Teismas atmetė interneto tiekėjų prašymą išaiškinti kaip blokuoti nelegalias lažybas internete

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rytis 2011-03-16 09:08
Tokiu atveju http://code.google.com/speed/public-dns/
kestutisz 2011-03-16 09:37
Teismas va uždraudė, tiekėjai va užblokuos dns'uose, o tie kurie naudojosi tais puslapiais ir toliau jais naudosis (kiti dns, proxy, vpn, vardai ir t.t.). Tikslas - diskredituoti teisėsaugos institucijas kaip visiškai neįgalias?
Budulis 2011-03-16 11:08
O kam is viso reikejo reikalauti kazka blokuoti? Tai juk cenzuros apraiskos. Tuo keliu einant, galima iki politines diktaturos nueiti. Jeigu jau nori uzdrausti tiekti tam tikras paslaugas is uzsienio imoniu svetainiu, taip pats efektyviausias kelias yra uzdrausti pervedineti pinigus (losimo statymus) i tu imoniu saskaitas, ir laimejimus is ju (arba specialiai apmokestinti juos). Zaidejai vengtu tu svetainiu, jeigu zinotu, kad neisvengiamai, kad ir po metu, VMI juos vis tiek susiras ir pareikalaus susimoketi didelius mokescius. Kaitalioti saskaitas nebutu lengva, nes jie tada greitai susilauktu ES pinigu plovimo prevencijos instituciju demesio, o be to ir vartotoju nepasitikejimas gerokai padidetu. Kita vertus. ES esme - laisvas prekiu ir paslaugu judejimas. Lietuva priklauso ES. Tad tokie internetiniu losimu draudimai turetu kirstis su ES istatais.
jur 2011-03-16 13:23
Na, apeiti visada galima ir puikiai suprantu tiekeju susirupinima kai jiem kraunama visa atsakomybe "visiskai" uzblokuoti minetas svetaines. Ekspertu isvadose minimi metodai visada bus tik juokutis, kuri bet kas norintis gali apeiti. Ir tai nesustabdytu esamu vartotoju nuo tu svetainiu lankymo. BET! Manau tai gana efektyvi priemone uzkirsti kelia naujiem vartotojam atrasti tas paslaugas ir pradeti jomis naudotis. Nebent jos butu kazkuo daug pranasesnes uz kitas ir susilauktu daug reklamos loseju tarpe. Manau tai ir yra pagrindinis sio ieskinio tikslas.