JAV perėmė O. bin Ladeno skaitmenines laikmenas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2011-05-04 10:56
kodel jy nusove ? ar nebuvo paprasciau apsuti pastata ir jy is ten iskrapstyti masito blokada, dujomis ir kitais budais ? tada butu galeje ji pakankinti kelis menesius, isgaut kokios nors eiliniems pilieciams nereiksmingos informacijos ir nuteist mirties bausme, o cia isibrove nusove ir net nepateikia irodymu, kad tikrai Binladena nukove...
Pumper 2011-05-04 11:10
Atsakymas į tavo paties klausimą. Todėl ir sako, kad nušovė (pagal Obamą, jau po to kai pagavo, t.y. egzekuciją padarė headshotu) ir lavoną išmetė į jūrą. Įrodymų nebėra - ir daugumai jų nereikia. O jei būtų pagavę, tardę, o paskui dar nuteisę, tai tikrai reikėtų turėti tą bin Ladeną, o ne tik sakyti, kad turi.
civilization 2011-05-04 11:35
Tikrai nesitikėjau, kad ir technologijos.lt įsivels į šitą amerikietiško absurdo liūną.
TomasS 2011-05-04 11:46
Galingiausias kompiuteris - išskaidytas tinklas (distributed network), kuriame didžiulės užduoties mažiukai gabaliukai padalinami paprastiems kompiuteriams. Su tokiu monstru tikrai nereikės visatos amžiaus atkodavimui... Jei JAV paskelbtų, kad va, atsisiųskite šitą programą, ji padės atkoduoti Binladeno diską, tai tikrai daug kas (bent jau JAV ir Europoje) atsisiųstų ir padėtų. Na ir pirmyn „brute force“ metodu
susiweles 2011-05-04 11:57
Zydai...
unytas 2011-05-04 12:03
na seip su super pc nieko gero nepesi ar tu su 2000m ar su 2011m pc koduosi gretis liks toks pat. bet idomu kiek cia tiki pavadinkime paranoiku kad jav save sprogdino ir nebuvo obamos.ciuju suleks 20-50 aiskins kad jav ir menuli nebuvo
loggo 2011-05-04 12:08
...aha... gerai... mhm.... Jo... būtent.... jie tikrai nepagalvojo apie tokį dalyką.... gal tu jiems parašyk ir pasiūlyk, žiūrėk, dar atlygį/apdovanojimą gausi... kad ir milijardas kompiuterių dirbtu su tuo reikalu, prireiktų milijonų metų iššifruot... O galimas atsakymas, kodėl binladeno nelaikė kur nors tardymo izoliatoriuje mėnesį - daug alkaidos (tingiu blem ieškot rašybos) narių ir kitų lunatikų būtų pradėję milžinišką terorizmo bangą, išpuoliai, pagrobimai labai pagausėtų ir pan... dabar nudėjo ir išmetė į jūrą, ganėtinai vidurinį pirštą jiems parodė. Žinoma, kitavertus, dabar niekas tiksliai ir nežino, ar TIKRAI jį pagavo, nužudė ir išmetė... Retai tai, ką sako žiniasklaida tokiomis temomis, būna tiesa. Galbūt jį pagavo, nenužudė, bet pasakė, kad nužudė, sukūrė ten tas, neva, binladeno lavono nuotraukas (kaip sunku yra šiais laikais padirbti nuotrauką...?), ir dabar sėdi sau binladenas kur nors. Trumpai tariant, mes žinom tik tiek, jog mes iš tiesų net nenuotuokiam, kas ten iš tiesų įvyko. Tiesiog reikia pasirinkti, tikėti tais pranešimais, ar ne.
TLas 2011-05-04 12:09
O kam ji laikyt, o kam tardyt, kam gaisti laika? Kam teismo laukti. Jiem reikejo jo negyvo. Operacijos tikslas buvo nusauti, o ne paimti ikaitu... Jie nenorejo su juo terliotis, nenorejo jog jis smezuotu televizijoj kiekviena diena iki tol kol teismas mirties bausme nubaus, o per visa ta laika visi kiti radikalai tik ikvepiami butu savo zygiam.... Cia daug geresnis ir paprastesnis variantas.
punktyras 2011-05-04 12:21
normaliai padaryti, tai nuotraukos būtų dar kietesnis riešutėlis
TomasS 2011-05-04 12:29
Na, visų pirma, tai tie, pas ką yra diskai nieko ir nesakė. Gal ten niekas neužšifruota, gal jie turi visus reikiamus priėjimo raktus ir pan. Jei per artimiausius tris mėnesius padaugės areštų ir pan., reiškia priėjo prie duomenų. Tiesiog prisiminiau, kaip prieš gal 10 metų buvo vykdomas distributed projektas tam, kad būtų išsiaiškinta, per kiek laiko galima berods 64 bitų šifrą atkoduoti. Tai gal per du metus atkodavo... (nepamirštant, kad tik entuziastai suko klientus). Tada greitai 64 bitų kodavimai buvo suupgreidinti, kaip nepakankamai saugūs. Nežinau ir tikrai neskaičiavau, kiek reikėtų kompų/laiko, kad būtų dabartinius šifravimus galima atkoduoti. Gali būti, kad net viso pasaulio kompus panaudojus užtruktų per ilgai - inofrmacija pasentų (o juk būtent to ir siekiama šifravimu - ne kad informacija būtų neprieinama, o kad ji nebūtų prieinama greitai). Tiesiog prie diskusijos prisiminiau ir paminėjau tokią galimybę...
