„Neribota energija artėja.“ Kinijoje pastatytas pirmasis specialus sintezės reaktorius (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pirmas 2024-06-25 11:56
Mums jie ne rodiklis, jie skriaudžia ungurus.
Benediktas 2024-06-25 11:59
Geriau rungtyniauti taip, nei kariauti.
HardAxe 2024-06-25 12:12
nu ar tikrai didelis kiekis? ir ar tikrai neribota ir nemokama ta energija bus? Vien R&D kaštai kokie, o toliau hi-tech statybos, eksplotacija ir t.t.. Klausimas ar bus pigiau už saulės paneles,- tik gamyba jo dideliais kiekiais ir pagal pareikalavimą
immortallt 2024-06-25 20:49
Na tiek pat neribota ir nemokama, kaip torio elektrinėse pagaminta
Pumper 2024-06-27 08:00
Jeigu nestatys primos kartos, tai niekad ir neišvystys technologijos į aukštesnį lygį, o be sintezės žmonija toli nenueis.
HardAxe 2024-06-28 10:27
Tai viskas su tuo ok. Tik reik nustot rašyt pievas kaip "nemokama" arba "neribota" energija. įdomesnis proveržis būtų elektrinė be termo-mechaninio energijos keitiklio, turėtų nežmoniškai padidinti n.k.
gytis13 2024-06-30 13:07
Apie šiluminės elektrines be generatoriaus ( magnetohidrodinamines) kalbama maždaug tiek laiko kiek apie branduolinę sintezę....Taip pat pranašaujama kad sintezės reaktoriai, kurie naudos kurui Mėnulyje randamą helio3 izotopą taip pat veiks be generatoriaus, nes reaktorius spinduliuos protonus, kuriuos pakaks tik sugaudyti ir nukreipti į laidininkus. Bet visa tai kol kas šakėm ant vandens...
immortallt 2024-07-01 10:22
Pumper, tai niekas nesiginčija, kad reikia vystyti technologiją. Bet rašyti tokias pievas, kaip nemokama ar neribota elektra... Nu pievos, nieko daugiau. CAPEX bus astronominis. Gal kada sumažins, bet kol kas net neturime žalio supratimo kiek galėtų kainuoti komercinis variantas, nes neturime dar veikiančio prototipo. Apie neribotą iš viso nesąmonė kalbėti. Kadangi CAPEX bus didelis, tokia elektrinė turėtų veikti beveik visą laiką, kurį gali. Ką tai reiškia? Kad tai nebus balansuojantis gamybos pajėgumas. Iš esmės pakeis vėją ir saulę, jei bus pigiau. Bet pikams poreikį patenkinti reikės kitais pajėgumais. Reakcijos pradžiai taip pat reikia daug galios, reiškia, reikės dar daugiau rezervinių pajėgumų, nei su vėju ir saule. Didžiausią perspektyvą termobranduoliniams reaktoriams matau kariniuose laivuose, gal net lėktuvuose, pritaikymą už žemės ribų, moksliniams tyrinėjimams. Galbūt specifiniuose geografiniuose taškuose, kur gyventojų tankis labai didelis ir alternatyvų kaina nors ir mažesnė, taptų sudėtinga jų pakankamai įdiegti. Pvz. Bangladešas, kuriame žmonės praturtėja +- iki kiek mes dabar.