TEO LT gresia bauda už vengimą blokuoti prieigas prie lažybas internetu organizuojančių svetainių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2011-01-12 12:54
Tingejau visa skaityti nuobodu, bet kam ten nedaeina, kad yra tokie proxi serveriai, o per juos galima ieiti i visus blokuojamus saitus. Kam kurti tokius absudiskus istatymus, jei vistiek ju niekas nesilaikys, net jei ir nufiltruotu tas svetaines, tai atsiras kitu ir tt kuriu dar nezino. Vienu zodziu nonsensas ir tiek, blogiau negu kova su vejo malunais. PS. Nesilazinu ir nesidomiu azartiniais losimais.
špokas 2011-01-12 13:11
Todėl , kad prieš įstatymus visi yra lygūs ir visiems jie turi galiot vienodai. Jeigu tos svetainės pažeidžia Lietuvos įstatymus jie ir turi būti blokuojami, net jei tai nelabai bus įmanoma .....
zemaitux 2011-01-12 13:16
Skaičiau jau šiandien šį straipsnį Lryte, tai vienas dalykas užstrigo. Jei jie žada "užblokuot" DNS stotyse, tai pakaks tik naudot kokį OpenDNS ar Google DNS ir problemos nebėr ? P.S. Jei tos visos lažybų bendrovės tokios blogos, kas čia : http://fans4football11.blogspot.com/201 ... naldo.html žiūrėti į paveikslėlį, tiksliau kas ant Ronaldo marškinėlių parašyta.
kroitus 2011-01-12 13:20
Tarp kitko - nėra jokio įstatymo, įpareigojančio interneto tiekėjus būt interneto policininkais ir blokuot puslapius. Ir ačiū Dievui - tai reikštų cenzūrą, kaip Kinijoj. Tiesiog tie, kas siekia to blokavimo, neieškojo būdų, kaip apriboti pačių nepageidaujamų įmonių veiklą. Blokuot prieigą prie puslapių per DNS yra neefektyvu, nes tai labai lengvai apeinama, o be to - įmonė gali pakeist adresą iš .com į .net ir jau blokavimas nebegalios. Nors kiek efektyvesnė įranga kainuotų daug, ir tai atsilieptų vartotojams: kaina didėtų, paslaugų kokybė prastėtų.
kestutisz 2011-01-12 13:23
Net to nereikės - jei tiem puslapiam nenusišvilpt LT rinka, o tie "eskpertai" tokie idiotai kaip atrodo pagal jų rekomendacijas, puslapiai galės susigalvoti naujų domenų kas savaitę, arba puslapius kabinti tiesiai ant ip adreso - tam reikės tik atitinkamai banerius pakoreguoti. Jau aišku neskaitant n+1 apėjimo būdo kai ir pačiam vartotojui, orinčiam apeiti "apsaugas", reikės pakrutinti mažąjį kojos pirštelį. O apėjimo informacijos bus tiek ir tiek, ypač kai tokia reklaminę kompaniją praktiškai nemokamai prasuko - lažybininkai turbūt tik rankutes trina.
forestbird 2011-01-12 13:58
Tos bendrovės blogos tuo, kad nemoka mokesčių, kitaip nei topsport ar kitos legalios bendrovės. kestutisz bent triobet tai lt rinka tikrai manau svarbi, o vis nauji domenai būtų nerealu ir nepatogu varotojams, todėl būtų prarandami klientai.
Sa 2011-01-12 14:10
Tos bendrovės bloguos tuo, kad kenkia Lietuvoje legaliai veikiančioms bendrovės. Koks skirtumas kaip blokuos, svarbu, kad užbloluos. Kam labai reikės - apeis, kam nelabai reikės, naudosis kitomis.
kroitus 2011-01-12 14:11
Kalbant apie topsport ir kitas lietuvių įmones. Jos realiai irgi vykdo nelegalią veiklą, leisdami lažybas internetu. Kiek man žinoma, Lietuvoje kol kas dar negalimos tokios lažybos. O tos negerosios įmonės tai juk yra legalios ten, kur jos registruotos. Juk tai oficialiai ne lietuvių firmos. Įvedus tokį cenzūravimą, kokio siekiama (ir kai kurie galvoja, kad jis yra teisingas), galima ir google blokuot, kadangi jis Lietuvai mokesčių nemoka.
