Kinija kovos su vaikų priklausomybe žaidimams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2011-02-11 12:08
Uz cytus su peiliu i galva ? Apskritai pas kinus yra uzdrausti vaikiski ginklai vaikams. Bet va su geimerio priklausomybe kovoti bus ypatingai sunku.
Evaldas 2011-02-11 12:26
Na iš to geiminimo išaugama, iš patirties sakau. Toki sprendimai per daug drastiški.
immortallt 2011-02-11 12:37
2h per savaitę Jei nežaisi valandos, tai išvis nejungi žaidimų!
Strong_Bad 2011-02-11 12:49
Is dalies pritarciau tokiam draudimui, tik ne taip drastiskai, gi 1-2 val per savaite, tai apsurdiskas laiko kiekis. Zmones tiek per diena praleidzia feisbuke, o ka "online" zaisdamas gali spet per toki laika? Gi, jei nezais "online" , tai zais "single player" zaidimus. Apie vaiku neklausymo skatinima cia tai visiska nesamone. Taip pasake, lygtai kuo daugiau zaidzia vaiakas tuo labiau silkinis darosi Greiciau jau tevams patogiau, kai vaikas niurkso namie ir dar po kojom nesimaiso. Zodziu, kaip priristas sunytis. Jei nori kovot su priklausomybe, tai gal geriau reiktu pasamdyt protingu galvu komanda ir parasyt programele kuria idiegus komiuteryje, butu ribojamas visu zaidimu laikas ir viskas. Arba isvis bendrai sutart su OS gamintojais, kad toks ribotuvas taptu OS dalimi. Zodziu patys nenori investuot ir apsiriboja "paliepimu", kad kazkas kitas verstusi per galva ir igyvendintu ju ideja. Kitavertus, visdelto sveikintinas dalykas.
arimanas 2011-02-11 12:59
Siaip kai kuriose zaidimuosoe yra idiegta limitas laiko. bet ribuoti i savaite 2h tezaisti, tai geriau tada is vis nieko nezaist, nes del tiek laiko nepasimoka. nu toks ir tikslas yra valdzios, kad visai jaunimas nebezaistu.
Rukis 2011-02-11 13:07
ir valdžia susilauks dar didesnio pasipriešinimo. Nejau jie tokie durni ir nežino, kad paaugliai darys būtent tai, kas jiems draudžiama? Kad mums reikia išsiskirt, parodyt save? Žaidimai dalinai patenkina tą poreikį. Ten gali pasijusti pasaulio gelbėtoju ir t.t. (buvo straipsnis apie tai) O jei tai atims, tai žiūrėkit, kad tie "iš conter-strike atkeliavę" nepradėtų žaidimo su realybe maišyt...
blizzard 2011-02-11 13:16
Ten komunizmas, kol jis nežlugs tol nebus ten laimingų žmonių.. žmogui reikia laisvės, bent iliuzijos, o čia bandoma jį suspaust į kūmštį, kuo labiau spausi tuo labiau jis priešinsis.. ir čia ne vien su žaidimais tas galioja.
kionig 2011-02-11 13:21
O, smagu, radome ka apkaltinti, dabar reikia kovoti su tuom. Bet paziurekime kas yra siandien. Sita puikiai galima pailiuostruoti situom: http://www.cha.lt/category/video/58108-noliferis.html Tai va laisve, zaisk i valias ! Turesi ka papasokoti draugam, vaikam ir anukam
wolas 2011-02-11 13:55
Kiti žmonės išauga kiti ne, man asmeniškai labai patikdavo su sega žaisti, o PC žaidimai pasirodė nebe tokie įdomus, na aišku yra išimčių, bet su sega būdavo labai didelis azartas žaisti ypatingai koki Mortal Kombat tournamenta tarp draugų padarius ir panašiai, online lošiant yra visiškai ne tas , dabar sėdžiu su linux, ir praktiškai nebežaidžiu apart SpringRTS ir quake3.
blizzard 2011-02-11 14:01
Ne visi gyvena kad turėtų ką papasakot anūkams draugams ar dar kažkam. Kiekvienas tų draugų turi net ir tas žmogus nes jis per žaidimus bendrauja ir galiu pasakyt kad ten susirenka gana protingi ir įdomūs žmonės, aišku yra visokių, kaip ir komentaruose po tuo video.. Man labai keista kaip yra apeluojama į tai kad jis neturi gyvenimo, kiekvienas renkasi kaip jam gyventi ir nei tu nei valdžia neturi galios ar išminties kad parodytum kas yra tikras gyvenimas o kas ne.. kartais atrodo kad tokiems kaip jie jūs net pavydit, nes jie jum atrodo išskirtiniai. Jei tau patinka ten kažkur su žmonėm išeit tai smagu, aš aplink tave ratais nevaikštau ir nesakau kad tu liferis.. Jam patinka žaisti jis tegul tą ir daro..
