Privatumo skandalas: „iPhone“ seka ir išsaugo vartotojų buvimo vietą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

langas 2011-04-22 11:17
nu as nesutikciau su daugeliu komentatoriu. Pirma - tai yra privatumo pazeidimas. Tai yra mano privatus doumenys ir man visiskai vienodai ar tu juos perduodi kaip statistika ar yra budu "ipatingais" atvejais ir suasmeninta statistika perziureti. Nesakau kad seka mane asmeniskai bet - tai mano asmeninis reikalas ir as nenoriu kad kazkas tai zinoti netgi teoriskai! Antra - si "paslauga" turi buti pristatoma iskart ijungus telefona pirma karta ir klausiama ar tu sutinki o ne taisykliu apacioje uzmaskuota nekaltais sakiniais. Juk facebook irgi uzskandalino kad milijonai zmoniu nesupranta ju ypac sudetingos privatumo politikos nustatymu ir savo asmeninius duomenis to nezinodami perduoda "suinteresuotom grupem", kas ji priverte keisti savo politika siuo klausimu. Trecia - taip - dabar visi stengiasi grynai rinkodaros tikslais surinkti kuo daugiau asmeniniu "neasmeniskos statistikos" duomenu apie potencialu klianta - google, apple microsoft ir visi kiti velniai. Bet - daugelis ju tai daro bent jau to neslepdami ir tai akcentuodami ir bent jau stengiasi tinkamai duomenis apsaugoti. O cia dabar yra failas su duomenimis - imi ir naudoji. galvojat sunku gauti ta jusu failiuka? Yra aibe budu tai padaryti nuo "blogu" appsu iki virusiuku jusu pc ar mace nes jis kopijuojamas i itunes. Ir jus atsakykite kas geriau jums kaip pilkos mases vartotojui: Kai kompanija turedama "tik statistinius" duomenis juos duoda visiem norintiems o jus ta funkcija galite isjungti? Ar kai ta pati kompanija duomenu niekam neduoda bet jus galite ta funkcija ijungti?
Myslius 2011-04-22 11:23
seniai seniai cia buvo tas, paciam teko matyt ir bandyt, pasikrovus per linux ta direktorija tik matesi. http://foliovision.com/seo-tools/comput ... dden-files
MarijonasV 2011-04-22 11:56
Čia yra daug komentarų ir aš jų neskaičiau, manau jei apple parduodama produktą vartotoją supažindiną su jo naudojimosi sąlygomis, priverčia su jomis sutikti ir toks duomenų rinkimas ten paminėtas, viskas, pats vartotojas kaltas, kad pirko tokį daiktą.
Atlast 2011-04-22 20:24
Arwis 2011-04-23 21:33
Na pats parodei ne didziausia ismanuma sitai parasydamas. Filtruoja =/= saugo. Kad filtracija tokiuose salyse kaip JAV/Britanija/Vokietija ir kitos vyksta tai faktas. Viskas daroma nacionalinio saugumo sumetimo klausimais. Taciau kad saugo drysciau abejoti. Issaugo nebent tuos, kurie nepraeina filtracijos. Toliau painioji kompanijos inniciatyva su istatymu reikalaujama tvarka. Taipogi painioji Apple, Google su vietiniais rysio tiekejais, nes tai jie uzsiima filtracija ir saugojimu. Cia nieko bendra nera nei su apple nei su iphone. As kalbedamas apie statistinius duomenis kalbu butent apie siame straipsnyje aprasytus duomenis kuriuos apple renka. Ir siuo metu apple'ui tikrai neidomus jusu sms'ai ar pokalbiai.