Lietuvos leidyklos kyla į kovą su nelegaliomis knygų svetainėmis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Silwer 2011-05-15 15:09
Kol viskas buvo nemokama, niekas nesiskunde. Taciau kai pries keleta menesiu padare mokama knygu parsiuntima, pagalvojau, jog kazkam tai uzklius ir juos paskus. Pasirodo neklydau.
hostgator 2011-05-15 15:21
bahuriux 2011-05-15 15:28
Dabar tegu imasi kryziaus zygiu pries bibliotekas ir tegu paskaiciuoja nuostuolius patirtus del biblioteku veiklos, turetu gautis daug milijardu nuostuoliu.
assassin 2011-05-15 15:41
bet ir paciu knygu kainos tikrai yra nemazos
Arns 2011-05-15 16:02
bibliotekos PERKA knygas. Juk kas žino, gal tu nusipirkęs sau knygą irgi skolinsi kaimynams, giminaičiams, o kai pabos nuspręsi ją parduoti, ar padovanoti... Visa esmė tiražas, pas mus knygų kainos vienos didžiausių europoje visų pirma todėl kad labai labai nedideli tiražai, be to kas perka nemėgsta knygų minkštais viršeliais ir pan. Prieš metus ar du buvo atliktas tyrimas, kurio metu ir paaiškėjo jog dauguma skaitytojų jei ir perka knygą, tai iš dalies kaip išliekamąją vertę turintį daiktą(t.y nemėgsta nusipiginimų spausdinant). Kad ir tos pačios bibliotekos, ne viena ir ne dvi knygos buvo išleistos vien todėl jog tiražas buvo užsitikrintas iš bibliotekų, valstybė, savivaldybė skirs pinigų įsigyti toms knygoms.
immortallt 2011-05-15 16:19
Tavo poziuris keistas... Supaprastinsiu: tu padarai kede, kitas nuknisa ir ja parduoda. Nu esu is dalies uz piratavima, bet kai jau kitas bandosi pelnytis is to - tai jau manes netenkina. O seip jie geriau ne svetaines uzdarinetu, o atidarytu internetiniu versiju knygyna, kur kainos butu normalios, o ne 5LT pigiau nei atspausdintos, nes nu nelogiska - spausdinimas kainuoja tikrai daug, o jie neatspausdinta pardavineja uz tiek pat! Aisku as romanu nebeskaitau...
blizzard 2011-05-15 17:02
O tai kaip tos knygos atsiranda internete? jeigu patys jas pardavinėja internetu už realią kainą, tai čia jau jų problema, eilinis pirmokėlis moka copy>paste padaryt parsisiuntęs failą. Tai gal kaltos pačios leidyklos jei platina savo knygas internetu? Nesitiki man kad kažkur už jūrų marių sėdi brigada noliferių kurie nusipirktas realiai knygas perrašinėja ir jas kelia į tokias svetaines ir neva iš to milijardus uždirba.. kitas įdomus dalykas. Buvo užsiminta kad už 4lt buvo galima siūstis knygą. Taigi kiek knyga kainuoja, jeigu jai parašyti nėra sąnaudų? Pvz į realios knygos kainą įeina ir popierius ir tušas ir spausdinimo paslaugų kaina ir t.t. o virtuali knyga, praktiškai reikalauja copy> paste kombinacijos. Tai aš manau kad priklausomai nuo knygos, tie 4lt už kopiją visai padori suma būtų. Aišku čia svetainės administratorius nusikalto tuo kad tie 4lt atiteko tik jam vienam ir niekam kitam.. Bet klausimas kodėl patys knygynai negali už tokią kainą tų knygų platint internetu? Neliktų ir tokių svetainių kurios už dar pigiau platina.. va va immortal pirmas mano mintis išdėstė..
Arns 2011-05-15 17:18
Blizard, kaip visada nusišneki piratavimo klausimu. kaip tie gauna neaišku, bet esmė tame jog jiems leidimo niekas nedavė. jei nori, tegu iš originalo ima ir verčia bei "nemokamai" dalina. Šiuo atveju kažkas skyrė dideles laiko sąnaudas vertimui(pasižiūrėk kiek vertėjai prašo už ilgesnius tekstus), už tai užsiprašė pinigų, kuriuos leidykla "sukišo" į knygą. Dabar dėl tų 4 lt ar ten kiek, nežinai kaip tokios svetainės dirba? Didžioji dalis paprašo kelių litų, o jau paskui pumpuokis kiek nori... Kodėl taip pigiai? Nes sąnaudų jokių, o pinigus gauna. Kas dėl knygynų ir leidyklų platinimo visko internetu, tai ne tokiais reikia skatinti tą daryti būdais. Ir ypač nereikia teisinti vagių, kurie iš vagysčių pelnosi.
immortallt 2011-05-15 17:50
Jei knyga internetu pirkti realiai kainuotu 10LT, na uz labai gera max 20LT - tai mokeciau. Kitais atvejais... Piratavimo neiveiks. O realiai spausdinimas yra labai brangus, bet gobsumas pas mus laimi, kad ir elektroninio bilieto papildymas (viesojo transporto) vln kainavo internetu +2LT, nors realiai tai tik pigiau jiems yra!
sabotan 2011-05-15 18:40
tu padarai kede jis padaro tavo kedes kopija ir viskas. Nepainiokit intelektines nuosavybes su parasta nuosavybe. Jai nete dalijasi knygas nemokamai nieko blogo nematau bet jai jas parduoda ir nemoka knygu leidejam tai cia jau nera gerai.