kionig 2011-02-11 14:12
Pats faktas, kad jis zaidzia - nu ok cia dar nieko nera stebetina. Toliau analizuojant nolaifinimo priezastis susiduriame gal kaip tu sakai klaidingu ispudziu. Tarkim zmogus nori pereiti visa zaidima, cia irgi nieko pries. Bet jau po sito tai tampa ciklinis nolaifinimas ir vel viskas is naujo. O esme tame, kad jau sitame rate jokio nebera. Tu esi robotas, darai tuos pacius veiksmus is dienu per dienas. Tu praktiskai degraduoji. O ta degradacija yra baisiausia kai zmogus yra paauglys. Po to, turime kruvas bedarbiu ir kaltiname valdzia jog tokiems nemokamas net minimumas. O ateityje kaip tik reikes maziau fizinio darbo, bent jau 10 simciai metu tai is tikruju. Tiesa sakant, is tos laisves kartais, o ir dazniausiai tampama palaida bala.
Strong_Bad 2011-02-11 14:47
Apie kokius bedarbius kalbi? Apie kokius minimumus? Kai darbo vietu nera, tai ju ir nera. Fizinio darbu arba "ranku" visad reikejo ir reikes, o gal tu isivaizduoji, kad visi sedes ofisuose ir spaudys kompiuterio klaviaturas ar kitokiu popierizmu uzsiimines? O nuotraukt sita "no life" labai paprasta - nutraukt islaikyma, tegu pats savo uzpakali islaiko, o jei jis gali sau leist 24/7 gamint, tai tegu, ir ner cia ko pavydet. Tiesa paaugliams sunkiau, bet nereik but skystiem tevam ir nustatyt grieztas taisykles, kuriu visi be isimciu laikytusi, kad nebutu "kodel jis gali, o as ne", nes tada ir prasideda barniai ir kitos bedos.
immortallt 2011-02-11 15:26
Stong_Bad, kazkaip radau darba be jokios darbo patirties ir aukstos kvalifikacijos reikalaujanti. Dar bakalaura mokinuos. Esmė ta, jei chebra norėtų dirbti - darbo atsirastų. Norėt dirbti turi ir jau dirbantys, tai yra kelti produktyvumą ir pelningumą
KeeperMustDie 2011-02-11 16:33
Kita vertus, kad ir koks "noliferis" butu deagradaves, jaunimelis kuries su treningais vaiksto ir atimineja is vaiku mobiliakus yra zymiai labiau degradaves uz ta "noliferi", nezinau kokia ten padetis Kinijoje siuo atzvilgiu, bet kitur, pasidare madinga kabintis prie zaidimu, kaip didziaiusio blogio - tikrai yra svarbesniu prioritetu, kur reiktu is tiesu gelbeti paauglius, bet lengviau viska suversti ant zaidimu/filmu/socialiniu tinklu ir pan. - nes prie alchoholio masinio vartojimo ir chuliganizmo visi jau priprate, norma cia...
