"Mac OS X" kūrėjas palieka "Apple", imasi mokslo  (1)

Vienas pirmųjų "Mac OS X" operacinės sistemos kūrėjų ir dabartinis "Mac" programų kūrimo padalinio viceprezidentas Bertrandas Serletas (Bertrand Serlet) šį trečiadienį pranešė paliekantis kompaniją "Apple", kurioje kartu su dabartiniu įmonės vadovu Stivu Džobsu (Steve Jobs) dirbo daugiau kaip du dešimtmečius. Pagrindinis pasitraukimo motyvas - noras daugiau laiko skirti mokslinei veiklai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors "Mac OS X" kadaise buvo vienas iš esminių "Apple" ir PC kompiuterių skirtumų, praėjo palyginti nedaug laiko, kol ši kompanija pirkėjams tapo geriau pažįstama kitokiais savo produktais, tokiais kaip skaitmeniniai muzikos grotuvai, planšetiniai kompiuteriai ir išmanieji telefonai. Mobiliųjų įtaisų rinkos segmento augimas šuoliu išsviedė "iOS" į pirmines operacinių sistemų gretas, į antrą planą nustumdamas tradicinę "Mac OS X". Nepaisant to, stacionariuose ir nešiojamuose "Apple" kompiuteriuose veikianti operacinė sistema išlieka pagrindiniu išskirtinumo kriterijumi, kadangi techniniu požiūriu patys kompiuteriai dabar jau naudoja lygiai tą pačią techninę įrangą kaip ir jų PC analogai.

"Kartu su Stivu dirbau 22 metus. Šis laikas buvo nuostabus - kūrėme produktus tiek "NeXT", tiek "Apple" kompiuteriams, tačiau šiuo metu aš noriu mažiau laiko skirti produktams ir daugiau - mokslui", - sako kompanijos veteranas. Bertrando Serleto vietą ir jo pareigas perims Kreigas Federigis (Craig Federighi). "Kreigas pastaruosius du metus puikiai vadovavo "Mac OS" komandai, naujausia operacinės sistemos versija "Lion" bus puiki ir perėjimas prie jos turėtų būti sklandus", - priduria specialistas, komentuodamas jį pakeisiantį kolegą bei netolimoje ateityje planuojamą pristatyti naują "Mac OS" versiją kodiniu pavadinimu "Lion".

Serletas kompanijoje "Apple" pradėjo dirbti 1997 metais. Jo užduotys buvo susijusios su "Mac OS X" operacinės sistemos planavimu, projektavimu ir kūrimu. Dar anksčiau Serletas ketverius metus dirbo "Xerox PARC", 1989 prisijungė prie kompanijos "NeXT", iš kurios sukurtos operacines sistemos "NeXTSTEP" tiesiogiai kildinama pati "Mac OS X" sistema. Serletas Orsay universitete (Prancūzija) yra įgijęs kompiuterių mokslo daktaro laipsnį. Pagrindiniu išėjimo iš "Apple" motyvu jis nurodo norą daugiau laiko skirti moksliniams tyrimams, tačiau smulkiau savo planų Serletas nedetalizuoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)