Patentų karai: Nokia tęsia kovą prieš Apple  (7)

Didžiųjų korporacijų nesantaika Jungtinėse Amerikos Valstijose atrodo tęsis dar ilgai. Dar 2009-aisiais metais prasidėjusi nesantaika bei teisminės kovos tarp „Apple“ ir „Nokia“ trunka jau antrus metus, o paskutinįjį mūšį pralaimėjo Skandinavijos telefonų gamintojas – praeitą savaitę Tarptautinė Prekybos Komisija (angl. ITC) nusprendė, kad „Apple“ nepažeidė nei vieno iš penkių „Nokia“ kompanijai priklausiusių patentų savo produktuose. Tačiau „Nokia“ nenuleidžia rankų ir praėjusią savaitę teismui pateikė dar vieną ieškinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ieškinyje teigiama, kad „Apple“ mobiliuosiuose įrenginiuose („iPad“ bei „iPhone“ produktuose) yra pažeidžiamos septynios patentuotos technologijos į kurių sąrašą įeina daugiaprocesė operacinė sistema (angl. „Multitasking operating system“), duomenų sinchronizacijos sprendimas, pozicionavimas, skambučių kokybės gerinimo technologija bei Bluetooth priedų naudojimo metodai.

„Mūsų paskutinis ITC pateiktas ieškinys reiškia, kad šiuo metu mes byloje prieš „Apple“ [suradome] 46 „Nokia“ priklausančius ir neteisėtai jų produkcijoje išnaudojamus patentus, kurių daugelis buvo užregistruoti dar 10 metų prieš tai kai „Apple“ pagamino pirmąjį „iPhone“, – pareiškime teigė Polas Melinas (Paul Melin), „Nokia“ viceprezidentas intelektinės nuosavybės klausimams.

Teisiniai konfliktai tarp „Apple“ ir „Nokia“ vyksta ne tik JAV, bet ir Didžiosios Britanijos, Vokietijos bei Nyderlandų teismuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)