gedas 2011-02-11 17:02
ką ten valandos, jei nori normaliai pažaist, 3 val. kaip minimum.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-02-11 17:46
Nemanau, kad tai bent kiek padės, nes vaikai ir taip suras būdus, kaip apeiti tokius draudimus. Nors iš esmės aš nesuprantu šitos masinės "On-line" žaidimų psichozės (beje, ir "Single Player" taip pat). Visi taip pakvaišę dėl tų žaidimų. Man tai juoką kelią. Taip, kažkada ir aš žaidžiau su PC, bet labai labai retai, į savaitę gal 2-3 valandas. Paprasčiausiai man atsibosdavo greitai ir negalėdavau suprasti kitų, kurie dienų dienas praleisdavo prie kokio tai "LineAge: Chronicle I ar II". Taip pat negaliu suprasti šiandieninės tendencijos visą savo "gyvenimą" sukišti į kokį tai "FaceBook" ar "MySpace" (nekalbu apie korporacijas, plečiančias savo reklamą) - manau tai paprasčiausiai absurdiška rašyti kas penkias minutes apie tai, kad tu šiandien pavalgei, arba, kad tu šiandien blogos nuotaikos. Kiti sako, kad susiranda per ten draugų. Draugų? Kokių draugų? Ar su jais bent kartą kas buvo susitikęs paplepėti prie bokalo (kavos puodelio, jei tai mergina/moteris), artimiau susipažinti? Gal iš 10 statistinių vartotojų 1 arba 2. Geriausiu atveju tie "draugai" esamieji kompiuterio ekrane tėra pažįstami, bet ir tai tik geriausiu atveju, nes tu jų negali pažinti, kol nesusitinki akis į akį. Kalbant apie kinų valdžios sprendimą. Jie ne pirmus metus tokiais pažadais svaidosi, bet realaus rezultato kažkaip dar nematyti ir vargu ar bus matyti. Visų pirma turi nežiopsoti tėvai, o prižiūrėti, ką ir kaip jų atžala daro prie kompiuterio. Antras dalykas vaikams bent jau iki 7 metų iš viso apie kompiuterį, mobilų telefoną net neverta žinoti. Turiu sūnėną, kuriam 8 metai, bet prie kompiuterio berods jau sėdi nuo 4 ar 5 metų. Sakinio negali normaliai suregzti. Neduok pavalgyt, bet duok pažaisti žaidimus. Va, prie ko visa tai veda. Trečia, turėtų būti rengiami seminarai mokyklose apie Interneto keliamą žalą žmonių psichologijai (ne psichikai, o psichologijai) ir kaip to išvengti. Asmeniškai manau, kad Kinijai reikėtų , panašių į Drakonto įstatymus. Kad iš viso vaikams iki ėjimo į vidurinę nebūtų leidžiama prie kompiuterio sėdėti, o, jei mokykloj reikia parengti rašto darbus - "pofik" (kaip sakoma) lai ranka rašo (seniau taip ir reikėdavo ir niekam galvos dėl to neskaudėdavo). O dabar turi ką turi ir nieko čia nepadarysi.
blizzard 2011-02-11 18:22
Per vieną žaidimą teko kalbėti su graiku mano amžiaus kuris taipogi žaidžia, jis papasakojo kad būtent pas juos visiškai kitokia situacija ir kad dauguma jaunimo žaidžia įvairiausius kompiuterinius žaidimus, priešingai nei pas mus kur gėrimas mobiliakų atiminėjimas - lygis.. nesakau kad tokių dauguma, bet atvirai pasakius jeigu būtų ką veikt tai 14-mečiai su bonkom rankose nevaikščiotų.. Galim paanalizuot kuo skiresi jūsų taip garbinamas gyvenimas nuo taip nesuprantamo žaidimo. Tiek ten tiek čia reikia darbo kad kažką pasiektum, žaidimas yra sumažintas gyvenimo simuliatorius, kalbu būtent apie mmorpg tipo žaidimus, jame galioja tie patys dėsniai tokios pat normos tokia pati ekonomika, na nevisai tokia pati bet principai panašūs. Daugelis orientuoti į komandinį darbą, bendravimą tarpusavyje. Oj dėl šito kaip dar pasiginčyti galima. Žaidimo monotoniškumą gali pakeist kitu žaidimu.. O tu pakeisk gyvenimo monotoniškumą.. Kiekvieną rytą atsikeli, kiekvieną ryta valgai, kiekvieną rytą važiuoji į darbą, po to ateina savaitgalis ir vėl viskas iš naujo.. ir kuo tai skiriasi nuo