Indijoje netrukus bus pagamintas 35 dolerius kainuosiantis planšetinis kompiuteris  (2)

Sausį Indijoje bus pagaminta 100 tūkstančių planšetinių kompiuterių, kurių kaina neviršys 35 dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauju įrenginiu siekiama padidinti Indijos žmonių raštingumą. Aparatas buvo anonsuotas šią liepą. Jau tada buvo paskelbta, kad jo kaina sieks apie 35 dolerius. Verta paminėti, kad pigiausių „iPad“ planšetinių kompiuterių kaina siekia 499 dolerius, o jų savikaina yra ne mažesnė nei 260 dolerių.

Kokiu būdu bus pagamintas kompiuteris už 35 dolerius lieka neaišku. Anksčiau buvo skelbiama, kad vien jo motininė plokštė kainuos 47 dolerius.

Naujas planšetinis kompiuteris kol kas neturi pavadinimo. Jame bus sensorinis ekranas, interneto kamera. Autonominio darbo trukmė sieks 3,5 valandos. Kietojo disko talpa ir kiti parametrai neskelbiami.

Šalies valdžia per 12 mėnesių nuo gamybos pradžios ketina pagaminti apie 100 milijonų naujų įrenginių.

Dauguma ekspertų skeptiškai žiūri į tokio pigaus planšetinio kompiuterio gamybos realizavimo galimybes. „Hewlett-Packard“ padalinio Indijoje atstovas Džoidipas Bhatačarjanas mano, kad kompiuterio komponentai nėra labai brangūs, tačiau reikia atsižvelgti ir į darbo jėgos apmokėjimą. Čia išlaidos yra didesnės. Kiti mano, kad į įvardintą kainą neįeina mokesčiai ir transportavimo išlaidos. Manoma, kad projektas gali būti realizuotas tik tuo atveju, jei valdžia kompensuos dalį gamybos išlaidų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)