HP integruos operacinę sistemą „webOS“ į visus savo kompiuterius  (2)

Kompanija „Hewlett Packard“ (HP) kiekviename savo kompiuteryje nuo kitų metų ketina diegti operacinę sistemą „webOS“, kuri šiuo metu diegiama jos išmaniuosiuose telefonuose bei ruošiama planšetiniams kompiuteriams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

HP generalinis direktorius Leo Apothekeris trečiadienį pranešė, kad stacionarų ar nešiojamąjį kompiuterį įsigiję vartotojai nuo kitų metų galės rinktis iš dviejų operacinių sistemų – „Windows“ arba „webOS“.

Iki šiol HP orientavosi į techninės įrangos gamybą, tačiau po to, kai pernai balandį nusipirko kompaniją „Palm“, vis daugiau dėmesio skiria ir programinei įrangai. Įsigijusi „Palm“, HP tuo pačiu įgijo visas teises į jos sukurtą operacinę sistemą išmaniesiems telefonams. Bendrovė šiuo metu tobulina „webOS“ ir pritaikys ją planšetiniams kompiuteriams, skelbia Mashable.com.

L.Apothekeris atskleidė, kad kompanija siekia sukurti „masinio naudojimo platformą“, vildamasi, jog tai paskatins programų kūrėjus pritaikyti savo gaminius „webOS“ operacinei sistemai. Planas drąsus, tačiau HP neturi kito pasirinkimo, kadangi „webOS“ užimama rinkos dalis yra itin maža, lyginant su „Apple“ sistema „iOS“ ar „Google“ telefonų varikliu „Android“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)