žaidimo? siūlyčiau pagalvot ir apie tai kad tas gyvenimas kurį gyveni yra tiek pat monotoniškas kiek tas žaidimas kurį žaidžia tie paaugliai. Skirtingoms amžiaus grupėms patinka skirtingi pomėgiai, todėl visai normalu kad vaikai naudojasi facebook o suaugusieji retai. Nesu ir aš prie tų facebookinių kur ten pastoviai įjungia tą facebook ir tikrina kas kam parašė per 2mins ir t.t. bet turiu susikūręs facebook ir tik todėl kad masė tuo metu kūrėsi facebook, o dabar kaip jau turiu sukūręs, tai ištrint nesinori o nustot naudotis kaip ir neišeina, taigi pasijungiu pora kartų į dieną ir dažniausiai pasijungiu tik tam kad išjunkčiau jį.. įprotis paspaust tuos favoritus ir vest pelę ant facebook icono.. Mano nuomone jeigu nori dėmesio tai reikia rašyti blogą.. o kad jį rašytum reikia turėti apie ką rašyti ir turbūt kaip tik todėl dauguma norinčių dėmesio bet neturinčių ką parodyti lankosi facebook ir dalijasi vakarykščiais prisiminimais iš vakarėlių.. (taip kalbu nes būtent ta masė kuri tuo metu kūrėsi facebook acountus ir kuri mane ten prikalbino apsilankyti - yra būtent tokie žmonės). Dėl draugų ir pažįstamų čia irgi reikėtų pagalvot ką mes laikom draugu ir kam yra saugiau išsipasakot ar žmogui kurio nepažįsti ar tam kurį pažįsti, nes dažniausiai nepažįstamas žmogus kuris tave supranta, niekam nepasakos tavo paslapčių, o jei ir pasakos tai tavęs tai nedomins, nes realiai tokios kalbos tau įtakos neturės, priešingai nei to žmogaus kurį pažįsti kalbos tau nenorimom temom.. o internete ir lengviau surast žmogų kuris tave supranta nei realiai tą padaryti.. Aišku aš taip kalbu tik todėl kad nemėgstu bendrauti gyvai ir nematau aplink save žmogaus su kuriuo galėčiau atvirai pasikalbėt, tikiu kad taip yra tik man šiuo metu ir ateityje viskas gal bus kitaip. Sutinku kad mažiems vaikams gal ir nereikia leisti naudotis technologijomis, arba labai riboti visa tai, bet juk technologijos eina į priekį labai greit ir nieko čia nuostabaus kad vaikai jomis naudojasi. Jaunimas dabar bresta greičiau ir tas procesas vis greitėja, nemanau kad ankščiau buvo 14 metų jaunimėlio kuris naudodamas profesionalias programas kuria muziką ir leidžia pirmus savo albumus, ar 11 metų vaikų kurie sugeba groti tokiame pačiame lygyje kaip gitaros virtuozai.. laikai keičiasi. Reikia viską spręsti kažkaip kitaip, reikia nedrausti o daryti taip kad nereikėtų to draust.. duot tiems vaikams suprast pasekmes ir t.t. Visokių žmonių yra ir aš tikrai nematau reikalo iš savim nepasitikinčio žmogaus atimti jam galimybe bent kiek džiaugtis gyvenimu, kad ir kokį jis tą gyvenimą nugyvens. Kaip jau kažkas minėjo, čia ne žmogaus problema, bet visuomenės kuri to nesupranta. Panašiai kaip ir muzika, jeigu aš neklausau operos jūs manęs ir nepriversit jos klausyt, aš toliau klausysiu metalo.. Nežinau kiek žmonių susimasto koks galingas ir naudingas įrankis yra internetas nesvarbu ar tu žaidimams jį naudoji ar tu naudoji jį ieškodamas informacijos, tiek tinklalapiuose tiek žaidimuose tu vis tiek gauni įtaką kuri yra pasaulinio lygio, tu turi galimybę realiu laiku bendraut su žmogum kuris yra japonijoje, tu turi galimybę peržiūrėt nuotraukas kurių tavo seneliai nėra matę akyse ar net negali įsivaizduot kad tokie reiškiniai galimi, o jei ir matė tai pavadino stebūklu ir pasakojo savo anūkams kaip apie nesuprantamą reiškinį.. Informacijos tiek daug ir tokios įvairios.. net ir dabar atrodo jog aš kas dieną peržiūriu daugiausia 20 skirtingų tinklalapių ir kad internete nėra ką veikti, bet juk tai absurdiška..
