„Dangus uždarytas.“ Europos „dovana“ Turkijos oro linijai. Kas nutiko  (1)

Apie tai rašo Turkijos spauda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dangus uždarytas. Europa uždaro dangų Turkijos oro linijai. Europos Sąjunga uždarė oro erdvę Antalijoje įsikūrusiai „Southwind Airlines“, praneša Turkijos leidinys „Turizm Guncel“.

Pasak jo, Briuselis tokią priemonę įvedė pagal reglamentą 833/2014, kuris yra susijęs su sankcijomis Rusijai dėl Ukrainos.

„Airways Magazine“ anksčiau skelbė, kad Suomija neleido „Southwind Airlines“ įskristi į savo teritoriją, nes vietinė aviacijos agentūra „Traficom“ nustatė vežėjo padarytus Europos teisės aktų pažeidimus. Anot Suomijos aviacijos valdžios, aviakompanijos kontrolė priklauso ne deklaruotiems Turkijos fiziniams ir juridiniams asmenims, o rusams – jie įkūrė „Southwind Airlines“, o didžioji dalis personalo ir lėktuvų buvo išnuomota iš Rusijos „Nordwind Airlines“.

 

ES dangus Rusijos orlaiviams ir oro linijoms yra uždarytas nuo 2022 metų vasario, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą. Tai padarė JAV, Kanada, JK, Australija. Rusija į šias priemones atsakė uždarydama savo oro erdvę 36 šalių oro vežėjams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(247)
(11)
(236)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)