Drutas 2011-05-04 13:15
Na tai buvo oficialus JAV prezidento pranešimas, nors aišku esmės tai nekeičia, tiesos ten gal tik tiek, jog jie kažką su Osama darė. Gi Obama yra spaudžiamas gyventojų trauktis iš karo rytuose nes JAV tai jau per brangu, nors interesų jinai turi ir ten, o dar ir Libija išdygo.. Reikia gi kažkaip išlaviruoti, ir sakyčiau Obama tai daro puikiai. Yra versija, jog Pakistanas teikė neoficialų prieglobstį Osamai, visgi gyveno jis laaabai įtartinai gerom ir saugiom sąlygom. Obama tapo didvyris, visi aklai džiūgauja, tik įdomu, kokia nauda Pakistanui iš tokio susikompromitavimo? Sakyčiau vienas iš įdomesnių nūdienos galvosūkių Dėl laikmenų manau kažkur turi gulėti atsarginis raktas, klausimas ar jį ras, jei iš tikro jo reikia. Gi irgi tai galėjo paskelbti tik tam, kad al qaeda jaustųsi kažkurį laiką saugūs. Bus matyt
BadAss 2011-05-04 14:31
Tu galvoji jie per klaida tai padare. Nemanau kad jie toki kvaili kad galvotu kad niekas to nepastebes. Del kokiu priezasciu idejo suklastota gimimo pazymejima jau kitas klausimas.
Importial 2011-05-04 15:01
Šauniai padirbėjot, JAV, puikus spektaklis, o pasiteisinimas paklausus, ar galime pamatyti OBL lavoną, absurdiškesnis už normalizuotą absurdą - atseit įmetėm į jūrą. Matyt, valstybinių vaidinimų organizatoriams pritrūko kūrybinio polėkio, kad tiek teišmąstyta. Man OBL "iškilmės" panašesnės į niekingą ir netgi idiotišką JAV bandymą į save atkreipti dėmesį po karališkųjų vestuvių Anglijoj, be to, ironiška, tačiau OBL ir Hitler'io, kaip mirusių, pavirtinimo datų skirtumas - lygiai 66 metai. Argi to neužtenka, kad suprastumėm, kuri pusė teisi?
TomasS 2011-05-04 15:42
Nereali argumentacija ir pavydėtina dedukcija! Toli eisi!
Importial 2011-05-04 15:51
Puikus sarkazmas, bet to neužtenka... Gal turi aiškių argumentų, jog OBL iš tiesų buvo nužudytas? Kai vienoj pusėj nieko, kitoj taip pat. Tarkim, žmonija, kaip rūšis, be materijos yra apskritas nulis.
Analog 2011-05-04 15:51
O tavo parašytų žinučių skaičius lygiai 99, tai apvertus gausim 66, argi to neužtenka, kad suprastumėm, kodėl pabrango cukrus?
Pumper 2011-05-04 18:50
Juokus krečia tie amerikancai. Pirmadienį skelbė, kad bin Ladenas slėpėsi už žmonos mojuodamas kalašniku - todėl ir nušovė, o šiandien jau sako, kad žmona pati šoko ant kareivėlių, o Osama jokių ginklų neturėjo - nušovė, nes tipo buvo tamsu, o tas sujudėjo, tai kareivėliai išsigando. Nėra ir nebus čia tiesos.
Jomajo 2011-05-04 21:33
o isvis toks osb buvo? sako kad buvo - reikia tiket, o nusove? sako, kad taip -reikia tiket....
mnv 2011-05-04 22:41
Osamos neegzistuoja! Osama mire 2001! Osama gyvas! Osama.... Iveskit savo versija. UZMUSE ir nebera. Kodel nerodo nuotrauku ir lavono neeksponuoja as pilnai pakrutindamas galva suprantu ir pritariu, nors pats uzleisciau vieta jausmams ir buciau iremines prie ground-zero memorialo su kiaulienos gabalu burnoj ir koranu si****. O jei kalant apie realius dalykus... http://img.lrytas.lt/show_foto/?id=2265 ... =3&f=4 Nuo kokio aparato sitas? Kad sraigtasparnis tai aisq, bet kazkaip nelabai esu mates tokia uodega kurnors.
Importial 2011-05-04 22:54
Analog, neteisingai - apvertus gaunama mažesnė reikšmė, tad turėjo atpigti, kitaip nelogiška. Ir nepradėk beprasmio off-topic'o skinti. Kartais geriau patylėti, jei nėra ką pasakyti, užuot ironiškai gvildenant runkeliškas temas. Osama - tai tipinė marionetė, sukurta ir išgarsinta amerikietiškai propagandai (esą jie visu pajėgumu kovoja prieš teroristus, kartais pabūdami jais, tik kitu viršeliu), gerumo skleidėjo sukūrimo vaidmens formavimui bei masių kontroliavimui (kuo puikiausiai tai įrodo tuščiagalvių minčių ir dejonių prigrūstas feis-bukas). Dar žinant JAV žiniasklaidą, jos patikimumo lygį politiniais, blogiukų-geriečių temų klausimais, teisingiau net nesigilinti. Rekomenduoju perskaityti "Ekonomikos smogiko išpažintis" ir padaryti išvadas apie šią ilgai užsitesusią bei galiausiai JAV aukštuomenei pabodusią Osamos novelę. Kas žino, galbūt knygų su teisinga "faktine interpretacija" greitai pasipils.