Sloth 2011-02-11 18:36
KeeperMustDie, Blizzard. Prisiklausiau aš tokių šnekų, kaip jūsų daugiau nei reikia visokiuose l2 forumuose ir pan. Apskritai, Blizzard, tave jau kelintam forume matau nuolatos ginantį game'us ir game'inimą. Tokios šnekos - visų priklausomybių šešėlis. Narkomanas sako, kad čia valdžia draudžia narkotikus, nes jiem taip patogiau kontroliuot ir varžyt žmones, kad plauna smegenis ir dezinformuoja, o vartodamas iš tiesų esi laisvas, nepriklausomas ir pats renkiesi kaip leisti savo gyvenimą. Rūkorius pasakytų, kad jam patinka rūkyti, nes per perekurus pašneka su draugais, be to, išeina į lauką, kad jam tai grynas malonumas ir jis tiesiog nenori mesti, nes nemato tame nieko blogo. Juk visai nesvarbu, kad po poros dienų nerūkymo pradeda stogą raut. O gameriai sako, kad jau geriau žaist, nei trintis gatvėm kaip kokiam marozui, kad žaidimai šio to išmoko, kad žaidimuose susiranda gerų ir protingų draugų, praplėčia akiratį ir pan. Aš ir pats taip sakydavau, todėl dabar visos tokios atmazkės atrodo tiesiog absurdiškai. Ir visai ne, draugai nebando įpiršti, kad nolifinti blogai, kad esi nelaimingas ir pan. , kad degraduoji - taip iš tiesų yra. Tiesiog pats kartais nesuvoki, nes būni užsimerkęs. Na, bet kiekvieno pasirinkimas ir kiekvieno valia, vieniems anksčiau paaiškėja, kas svarbiau,kitiems vėliau. Kaip vienas draugas ex-noliferis pasakė : "Mečiau, kai supratau, kad labiau noriu namo prie jūros realybėj, negu s-grade'o žaidime" Pats asmeniškai nebuvau labai žiaurus noliferis, bet kartą, kai pražaidžiau 16h nonstop, pamiegojau 4h ir tada dar 12h nonstop, tada supratau, kad čia jau nelabai normalu. Iššvaisčiau gerus porą metų, bet aišku buvo ir pliusų, tačiau jie tikrai neatitaiso visos padarytos žalos. Žinoma, noliferiai su manim nesutiks, nes jie tiesiog to negali suprasti, gal kada nors supras EDIT : Prierašas prie naujo blizzard'o posto. Esmė, kad žmogus pats neretai priskiria sau tokias savybes, kokių jis realiai neturi, nes taip jis gali "pateisinti" savo priklausomybę, nesakau, kad tai vyksta sąmoningai, čia daugiau pasąmonės išdaigos, tačiau taip yra. Nėra taip, kad uždaresnis žmogus negalėtų bendraut normalei ar pan, jam tikrai nereikalingi game'ai ir internetas, kad jis galėtų palaikyti gerus REALIUS santykius. Tiesiog įsėdusiam priklausomybėje žmogui tai sunku suprasti. Taip, galbūt toks žmogus jaučiasi laimingas žaisdamas - juk patenkinta priklausomybė sukuria laimės/pasitenkinimo jausmą. Bet ar tą jausmą iš tiesų galim vadinti laime? Na, laimės samprata per daug sudėtingas dalykas, todėl geriau palikim ją nuošalyje. Aš nesu nusistatęs prieš game'inimą, anaiptol, tiesiog bet koks žaidimas žaidžiamas nuolatos, diena iš dienos daugiau nei po 4h jau yra liga. Bet taip jau su tom priklausomybėm yra - jos dangsto save visais įmanomais būdais ir turintis jas žmogus dažniausiai pastebi tada, kai išbristi jau būna ne taip ir lengva.
blizzard 2011-02-11 19:34
Tai tų priklausomybių yra visokių gal nepūlkim lygint kas geriau o kas blogiau bet galima sutikt kad geiminimas geriau nei narkotikų ar achogolio vartojimas kaip sakei kad tavo draugas suprato, kad geriau nori turėt namą prie jūros nei s grade žaidime tai galiu pasakyt kad paauglys dar apie tai negalvoja, todėl susidėlioja tuo metu jam pasiekiamus tikslus ir jų siekia.. kiek dabartinių paauglių gatvėje turi kažkokį tikslą apart 50lt kad galėtų nusigert? beje ar jis jau turi namą prie jūros? Pagal tavo istoriją ir palyginimą, tai aš ne noliferis bet prijaučiantis tiek žaist kaip kad tu žaidei tai nežinau man dar toli iki tiek max gal esu žaidęs kokias 6h be perstojo ir tai neatsimenu tokio dalyko Iš dalies sutinku, bet kiek žinau apie introvertus ir ekstravertus, apie žmones kurie bijo žmonių aplink juos ir visus kitus antisocialius individus buvo žinoma jau gerokai prieš tai kaip atsirado žaidimai Na pabaigai įdėsiu kaip tik čia publikuotą straipsnį http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 56&l=2&p=1 prašom galit paskaityti.. aišku čia nekalba apie šalutinį poveikį, bet perskaičius visa tai susidaro abejonių ar tas šalutinis poveikis jau toks didelis kaip bandoma jį parodyt..
Arthuras 2011-02-11 19:58
Esmė, kad patys žaidimai - nėra blogis. Alkoholis taip pat nėra didelis blogis, kai jo vartojama saikingai. Ir t.t. Bet kas per daug, tas nesveika. Ir tai galioja viskam: sportui, žvejybai ar kitiems pomėgiams. Bet kokiu atveju, jau geriau 16metis noliferis, nei alkoholikas tūsovčikas.