Vytax 2011-01-12 14:14
Nesąmonė. Tai visiškai legalios įmonės. Savose šalyse, kur įregistruotos, jos moka visus joms priklausančius mokesčius.
forestbird 2011-01-12 14:16
Lažinantis internetu vistiek reikia būti užsiregistravus ir gaunama slatažodžių kortelė (panaši kaip bankų), taigi neužtenka tik internetu užpildyti forma. Be to ankščiau laimėjimus vistiek reikėdavo atsiimti gyvai, nežinau kaip dbr. Tikrai nemanau kad topsport vykdo nelegalią veiklą.
kestutisz 2011-01-12 14:16
Kas nepatogu? Reklaminį baneri pakeisti? Pakeitus domeną atsiųsti prisiregistravusiems naują nuorodą? Susitarti su vpn provaideriais ir saviem vartotojam duoti vpn'us nemokamai? Kuris is tų būdų, kai vartotojams patiems net galvoti nereikės, yra neivekiamas ir neparuošiamas vartotojui "vieno mygtuko paspaudimo atstumu"? Jau vien iš reklamai sutaupytų pinigų jiem viskas atsipirks, kai net tokie kaip aš, kurie lošimą iš pinigų laiko ypač kvailu užsiėmimu, "gamins" vieną interneto cenz0ros apėjimo būdą po kito.
zemaitux 2011-01-12 14:21
Kažkodėl labai labai abejoju ar tie patys TopSport, į jų puslapį užsukusiam vokiečiui pasakytų, kad, "va, sorry, mes neturim licenzijos veikti jūs šalyje, todėl iš jūsų statymų nepriimsime". Patys kalti, kad nesugeba savo verslo organizuoti, taip, kad lietuviai loštų tik pas juos, o bėga į užsienio lažybų bendroves. Tas pasakymas, kad atseit, nesumokami mokesčiai Lietuvai.... nu kamon, nejuokinkim, vis tiek visi žinom, kad labiausiai pergyvena dėl į kitas lažybų bendroves nutekančių pinigų. bet kaip sakiau, tai jų pačių problemos, o ne vartotojų. Tokiu mąstymu vedami, turėtume uždrausti prieigą ir prie Amazon ar eBay, nes gi mokesčiai Lietuvai nesumokami, kai tuo tarpu galėtu gi niekšai lietuviai ir kokiam pigu.lt ar Skytech.lt apsipirkinėti... Trumpiau tariant, idiotų paieškos su dar idiotiškeniais išmąstymais...
forestbird 2011-01-12 14:23
Na triobet nemažai domėjaus, ir sekiau straipsnius tai gal Vytax nepradėkim įrodinėti kad žemė sukas aplink saulę ar kitų aiškių dalykų. http://www.alfa.lt/straipsnis/10247125/ ... 1-15_16-20 Čia ne pats geriausias straipsnis apie nelegalia triobet veikla, bet nenoriu gaišti laiko paieškai didesnei.
forestbird 2011-01-12 14:27
Zamaituk pirkdamas ebay ant siuntos užpildai vertės deklaracija ir pagal ją sumoki mokesčius lietuvai. Žmonės nu baikit beleką rašinėt be argumentų, šaltinių, arba bent jau visur pridėkite "mano nuomone ".
mobilunkas 2011-01-12 14:42
o negaletu europos teisingumo teismas ar dar koks aukstesnis teismas nei lietuvos patrumpint tokius nesamoningus sprendimus? jei nusiperku preke uzsieny irgi nemoku mokesciu lietuvoje, losimai tai tas pats kaip prekiu pirkimas uzsieny, kaip turistavimas.
