„Renault“ ir „Volkswagen“ keliai skiriasi: pigaus elektromobilio kartu nebekurs  ()

Prieš porą metų „Renault“ ir „Volkswagen“ pareiškė, kad kartu kurs elektromobilį, skirtą liaudžiai. Jis turėjo kainuoti apie 20 tūkstančių eurų ir abi kompanijos per metus planavo kartu pagaminti net iki pusės milijono šių automobilių. Deja, tačiau abu gamintojai pasuko skirtingais keliais, bet į tą pačią pusę – Kiniją, pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Alexander-93 (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Volkswagen_ID._2all_IAA_2023_1X7A0651.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Volkswagen“ savo elektromobilį pavadino „ID.2“, O „Renault“ pratęsė „Twingo“ pavadinimo egzistenciją. Praėjusį mėnesį abu gamintojai pareiškė, kad bendro projekto nebebus, nors derybos tarp šių gigantų vyko daugiau kaip pusę metų.

Po nutrukusių derybų „Renault“ vadovas Luca de Meo netgi pareiškė, kad kurti pigų elektromobilį reikėtų bendromis, visos Europos gamintojų pastangomis, panašiai kaip kuriami ir gaminami „Airbus“ lėktuvai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Planšetės, monstriniai 250W įkrovikliai, kampiniai šlifuokliai, mobilūs šaldytuvai, siurbliai ir kt. (Video)
2589 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-25/2024-07-15

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Alldocube iPlay 50 Mini Pro“ planšetė - tobulas kainos ir kokybės santykis

2) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis, pasirenkamas baterijų skaičius

3) „Blitzwolf BW-S26“ - 250W galios 8-nių jungčių įkroviklis

4) „VIOLEWORKS“ - 2000W galios akumuliatorinis pjūklas be baterijų

5) „Mudiro“ - kelioniniai 35/55 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

6) „Blitzwolf 868H“ - 160W galios 5-ių jungčių įkroviklis, su belaidžiu įkrovimu

7) „INSE I5“ - 600W laidinis siurblys

Išsamiau

Anot jo, tik tokiu atveju pavyktų pasipriešinti automobilių iš Kinijos antplūdžiui. Deja, Kinijos antplūdžiui pasipriešinti nepavyks ir net atvirkščiai – jis bus paskatintas, nes abu gamintojai pagalbos atsisuko būtent į kinus.

„Volkswagen“ paskelbė investuojantis daugiau kaip milijardą eurų į naujo techninio centro kūrimą, kur bus gaminamas pigusis elektromobilis. Vokiečiai bendradarbiauja su „Xpeng“ koncernu iš Kinijos.

Tuo metu „Renault“ dar neprasitarė, kas bus jų partneris Kinijoje, tačiau greičiausiai tai bus „Dongfeng“ nes su šiuo koncernu „Renault“ jau ir taip bendrauja. „Dongfeng“ gamina pigius „Dacia Spring“ elektromobilius.

 

Iš kitos pusės, „Renault“ dar prieš dvejus metus anonsavo, kad kuria bendrą įmonę „Geely“ koncernu, tai buvo bendra vidaus degimo variklių kūrimo ir gamybos įmonių grupė, kuri darbą turėtų pradėti jau artimiausiu metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: