Pamaitintų kone visą Lietuvą. Statys didžiausią tokią elektrinę pasaulyje  ()

Tai bus didžiausia saulės elektrinė pasaulyje.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© solarpanal355 (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/solar-panels-outdoor-nature-grass-8344199/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australija statys didžiausią saulės elektrinę pasaulyje. Šalies vyriausybė ką tik patvirtino revoliucinį, ambicingą planą sukurti milžinišką saulės energijos parką. Čia pagaminta atsinaujinanti energija pamaitintų kone visą Lietuvą – energijos užtektų dviem milijonams namų ūkių vien Australijoje, bet tai dar ne viskas.

Australijos vyriausybė planuoja gaminti energiją savo piliečiams, bet taip pat nori tiekti ją Singapūrui. Tačiau reikalas nėra paprastas, nes norint, kad tokie energijos mainai įvyktų, sutikimą projektui turi duoti Singapūro energetikos institucija, Indonezijos vyriausybė ir čiabuvių australų bendruomenės.

[Vokietija+Mažiausia kaina istorijoje!] Pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas
9191 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Australijos projektas jau apibūdinamas kaip „didžiausia saulės elektrinė pasaulyje“. Agentūra AFP pranešė, kad Australijos valdžia ką tik išanalizavo aplinkosaugos klausimus ir davė sutikimą 24 mlrd. JAV dolerių investicijai.

Šioje saulės elektrinėje pagaminta elektra vartotojams būtų pradėta tiekti jau 2030 m.

Australijos aplinkos ministrė Tanya Plibersek teigė, kad saulės energijos parkas bus didžiausias iš visų tokių parkų pasaulyje, o tai taip pat skirta sustiprinti Australijos, kaip pasaulio lyderės, pozicijas atsinaujinančios energijos rinkoje.

 

Tačiau kol kas (2022 m. duomenys) atsinaujinančių išteklių energija šalyje sudaro apie 32 procentus. visos elektros gamybos, o anglis sudaro 47 proc.

Jei bus pasiektas susitarimas su Singapūru, Australijos saulės energijos parko energija padengs maždaug 15 proc. Singapūro energijos paklausos. Artimiausiu metu šalys surengs derybas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()