Anonymous 2011-05-15 19:21
šiandien juokinga diena.. nėra su kuo kariauti, laikas pamiršti prie gamtos niokojimo prisidedančias technologijas. Gyvenime nebepirksiu popierinių knygų. ateitis elektroninėm knygom ir knygų rašytojams, o ne leidėjams!
kestutisz 2011-05-15 23:01
Labai ir labai neteisinga nuomonė - kaip ir fizinių, taip ir virtualių knygų atveju mokama už licencijas, bei papildomai palyginti labai brangiai kainuoja visokokie papildomi kriptavimai, ir tik tam kad būtų kažkiek užtikrinamas tiražas.
ByDainiuz 2011-05-16 02:58
Knygos buvo skenuotos t.y. popierinė knyga buvo skenerio pagalba rankiniu būdu skenuota. Tos knygos, kurios pardavinėjamos internetu t.y. elektroninės jų versijos yra apsaugotos Adobe DRM technologija (copy paste daryti neįmanoma). Kaina perkant el. knygą dažniausiai būna 40% mažesnė, nei popierinės jos versijos. Milijardų niekas tikrai neuždirba, šiuo minėtu atveju buvo imamas, tik dviejų savaičių mokestis t.y. 4 Lt. SMS žinute. Iš šių 4 Lt. administratorius gauna, tik nuo 15% iki 30% sumos, nes didžiąją dalį pinigų pasiima mokėjimo paslaugas teikianti įmonė, taigi iš tų 4 Lt. administratorius galėjo daugiausia gauti 90 ct. Žinant, kad serverio nuoma yra gana brangi, tarkim norėdami išsinuomoti vidutinį dedikuotą serverį už ketvirtį metų turėsime mokėti po 170 Lt. Tai įvertinus ir pridėjus administratoriaus gaištą laiką, skenuojant knygas administratorius iš to didelės naudos tikrai negavo (na galbūt keli litukai dar biro iš reklamos, bet ai smulkmena) Galima siųstis ne knyga, tu tiesiog gauni už 4 Lt. prieiga prie visų tinklapio resursų. Kaip sakiau tai didelio pelno nešti negalėjo. Ne 4 Lt. už kopija tikrai nėra padori suma, el. knyga turi sudaryti mažiausiai puse spausdintos knygos kainos, nes, tai autoriaus ilgas ir sunkus triūsas. Vidutiniškai knyga rašoma nuo pusės metų iki 2 metų, autorius išleidęs knyga turi susirinkti pakankamai pinigų, t.y. gauti normalias pajamas, kaip ir visi dirbantys. Verdiktas: Administratorius beveik negaudamas pelno platino intelektualų turinį, šviečiamąją grožinę literatūrą. Knygų padarymas prieinamomis bene už dyką yra sveikintinas iš tos pusės, kad dėl sunkios materialinės padėties, kai kurie žmonės negali jų įpirkti. Už piratavimą aš pasisakau visom keturiomis, bet šiuo atveju Lietuvos rinkoje piratavimas nėra gerai, Lietuvos rinka labai labai maža ir tokie atvejai, kaip Zero 2 išplatinimas suduoda baisų smūgi leidėjams bei autoriams. O dėl savęs knygų kompiuterių ekrane nemėgstu skaityti, o ir siųstis niekada nebandžiau, visada jas perku. Mano paskutinis pirkinys yra Richards'o Dawkins'o "Dievo iliuzija" kainavo apie 50 Lt. Jei galite sau leisti pirkti knygas pirkite remkite autorius, jei negalite siųskitės piratines, nes geriau šviesitės iš piratinės knygos, negu visai neskaitysite.
kritikas 2011-05-16 04:57
man isvis malonu girdet kad dar liko skaitanciu knygas zmoniu o dar kad ir perka jas kazkas tai man grynas stebuklas kaip rusai sako valiajus padstalom
Anonymous 2011-05-16 09:22
Bet primeskit, kai pereis ant el. knygų, tai autoriai turės galimybę uždirbti daugiau, bei rašytojų atsiras daugiau, tad knygų galbūt bus daugiau. Bet jei lietuviai nepirks el. knygų, tai į lietuvių vertimą niekas nebevers, o išvertus savikaina pakils kaip reikiant.
Indigo89 2011-05-16 18:20
Anonymous 2011-05-16 18:29
Na ir įsismarkavai, bet pritariu, kad knygų leidėjai gina savo interesus pamiršdami skaitytojus. Jiems dabar laikas ne kovoti su vėjo malūnais, o perorientuoti verslą į el. knygas. Pradėt prekiauti jomis, bei paskirti kampelį skaityklių pardavimams, bei el. statyti ar kompus ar skaitykles savo parduotuvėse, kurių dėka žmonės galėtų peržiūrėti bet kurią knygą. Žmonės kaip visada ir toliau atėja į knygynus vartys knygas, žinoma ir kainas reikia padaryti protingas, kad nebūtų taip jog žmogus tik pavartyti knygas ateina..
ByDainiuz 2011-05-16 19:27
Apsilankykite šioje lietuviškoje el. knygų parduotuvėje ir nešaukite tiek daug http://www.skaitykle.lt
Tir4elis 2011-05-23 13:16
Viskas būtu gerai, tik, kad pasirinkimas kolei kas deja mažokas. Bet tie kas knygas perka, visada gali tiesiogiai ir su leidyklomis pabendraut. El. knygų prekyba prasideda ir pas juos . O šiaip pirataut tokioje mažoje rinkoje visgi nederėtu.. Čia ne Microsoft ir ne pinigais pertekusios kino kompanijos, čia gana trapi rinka kuri ir taip vos juda..