Ketvirtis liečiamų telefonų – su didesniais nei 4 colių ekranais  (13)

Žmonės vis dažniau renkasi didžiulius telefonų modelius su didelės įstrižainės liečiamais ekranais. NDP grupės tyrimas atskleidė, kad ketvirtadalis visų parduodamų išmaniųjų telefonų ekranų yra 4 arba daugiau colių (10 cm) dydžio, o patys populiariausi modeliai yra „Samsung Galaxy S“, „HTC Evo 4G“ bei „Motorola Droid X“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi šie modeliai turi 4 colių arba didesnius ekranus ir naudoja „Android“ operacinę sistemą. Šie telefonai ir daugelis kitų 4 colių dydžio modelių buvo pristatyti pernai antrajame metų ketvirtyje, o po pusmečio jie jau užėmė 24 proc. rinkos.

Tokie modeliai kaip „iPhone 4“, su 3,5 – 3,9 colių (8,75 – 9,75cm) įstrižainės ekranais irgi tapo šiek tiek populiaresni, jų skaičius rinkoje išaugo 2 proc. Žymiai sumažėjo tik modelių su 3,4 colių (8,5 cm) ir mažesniais ekranais populiarumas. Nuo 2009 metų paskutiniojo ketvirčio, kuomet jie užėmė 63 proc. liečiamų išmaniųjų rinkos, tokių telefonų pardavimai praeitų metų pabaigoje smuko iki 36 proc.

Atliktas tyrimas itin palankus „Android“ telefonų gamintojams. Pasirodo, jiems pavyko pasiūlyti telefonus, kurių beveik visas korpuso priekis – liečiamas ekranas. „HTC Evo 4G“ su 4,3 colių dydžio ekranu plotis yra 66 mm, o aukštis – 122 mm. Prietaisą galima palyginti su 3,5 colių dydžio ekraną naudojančiu „iPhone 4“ modeliu: jo plotis 58,6 mm. Akivaizdu, kad modelis su gerokai mažesniu ekranu nėra daug siauresnis, taip pat nežymiai trumpesnis – 115,2 mm.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)