„Google“: ateityje telefonai galvos už žmones (Video)  (19)

Telefonai jau dabar yra itin aukšto technologinio lygio. „Ir tik laiko klausimas, kada jie pradės galvoti už žmogų“ - prieš keletą dienų pareiškė „Google“ valdybos pirmininkas Ericas Schmidtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aš laukiu to momento, kada technologijos realiai pradės tarnauti žmonėms. Kol kas panašu, kad žmonės vis dar tarnauja technologijoms“, – Barselonoje vykstančioje konferencijoje „Mobile World Congress“ pareiškė E.Schmidtas.

Piešdamas ateities viziją, „Google“ atstovas kalbėjo apie tai, jog mobilieji įrenginiai, tokie kaip išmanieji telefonai ar planšetiniai kompiuteriai, turėtų rūpintis žmonėmis. Pavyzdžiui, pagelbėti susidūrus su sveikatos problemomis, prireikus – padėti apsipirkti, pasirinkti svarbiausius ir įdomiausius renginius ir t.t.

Anot jo, telefonai, planšetiniai kompiuteriai ir kiti mobilieji įrenginiai jau dabar yra pakankamai išvystyti, kad „galvotų už žmogų“. E.Schmidtas teigė, jog patys įrenginiai neprivalo turėti itin gerų techninių parametrų – svarbiausia, kad jie galėtų susisiekti su superkompiuteriais, kurie už juos atliktų paieškas, skaičiavimus ir pateiktų reikiamą rezultatą.

Kaip galimą „atmetamąjį faktorių“ jis paminėjo žmonių nenorą dalintis asmenine informacija, kuri yra būtina tam, kad įrenginys pagelbėtų ištikus problemai.

„Šie įrenginiai gali atsiminti viską: kur buvai, ką matei, su kuo šnekėjai... Kompiuteriai atsimena viską, jų atmintis yra neišsemiama ir neklysta. Jie, skirtingai nei žmonės, negali pamiršti. Su jūsų leidimu, visą sukauptą informaciją jie gali panaudoti ateityje prireikus pagalbos“, – kalbėjo „Google“ atstovas.

Vėliau atsakydamas į klausimus E.Schmidtas akcentavo, jog telefonai yra pakankamai patikimi ir saugūs įrenginiai, kad jais būtų galima vykdyti atsiskaitymus. Jie gali siųsti koduotą informaciją, be to, juos nesunku atpažinti. „Įsivaizduokite – eini gatve pro parduotuves ir telefonas tau primena, kad jau reikia nusipirkti naujas kelnes. Čia pat jis nurodo, kad parduotuvė kairėje taiko 10 proc. nuolaidą, o dešinėje – 20 procentų. Žmogui nusprendus eiti į kurią nors parduotuvę, ši jau žino, kokio kliento sulauks ir ką jam pasiūlyti“, – kalbėjo jis.

E.Schmidtas pripažino, jog ateityje didelė sėkmė gali laukti grupinio apsipirkimo svetainių, tokių kaip „Groupon“. Šią svetainę „Google“ anksčiau bandė įsigyti, tačiau pastaroji nepriėmė technologijų milžinės pasiūlymo.

Šviesią ateitį „Google“ atstovas taip pat prognozavo personalizuotai reklamai. Tačiau jis pabrėžė, jog šioje srityje „Google“ mato didelę konkurenciją ne su „Facebook“, o su „Bing“ paieškos svetaine.

Anksčiau esame informavę, jog už technologijas atsakingas „Intel“ vadovas Justinas Rattneris yra pareiškęs, kad naujos kartos išmanieji telefonai ir nešiojamieji kompiuteriai sugebės „atsižvelgti į kontekstą“ bei savo šeimininkų įpročius ir taps asmeniniais jų pagalbininkais. „Intel“ inžinieriai yra pareiškę, jog iki 2020 m. į smegenis savanoriškai implantuojami lustai pakeis kompiuterių klaviatūras ir peles, perjunginės TV kanalus, rinks reikiamus telefonų numerius ir naršys internetą .

„Mintis skaitančius“ robotus ir mintimis valdomus vartotojams skirtus elektroninius prietaisus kurti planuoja ir Japonijos verslo įmonės bei mokslo instucijos.

O pabaigai – štai toks vaizdo siužetas. Ateities realybė?


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (19)