Išplėstoji realybė - mokslinės fantastikos vizija tampa tikrove (Video)  (6)

Po 20 metų nuo Berlyno sienos griuvimo ji vėl matoma modernių išmaniųjų telefonų ekranuose. Minėtuose telefonuose įdiegta speciali technologija, vadinama išplėstąja realybe. Mokslinės fantastikos vizija tampa tikrove.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su nauja technologija, vadinama išplėstąja realybe, galima pamatyti virtualią Berlyno sieną, skaitmeninį Pasaulio prekybos centro vaizdą, virtualiai apsilankyti su grupe „Beatles“ susijusiose įsimintinose vietose. Šias ir daugelį kitų galimybių siūlo bendrovė „Layar“, diegianti savo programas išmaniuosiuose telefonuose. Niujorko tyrimų bendrovės ABI duomenimis, pelnas naujoje srityje kasmet turėtų būti vis didesnis, o 2014-aisiais pasiekti 50 mln. Amsterdamo (Olandija) bendrovė „Layar“ – viena sėkmingiausių šios srities įmonių. Su išplėstosios realybės technologija bet kokį aplinkui esantį vaizdą galima praplėsti skaitmenine informacija: telefone yra kamera su įvestais realybės duomenimis. Taip pat įvesta skaitmeninė informacija. Taip praplečiama realybė. Ant „Layar“ platformos galima sumontuoti bet kiek vizijų – daugybę sluoksnių. Yra vaizdinys, kuriame tebestovi Niujorko pasaulio prekybos centras. Taip pat galima pasirinkti virtualią kelionę įsimintinomis, su legendine grupe „The Beatles“ susijusiomis vietomis Londone.

Bendrovės „Layar“ įkūrėjas mano, kad ateityje bendrovės norės pasinaudoti galimybe pasireklamuoti virtualioje realybėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)