamas.

Tai, beje, nėra vienintelis toks atvejis. Praėjusį gruodį Česterio oro uoste JAV panašiai nuo piloto pabėgo kitas vienmotoris lėktuvas. Jis buvo užvestas, tačiau pilotas dar tik ketino lipti į vidų. Staiga pakilo lėktuvo variklio apsukos ir šis nuriedėjęs kelis šimtus metrų trenkėsi į apšvietimo stulpą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(7)
(11)

Komentarai ()