Kinografija: ateities nuotraukos šiandien  (6)

Sena gera animuotų GIF failų technologija įspūdingai išplečia skaitmeninės fotografijos galimybes. Vadinamosios kinografijos yra daugiau nei įprastinės fotografijos, tačiau kartu jos ir ne kinematografiniai kūriniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NYC Photographer Jamie Beck

Amerikietė fotomenininkė Jamie Beck ir dizaineris Kevinas Burgas, pasitelkę skaitmenines nuotraukas ir GIF grafinių failų animaciją, išrado vadinamąsias kinografijas – nuotraukas, kuriose matomas dalies jų turinio judesys, praneša Dailymail.co.uk.

NYC Photographer Jamie Beck

Jų sukurti atvaizdai atrodo kaip įprastinės nuotraukos, tačiau kai kurie jose užfiksuoti objektai subtiliai juda, bet tik tiek, kad atkreiptų žiūrovų dėmesį ir padėtų jį išlaikyti. Nors toks vizualinis efektas yra gana primityvus, vis dėlto jis veikia kaip akių nuo atvaizdo atitraukti neleidžiantis magnetas.

NYC Photographer Jamie Beck

Pasak J. Beck, šios kinografijos yra dviejų žmonių – fotografo ir skaitmeninės grafikos dailininko – pastangų rezultatas. Kad į nuotrauką būtų galima įterpti judesį, dizaineris turi įtemptai dirbti kelias valandas. Jei atvaizdas sudėtingesnis, tam gali prireikti ir visos dienos, sakoma pranešime.

NYC Photographer Jamie Beck

Šiame tinklalapyje galima pamatyti daugiau kinografijų.

NYC Photographer Jamie Beck

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: