Atliktas bandomasis kinų „nematomo“ naikintuvo J-20 skrydis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enternald 2011-01-12 18:07
Abejoju ar jis labai jau lengvai sugebėtų pakilti nu lėktuvnešio. O šiaip atrodo kaip kažkoks riebus raptor. Žinoma taip ir turi atrodyti "stealth" naikintuvas.
lightfire 2011-01-12 18:33
O jis ir nėra skirtas lėktuvnešiams. Dar neaišku kas čia toks iš viso - ar bandomasis (jų šiaip jau yra du - su dviem skirtingais varikliais) modelis, ar tik demonstratorius, koks pvz buvo SU-47. Šiaip ar taip viskas priklauso nuo vidaus - kokia avionika, smegenys, sensoriai, varikliai (o jų patikimumu kinai nepasižymi). Teoriškai tur potencialo vien savo dydžiu - įsivaizduokit kiek ir kokių raketų galėtų gabenti šitas žvėris - F-22 bei T-50 abu kartu teoriškai perspjautų. Antra vertus, teorija ir lieka teorija
koja 2011-01-12 18:45
Jei bus gaminamas kinijoj, tai koks bebutų vis tiek iki priešininko nenuskris
Nerealiai 2011-01-12 19:26
Saunu, kad toks eskpertas esi.
ligonis 2011-01-12 19:45
atrodo masyvus, reliam konflikte kazin ar galetu pasigrumt su truputi mazesniais kitu saliu naikintuvais, norsv velniai zino ko ten jie prikise i jo vidu ir is ko jis pagamintas..
Kieshux 2011-01-12 19:59
Nereikia nuvertinti kinijos ir jos produkcijos, jie kitiems gal ir shuda kisha bet tikrai sau gamina kokybiska produkta... Siaip neblogas zveruitis Maladiec kinai...
Blitzkrieg 2011-01-12 20:22
O tu jau zinai kokybiska ar nekokybiska produkta jie sau gamina. Na siaip idomu idomu kas cia bus is to lektuvo.
Arns 2011-01-12 20:31
kinai pagal kainą ir gamina. Tai ką mes perkame su "made in china", to nenusipirksi normaliose valstybėse, nes tai žemiausio segmento daiktai, neretai skirti besivystančioms valstybėms, kurios negali įpirkti tikrai gerų daiktų. O lėktuvas manau bus kaip lėktuvas, nes kol nebus konflikto kuriame jis sudalyvautu, visam pasauliui niekas neleis trimituoti apie blogąsias savybes. Lygiai taip pat kaip ir kitos valstybės daro(pakalbėsi jog blogas, tai ir tokių negausi).
lightfire 2011-01-12 20:52
Kinija jau senokai eksportuoja savo ginkluotę, tame tarpe ir naikintuvus. Eksportas į Afriką, arabų šalis, Albaniją ėjo. 9 iš 10 atvejų įvertinimas yra vienas -šššššš... Pačiam teko kinišką AK kopiją ir orginalią, sovietinę palyginti. Tris dėtuves sovietinio ir vieną kiniško. Skirtumas - gan akivaizdus, nors iš pažiūros lyg ir niekuo nesiskiria. Kalbant apie naujesnius modelius - jie nėra išbandyti realiomis sąlygomis (jei mes apie naikintuvus), naobetačiau su lengvaisiais ginklais - ta pati istorija. Naujausi kiniški kulkosvaidžiai, QBZ automatai turi daug patikimumo ir ergonomiškumo problemų. Toliau - nauji kiniški tankai. Žavėjosi, žavėjosi Peru, bandomąją partija užpirko ir daugiau atsisakė mandagiai. Perkainuoti, vogtomis ukrainietiškomis detalėmis. Nors pagal kokybę ir kaina turėtų būti ( o Kinija Peru norėjo iškišti už Leo2 kainą)
keine_lust 2011-01-12 21:02
" o siaip tai man susidaro toks ispudis kad kinai bando padaryti viska viename, ir naikintuvair bombonesi. nzn speju realiam konflikte failins toks naikintuvas
DBA 2011-01-12 21:15
Paziurejau ju esamus lektuvus, tai kad jie praktiskai neturi lengvo, kovinio lektuvo, vieninteli Chengdu J-7, o visi kiti dideli, multirole lektuvai, matyt pasinese ant ju yra, kad bando su vienu lektuvu viska padaryt
enternald 2011-01-12 23:36
Jei multirole nebūtinai turi būti didelis. Eurofighter nėra didelis (čia didelis jo pranašumas), F-18 taip pat. Kas dėl karinės technikos kokybės: Kodėl JAV Irako ir Afganistano vietiniams naujų vyriausybių kariams dalino kalašnikovus, o po to buvo priversti kalašnikovus susirinkti ir duoti M16. Atsakymas, todėl kad kiniškos kulkos tiekiamos iš Kinijos buvo nekokybiškos ir legendinis kalašnikovo patikimumas buvo paleistas vėjams. Kinai iš tikrųjų moka gaminti gerai, bet ir pačioje JAV kiniškos prekės š kokybės. Viskas priklauso nuo kainos. Tačiau čia išlenda kai kas kitas : kinai nemoka gaminti efektyviai (pigiai nebūtinai reiškia efektyviai). Tai reiškia tam produkto kiekiui pagaminti sunaudoja daugiau resursų (darbo jėgos arba gamtinių išteklių). Didelės investicijos prekėse (kaip automobiliai) Kinija nesugeba tokios kokybės pasiekti kaip vakaruose.
bahuriux 2011-01-12 23:50
Ant video roliko buvo 2001 metu data, ar tikrai tas bandymas tada buvo atliktas? Siaip tai ne naikintuvas ir dog fight su juo nepakovosi, nebent is toli paleisti raketa ir dingti kuo greiciau. Neturi netgi thrust vektor, itariu manevringumas prastas kaip ir visu tokio tipo lektuvu. Skirtas turbut atbaidyti lektuvnesiams su sunkia ginkluote. Truputi abejoju jo "nematomumu" tos galines tutos yra metalines ir nepridengtos, visiskai plikos. Siaip nei vienas lektuvas nera nematomas radarams, is arciau vistiek mato.
immortallt 2011-01-12 23:59
Kinai kai reikia ir uz atitinkama kaina moka gaminti ir kokybiskai. Deja jie tai daryti labai nelinke. Sakau, nes zinau ir siek tiek susijes su uzsakymais is kinijos. P.S. ne ginklu uzsakymais zinoma.
prowler 2011-01-13 00:11
Is anksto nieko neivertines ir nesiremdamas darai isvadas,pasisakyti galima tik apie lektuvo isvaizda,nes tik ji mums tezinoma daugiau visa tik prielaidos ir speliones,taip pat ir tai kodel kinai ji nusprede parodyti viesai. Gali buti panasu i SU-47 ar mistine ''Aurora''.Reikia dar kiek palaukt su isvadom.
kiesza 2011-01-13 00:50
Kinai gali pasiusti zmogu i kosmosa. Ar dar kokia salis po JAV ir Rusu turi aukstesni technologini issivystyma ? Jai kinai nuoi rytojaus pradetu gaminti tik kojybiskus daiktus ju ekonomika nusiristu 100 kartu greiciau nei pakilo, nes pasaulyje pas 7 is10 zmoniu nusistovejusi nuomone kad geraiu kasmet pirkti po 3 poras kinisku batu nei 1 pora per 3 metus Vokisku... Bet kinu prekiu kokybe tikrai sparciai kyla.
bahuriux 2011-01-13 00:58
Is domejimosi aviacija ir skraidymio aviasimuliatoriais zinau si bei ta. Isanksto zinau jo sugebejima tiksliau nesugebejima manevruoti, tokios kofiguracijos sparnai yra efektyvus kuro valgymo prasme, bet nei vienas tokios konfiguracijos lektuvas nera super manevringas ir juo labiau nera stabilus be elektronikos pagalbos tokius valdyti yra kancia. Palei pakilima galiu pasakyti kad tai gana sunkus lektuvas sunkiai kilo be ginklu ir pustusciais kuro bakais, zinoma nebeda jei takas ilgas, tai rodo kad ikrova didele - svoris vs sparnu plotas. Siaip isvaizda nebloga. Kitas ju prototipas, kas liecia isvaizda nuo raptor F-22 beveik nesiskyre.
neblogenso 2011-01-13 12:11
Kiek teko girdeti, kinai turejo dideliu problemu su varikliu projektavimu, nes viskas ka turejo buvo rusishkos kopijos, o patys sioje srityje mazai ka pasieke. Matosi, kad kinai sitam projekte idejo daug pastangu. Dauguma kinu arsenalo sudaro rusishku ginklu kopijos. Nusiperka pora s 300, nukopijuoja ir pardavineja. Shiaip sitie stealth naikintuvai skirti ,,hit and run" taktikai, o ne dogfightui. Ir nematomi jie tik salyginai. Juos galima aptikti infrared jutikliais, o kai atsidaro bobmbu skyriai jie tampa visai matomi radarui. B2 ir F117 turbut turi geriausias stealth savybes.
anonimas 2011-01-13 13:07
F22 tinka vadinamam dogfightui, taip pat gali naudoti mineta hit and run taktika. Aisku mazo greicio/atstumo kovos nelabai aktualios(youtube pilna video demonstruojanciu ypatinga su37,mig29ovt manevringuma(vartymasi ore) mazu greiciu), realiose aplinkybese toks vartymasis ore mazu greiciau turetu reiksti pralaimejima keli vs keli kovoje apsiginlavus raketomis. Taikiniui atliekant mazo greicio "vartymasi" ore raketai manevruoti nereikia daryti didelio posukio/deginti energijos. F117 stipriai atsilieka nuo F22 pagal RCS. Pagal rcs F22>F35>B2>F117. Is minetu F22 turi geriausias stealth savybes. Viena is vadinamu "steath" savybiu ir yra mazesnis silumos spinduliavimas i aplinka. Naudojant infraredo jutiklius "stealth" lektuva norint aptikti reikes buti daug arciau.
enternald 2011-01-13 13:22
Pataisysiu pagal RCS : B2>F22>F35=Sukhoi PAK_FA > F117 . F22 nėra labai jau manevringas, tačiau to kiek turi užtenka. (PVZ lėtą rusų naikintuvų manevrą tokį kaip Pugačiovo kobrą atliktų). Didelio greičio manevrų F22 nelabai moka. Turbūt vienintelis naikintuvas galintis atlikti didelio greičio manevrus (tačiau nėra geras lėto greičio manevruose (neturi ET vectoring'o (nors ateityje gali būti aprūpintas)) yra Eurofighter Typhoon. Tiesa infrared jutiklius turi visi be išimties rusų kariniai lėktuvai, nes jau 70 buvo aišku, kad sovietams teks grumtis su Vakarų nematomais lėktuvais.