Alyson Shontell: "košmariški" interviu, arba kaip aš bandžiau įsidarbinti "Google"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

moo 2010-11-04 22:07
haha "Neskubėk teisti, skubėk suprasti. (Seneka)" blablabla
Mitas 2010-11-04 22:53
Mano manymu, atranka tiesiog kvaila... Nebūčiau pagalvojęs, kad dar taip būna.
Belhor 2010-11-04 23:18
Man,tai kartais tie atrinkimai komiski...suprantu,kad kartais gal ir istraukia esme,bet tikrai ne visada... Esme kaip zmogus dirba ta darba+tikrai gaus bet kuris apsiprasti ar netgi ismokt to pacio darbo(apart auksto rango specialisto/eksperto,o ir tai..). Tik ka baigusi zmogu,sukramto su sudais,atsiprasant:)Tai jei jau tokie zali isvis nepageidaujami,tai kam dar siulyt isbandymus/interviu.O jei tinka,tai sunku suvokt kodel nenori tiesiog uzsiaugint sau specialista visu pirma,juk tokio lygio imone tikrai turi pakankamai kompetetingu zmoniu,kurie gali ir apmokyti,ir tinkamai motyvuoti toki jauna zmogu,kad jis suktusi ten kaip bite pagal ju dudeles ir visi ta puikiai zino,kas susidures su tom situacijom. Na Google,dar Google,visgi Nr1 imone,tai sunku metyt akmenis,kadangi sunku isivaizduot ir situacija kaip kas tiksliai ten,bet kartais panasiu situaciju nutinka ir tokiuose kaip cia vienas issireiske "mandruose imonese",kuriems ten iki Google kaip peskom iki menulio,o drasko akis ir uzduoda klausimus,kurie tikrai smaikstus.Gerai,kad valytojus nepradeda kamantinet ar kraujo tyrimus daryt:)) Is mano patirties,kiek esu ko mates,tai 90% zmoniu gali drasiai dirbt kur nori,snekant apie vidutini ar siek tiek net geresni nei vidutini darba,tik zinoma tinkamai apmokyti,su tinkamomis priemonemis ir tinkamai motyvuoti,o ir nemazai kur tikrai net nereikia jokio aukstojo issilavinimo,jei neturet omeny kokio imones prestizo.Na,o jei ieskai talento,tai visai kita pasaka ir tuomet daznai pagal interviu neissivaizduoju prasmes ir ieskoti tokio dalyko,ziuri visai per kitas vietas.
faktas 2010-11-04 23:25
Beveik identišką situaciją pasakojo pažįstamas. Bandė įsidarbinti Vilniuje esančioje UAB, kuri kitoms UAB kuria produktų reprezentacijas. Irgi buvo du pokalbiai. Pirmas su maloniu žmogumi, o antras su įžūliu ir net cinišku. Antras pokalbis prasidėjo klausimais apie vaikystės svajones. Po to tas visas svajones "sumaišė su žemėmis" ir visiškai paniekino. O apklausa baigėsi elementariais pelno skaičiavimais, bet tas pažįstamas po streso nuo pirmų klausimų nesugebėjo sudaugint kelių elementarių skaičių. Va taip va...
loggo 2010-11-05 00:37
Tai UAB'as akivaizdžiai ieškojo žmonių su charakteriu, o ne tokių, kurie į kelnes pridaro morališkai spaudžiami. Visgi, produktų atstovavimo sritis, turbūt su klientais daug bendrauti reikia, pristatymus produktams daryt ir pan., UAB'ui ne į naudą darbuotojas, kuris į palūžta patyręs stresą.
RiMuSaS 2010-11-05 01:22
nezinau ka norejai tuom pasakyt. bet as apeliuosiu daugiau ir ta veikeja kuri komentavai. Tavo pavizdziu ir parodoma, kiap zmogus sugeba save valdyt ir islikt racionaliu situacijose. Nesusireiksmint ties savo problemom. As neisbandes tu google testu. Bet manau individualybes isto atrenka.
Strong_Bad 2010-11-05 01:52
O koks skirtumas? Atsakymas taigi toks pat
Shinigami 2010-11-05 07:56
Ar tu bent įsivaizduoji, kiek kainuoja apmokyti naujoką kuris nieko neišmano ir psichologiškai nėra pasiruošęs? Tai gali, net nepavykti. Bet googlė turi daug kandidatų tai yra ir iš ko rinktis. Bei nereikia nuvertinti visu tik ką baigusių universitetą ar kita įstaigą. Ji gali pasirodyti ir geriau nei kelis metus dirbantys toje srityje. Jie tikrai ne atsitiktinai parenką interviu temą, o pagal norimas užimti pareigas, kad pažiūrėti ar asmuo turi reikiamas savybes toms pareigoms. Negi tu jei turėtum savo firmą ir reikėtų iš 1000 kandidatų išsirinkti 1 imtum bele kuri pirmą po ranką pakliuvusi? Ne. Žiūrėtum kaip jis baigė universitetą, bet diplomą galima nusipirkti, galima baigti nusirašinėjant ar viską pačiam rašant, bet nesuprantant ir nesugebant praktiškai pritaikyti. Be to žinios dar ne viskas reikia ir psichologinio pasirengimo kai kurioms pareigoms, o to univeras nevertina. Tai tenka darbdaviui pačiam tai daryti.
