Ar tikrai NATO Lietuvą gelbėtų tik po dviejų savaičių?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Azaruto 2011-05-23 17:08
Nežinau, ar išties tiek kainuoja. Čia beveik ta pati prasmė
cukrius 2011-05-23 18:45
Pinigų skaičiumi - taip, bet ne efektyvumo.
bla0 2011-05-23 18:57
manau geriau paskirti daugiau lėšų greitosios pagalbos, ugniagesių komandoms, gerai dirbančių policijos pareigūnų skatinimui ir panašiai. Kariuomenei skiriant iki 0,5% BVP, savaime suprantama sudarytai iš savanorių.
lightfire 2011-05-23 19:26
su tokiu planu savaime suprantama iš NATO lėktume lauk, o iš tų nepilnų kelių šimtų mln nubyrėjusių ir dar paskirstytų tamstos išvardytoms sritims ne kaži kas išeitų
sabotan 2011-05-23 19:27
Faktas tas kad rusija lietuva paimtu per kelias dienas. Jai padetu mum lenkija su Vokietija tai nieko neiseitu tada. Kito kelio ner
immortallt 2011-05-23 20:42
Sprendimas - jei NATO gaistu laika atvykti, o priesai jau beldzias i duris - skelbiam kara JAV Jau geriau buti po amerikonais nei po rusais.
stewe 2011-05-23 21:02
mytech 2011-05-23 21:31
Na jau kaip atsibodo visur puls Rusija. Gali pulti, zinoma. Bet gal nebutina visur to pabrezti?
Analog 2011-05-23 21:42
Muskietininx 2011-05-23 21:42
Jeigu tema apie kariuomėnę, tai ir komentarai iškart bus apie karą tarp JAV ir Rusijos. Jeigu įtraukiam Lietuvą, tai pradedam aiškintis kada rusai puls mūsų šalį ir kaip gintis mums reikės. Pradedam spėlioti per kiek NATO ateis mums į pagalbą ir ar mus apsaugos. Įdomiausia tai, kad mes patys ir esam NATO. Todėl patys save ir gintumėm. Bet gal nepradėkim ? Karas, karas, karas. Kažkokia paranoja. Neužuodžiu to karo mūsų krašte nors tu ką. Kvapas seniai jau dingęs, tai gal jūs irgi baikit kariauti ? Juokinga darosi JAV ir Rusija, ar Rusija ir JAV. Vaikai, šaltasis karas baigėsi. Dabar toks atšilimas, kokio turbūt nėra buvę per visą žmonijos istoriją. Ir aš čia ne apie gamtą ir kylančią temperatūrą. Aš apie šalių ir žmonių tarpusavio santykius. Jie atšilę, pripažinkit. Pamiršt tą karą reikia ir prisidėt prie atšilimo dar labiau. Dirbkit, gyvenkit, auginkit vaikus ir kuo mažiau apie karą šnekėkit. Istoriją reikia mokėt, bet tik istorija. Jokių fantazijų kas būtų, jeigu ten tas kariautų su tuo.
Analog 2011-05-23 21:50
Laiko klausimas (manau), o taikos laikotarpiu tai pilnai pritariu tavo išsakytom mintim.
Muskietininx 2011-05-23 22:11
Na taip, ateities numatyti negali niekas. Ypač kalbant apie tokius dalykus. Bet mano nuomone, karo grėsmė su kiekviena diena mažėja. Kuo ilgiau gyvename taikoje, tuo karo galimybė tampa vis mažesnė. Ši sąlyga galbūt ir negalioja ankstesniems karams, kai jiems ruošiamasi buvo dešimtmečius. Kai skirtingos kultūros ir tautos visiškai viena kitos nepažindamos gyvendavo atskirą gyvenimą ir menkiausias konfliktas galėdavo reikšti karą. Tada taika galėjo trukti nors ir šimtą metų, bet dėl siauro pasaulio suvokimo galiausiai įvykdavo karas. Tautos išsipjaudavo, pralošusieji išnykdavo, o laimėjusieji jų žemes ir žmones paversdavo savais. Galiausiai po karo kultūros asimiliuodavosi. Tiek laimėjusieji perimdavo pralaimėjusiųjų kultūros bruožus, tiek ir pralaimėję laimėjusiųjų. Nebent karas vykdavo dėl idealogijos. Pavyzdžiui naciai tikrai sunkiai būtų pripažinę ką nors naujo, tai kas būdinga kitai tautai. Nukrypau nuo temos, bet kartais išvengti to nesugebu. Taigi, dabar vieni su kitais esame susipažinę pakankamai. Tiek daug keliaujam, emigruojam, kad karo grėsmė vis mažėja ir mažėja. Nekalbant apie pavienius konfliktus kurie gali įvykti izoliuotuose kraštuose kaip Š. Korėja. Dėl laiko klausimo tau prieštarauti negaliu, bet patikėk, artmiausiu metu tai neturėtų įvykti. Galbūt spėsiu nugyventi visą savo gyvenimą ir nepamatęs tikro karo. Taip ir mirsiu nežinodamas, kada tai gali įvykt. Jeigu apskirtai dar gali.