forestbird 2011-01-12 14:43
Apskritai tai čia yra tik imitavimas kovos prieš nelegalius lošimus/lažybas. Lietuvoje veikia nelegali bendrovė turi savo banko sąskaitą, darbuotojus Lietuvoje ir t.t. ir viską ką padaro bando adresą apriboti. Realiai lošimai yra tokie dideli pinigai kad pasidomėjus supranti, jog nėra jokios pagalbos padėti pataloginiui lošėjui, nes visi tikrinimai yra tik rekomendacinio pobūdžio. Užpildžius neįleidimo deklaraciją, netgi vėliau dėl to žmogaus asmeniškai pakalbėjus su lošimo namų direktoriumi ligonis vistiek įleidžiamas lošti ir jo negina jokie įstatymai. Bandant kažką pakeisti viskas įstringa. Nors realiai šalia lošimo namų negali būti kredito išduodančios įstaigos lošimo namai veikia šalia jų, nes prekybos pastato tipas deklaruojamas kaip "kitas". ir t.t.
zemaitux 2011-01-12 15:09
@forestbird : čia mano paminėtos bendrovės buvo tik pavyzdžiai. Mokesčius Lietuvai tu gal ir sumoki, bet pagrindinė suma nuplaukia nuo Lietuvos pardavėjų. Jei šitie "šuleriai" prasuks čia savo reikalą, visokios š... vertos įmonėlės turės pretekstą irgi verst ISP blokuot kitus, jiems nenaudingus puslapius. Čia labiau apie tai buvo.
kestutisz 2011-01-12 15:21
Net EU viduje, kur jokių muito mokesčių net realiom prekėm išvis nėra? O kaip mažom sumom (ar tikrai daug kas internetu lošia idelėmis sumomis? - imho tokie gali sau leisti ir gyvai į rimtą kazino nukeliauti, kaip tada iš tokių pinigų nulupti?)? O kaip ir kam sumoki mokesčius pirkdamas virtualias prekes (software, muzka, hostingas ir pan) /aukodamas (donate) kam nors? Aišku, su tokiais vietiniais įstatymais kai niekaip negali turėti virtualaus lošimų punkto, vietiniams organizatoriams nieko kito nelieka tik garsiai paverkti ir stengtis juos eliminuoti iš vietinės rinkos - prie patogumo pripratę tautiečiai ilgai patriotais nebus. Bet prie ko čia ISP? Kodėl visą š. reikia krauti ant jų? Juk formuluotė neskamba taip kaip tų (censored)"specialistų" rekomendacijos - "vietiniuose dns užblokuokit zonas x/y/z", o skamba labiau aptakiau - blokuoti prieigą, t.y. ir dėl bet kokio apėjimo (o jų daugybė), ir dėl realiai taikomos (bet kaip ir nelegalios) cenzūros kalti jau bus ISP ir tik ISP.
kroitus 2011-01-12 15:27
Bent jau kai teko būt Seime diskusijoje apie šitą dalyką, išaiškėjo, kad nors kai kurioms Lietuvos bendrovėms lošimų priežiūros komisija ir leido vykdyt lošimus internetu, buvo prieita prie išvados, kad toks sprendimas prieštarauja Lietuvos įstatymams, pagal kuriuos pas mus negalima rengti lažybų internetu. O į pasiūlymą tas bendroves ribot ne blokuojant puslapius, bet ribojant pinigų srautus(kas būtų žymiai efektyviau), buvo praktiškai nesureaguota.
faktas 2011-01-12 15:30
Mano Mezon irgi nieko neblokuoja. Turbūt taip ir bus, kad kokie konkurentai išskundė TEO norėdami apkartinti gyvenimą. Beje, paaiškinkite man, kaip ten yra su tuo CNET blokavimu Lietuvoje?