Kinija kovos su vaikų priklausomybe žaidimams  (35)

Kinijos valdžia nusprendė pradėti kovą su vaikų ir paauglių priklausomybe žaidimams.

Nuo kovo 1 dienos internetinių („online“) žaidimų operatoriai turės įdiegti „tėvų kontrolės“ įrankį. Tėvai galės matyti, kiek laiko jų atžala praleidžia žaisdama, taip pat uždrausti jai žaisti žiaurius ir suaugusiems skirtus žaidimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešama dokumente, kurį sausio 31-ąją pasirašė aštuonios Kinijos žinybos, tarp kurių – Kultūros ministerija ir Visuomeninio saugumo ministerija.

Vaikams ir paaugliams valdininkai rekomendavo žaisti iki dviejų valandų per savaitę. Tėvams taip pat rekomenduojama per mėnesį savo vaikui duoti ne daugiau 1,5 JAV dolerio žaidimų pirkimui.

Kinijos socialinių mokslų akademijos duomenimis, šalyje yra apie 33 mln. paauglių, turinčių priklausomybę internetui. Neretai su kompiuteriniais žaidimais yra susiję ir nusikaltimai. Pavyzdžiui, 2010 metų kovą žaidėjų grupė peiliu į galvą sužeidė 17-metį, kuris žaidime „Counter-Strike“ naudojosi slaptais kodai.

Tačiau ekspertai tokius valdžios užmojus vertina gana skeptiškai. “Tai – viso labo dar viena vyriausybės sugalvota priemonė, o ne praktiškas, naudos atnešiantis sprendimas” – teigia Šanchajaus universiteto sociologas Gu Jun. – Šio reiškinio (vaikų priklausomybės nuo internetinių žaidimų) aukomis tampa ir tėvai. Kaip toks vyriausybės sprendimas eliminuos šeimose kilsiančius konfliktus tarp paauglių ir tėvų?“

38-erių metų tėvas Xie Guangjia turi 14-metį sūnų, priklausomą nuo internetinių žaidimų. Vyras sako, kad toks vyriausybės sprendimas yra beprasmis. Tėvas įsitikinęs, kad tokios priemonės tik skatins paauglius nepaklusti tėvams. Vietoj to, X.Guangjia rekomenduoja griežčiau reguliuoti internetinių kavinių veiklą, kurių 2010 m. pabaigoje Kinijoje buvo daugiau kaip 200 tūkst. Kinijos internetinių žaidimų rinka 2010 m. išaugo 26,3 proc. (2009 m. ji siekė 4,9 mlrd. JAV dolerių).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (35)