T 2010-11-05 08:14
Manau google vadybininkai yra pasikonsultavę su psichologais, o gal ir patys tokie yra. Deja, teko susidurti su labai gerais humanitarais kurie visai nesugebėjo kiek logiškiau mastyti. Google vadybininkai apie tokius literatus žino ir jie akivaizdžiai patikrina. Vienas klausimas, apie kokias technologijas skaitei? Ogi gali būti tokių, kurie domisi tik kokios žvaigždutės gyvenimu ir visos jų žinios apsiriboja koks šokėjas kokiai šokėjai įgnybo ir vos tik ką kito paklausi, tai atsakymas kaip iš klausimėlio. Šita mergina matosi tokia, dar darbo negavau, bet jau apskambinau pažystamus. Pasidomėjau ką google daro, bet nepasidomėjau ką būtent aš darysiu, o ką darysiu per pietų pertraukas jau žinau. Labai geras skaičiavimo uždavinys, patikrina ar gerai skaičiuoja, o kas gerai skaičiuoja neblogai ir analizuoja, priima sprendimus remdamasis ne vien jausmais, bet ir statistine analizę. Sugebėjimas skaičiuoti paskambinus telefonu, kai skambina darbdavys, o dar ir telefonu parodo žmogaus sugebėjimą bendrauti konfliktiškoje situacijoje ir iš vis kalbėti telefonu.
Aklas 2010-11-05 09:07
Tiesa sakant buna ir lietuvoje ziauresniu atranku... viskas priklauso i kokias pareigas taikoma ir darbo pobudi.
Indigo89 2010-11-05 12:49
Nieko ziauraus nepastebejau, netgi labai paprastos uzduotys.
AF 2010-11-05 13:20
pats norejau isidarbinti i cisco pareigybe, tai mane menedzeres dvi valandas tratino su savo klausimais. panasiai viskas buvo. neiveikiau atrankos ir nesistebiu kazkodel. nera lengva is tikruju
vazzy 2010-11-05 14:04
nu tik nenusisnekek. (20 : 0.10) * 5 = 200 * 5 = 1000 20 : (0.10 * 5) = 20 : 0.5 = 40
lgtech 2010-11-05 15:07
Man tai google pasirodę apgailėtina, pasikėlus per daug, duoda įvairius testus, skelbimuose duoda testus, lyg tai būtų vienintelė vieta, kur galima bedirbti, nors turbūt kaip tik prasidėjo google era, niekas nes į jos pusę nežvelgė. Tiesiog čia didelis burbulas išpūstas.
kionig 2010-11-05 15:38
Taigi taigi, cia ne Lietuva ir ne svogeriu salis jums. Taip ir turi buti i kiekviena darba atranka einant i kokias rimtesnes firmas. Tuos vadybininkus uz telefono lygiai taip pat buvo ismaude klausimais ir tik vienetai nusipelne. Tai daugiau igimtos savybes kurias turi zmones, o ne kad visi gali dirbti google. Tikrai nera taip ir nebus. Ir as labai pateisinu google. Net jei ir as meginciau ten darbintis, ko gero ir paciam butu riesta. Bet reikia ziureti i si reikala ir is kitos puses. Kiekviena tokia nesekme zmogu jau uzgrudina. Ko gero ir YAHOO bus paruosusi ne ka maziau ekstramaliu klausimu. Dar reiktu atkreipti demesi i autores nesekme, kad ji neturejo jokios darbo patirties realiose rinkose su panasiais aspektais kaip reklama. O reklama gana rimtas psichologinis mokslas, kuriame reikia neitiketinu savybiu, kurios jau buvo isvardintos straipsniuose. P.S Visi cia giriasi, kad lengva sedint uz zydruju ekranu, bet is tikruju, kai tektu patirti savo kailiu, idomu butu paziureti, kai reiktu viska mintinai suskaiciuoti, o dar ir pafantazuoti. Uztat google yra viena is rimtesniu organizaciju, o ne vargini UAB'ai ir svogeriai...
Patrio 2010-11-05 16:16
Gyvenime nepriimciau zmogaus i darba jeigu ji pasimeta net telefonu kalbedama.. Tai kas butu akis i aki. Pati kalta kad neisprende uzdavinio 6 klases lygio.
M.Mantas 2010-11-05 16:26
O Jums dirbt Google tikrai negresia. ----- Palaikau tokią atranką į darbą. Kai galėsiu ir aš kam nors pasiūlyt darbą, tai būtinai duosiu tokį išbandymą.
RiMuSaS 2010-11-05 17:08
Nereikai nirst taip. Google yra tikrai gera vieta dirbt kuribingiems ir protingiems zmonems. Salygos ten geros. Jug kompanija pasaulinio masto tai ko noret.
kionig 2010-11-05 17:17
Beje, jei kas dar norite isidarbinti, tai stenkites kuo daugiau islauzti google paskyru. Ka gali zinoti, gal sudomins juos profesionalus hakeris. http://www.technologijos.lt/n/straipsni ... -15696&l=0
Mitas 2010-11-05 19:43
Netikiu, kad žmogus gali atsiskleisti tokių atrankų metu (gal kažkas ir gali). Tikiu, kad žmogus gali atsiskleisti bandomojo darbo laikotarpio metu. Įdomu būtų sužinoti, kokia atmosfera tvyro Google kolektyve, kokie ten tarpusavio santykiai...