immortallt 2011-05-23 22:22
Oi kaip as uz ne Amerika, bet antipatija Rusijai didesne
Muskietininx 2011-05-23 22:40
Antipatiją jaučiu abiems pusės. Nemėgstu nei tų, nei tų. Tiek JAV, tiek ir Rusijos pusėje matau daugybę trūkumų, kurių pro akis praleisti negaliu. Aš ne apie kariuomėnę. Aš apie kultūrą. Pastaruoju metu prijaučiu Japonijai, nes ten yra keletas mane žavinčių tradicijų, bet manyčiau, jog tokių galiu atrasti daug kur. Šiaip ar taip norisi turėti kažką savito, unikalaus, kuo galėčiau pasimaivyti prieš kitas tautas sakydamas: "turiu tai, ko jūs neturit". Gaila, bet to yra labai mažai ir tai nėra taip plėtojama, kaip galėtų būti. Šiuolaikinį lietuvį gali atpažinti tik iš paso ir ten parašytos tautybės. Kitokių būdų sunkiai atrasčiau.
DJ_LFS 2011-05-23 23:04
Kada Rusija puls tai tik laiko klausimas, kalbeti butina, o ne naiviai mastyti, naiviai mes jau prisimastem, gavom 50 degradavimo ir demoralizavimo metu. Geriau tiketis puolimo ir buti neuzpultam, negu nesitiketi ir buti uzpultam.
DJ_LFS 2011-05-23 23:09
Paklausk Gruzijos zmoniu ar jie kara uzuode?
Rukis 2011-05-23 23:26
Bet jie buvo vieni. Rusijai mažai rodo tas baltijos šalių parėkavimas dėl Gruzijos puolimo. O vat jei mus pult sugalvotų. Tai čia NATO užpuolimas. Kad mes ir mažai rodom. Neturtinga, neįdomi vieta - Lietuva. Tačiau jei mus užpultų ir nato "padėtų" (**** dėjo) tai būtų visiškas organizacijos demoralizavimas. Tai puikiai supranta pentagonas, tad tikrai susilauktų ruskiai atsako. O ar patiems verta tobulinti ir dar kažkaip didinti kariuomenę? Manau neverta. Užtenka tų 0,5% batams kas 5 metus atnaujint ir ginklu tepalui, su pora kulku nusipirkt.
vitalijus2408 2011-05-24 00:10
karas nemanau kad bus isvis kada,viksta globalizacija niekam karai negalvoje dabar,nebent ar vanduo ar nafta greit baigsis na tada karas kas be ko,ir faktas kad rusai jo neprades nes turi didziausius isteklius,o pries juos prades,nu cia tokia demagogija xD
Muskietininx 2011-05-24 09:16
Trūkt už vadžių vėl iš pradžių ? Aš apie diskusiją, o ne apie rusų puolimą šneku. Iš dalies galiu sutikti. Bet tikėtis reikia ne paranojiškai. Kariuomenė reikalinga dėl viso šalies įvaizdžio ir garbės. Aš už ją, nors niekas mūsų ir nepuls.
Zergas 2011-05-24 09:20
juokas man ima is tokiu paistalu apie pagalbas.amerikieciai gina tik savo interesus,mes jiems esam sunyciai kuriuos jie pjudo ant Rusijos,investiciju kurias jie cia galetu ginti nera,lygiai kaip nera ir gamtiniu istekliu.o gal pamirsot kaip buvo sutrypta Gruzija,istikimiausia JAV sajungininke tame regione?reikia suprasti kad amerikieciai niekada nestos i kova su lygiaverciu priesininku del kazkokiu moraliniu dalyku,karas imanomas tik tokiu atveju kai jie igys zenklu pranasuma,tuomet Lietuva butu pasinaudota iziebti konflikta tam kad uzgrobti Rusijos gamtos isteklius.