Nematomas išmanusis telefonas – reali ir įgyvendinama idėja (Video)  (8)

Atrodytų, šiuo metu lietimams jautrus ekranas yra nepakeičiamas ir šioje srityje yra pasiekta technologijų tobulėjimo riba. Tačiau ar kada nors kilo mintis apie, pavyzdžiui… nematomą telefoną? Kad ir kaip keistai tai skambėtų, Vokietijos mokslininkai kuria naują sistemą, kuria išmanųjį telefoną bus galima valdyti tiesiog liečiant ne telefoną, o savo delną – iš principo tai prilygsta nematomam telefonui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios naujos technologijos įgyvendinimui reikia kameros, kuri seka ir fiksuoja piršto judesius liečiant delną, o sukurta programinė įranga analizuoja nufilmuotą vaizdą ir bevielio ryšio pagalba siunčia užklausą į išmanųjį telefoną. Šiuo metu ši nauja sistema veikia tik „iPhone“ išmaniajame telefone, tačiau svarbiausia, kad jau dabar galime įsitikinti šiek tiek neįprastu faktu – nematomas telefonas gali egzistuoti.

Naujos technologijos kūrėjai pabrėžia, kad nematomo telefono koncepcija yra puiki tuo, kad asmuo naudojantis šią sistemą neturi įsiminti jokių papildomų rankų judesių, kadangi delnas yra tarsi lietimams jautrus ekranas, kuriame visus reikiamus veiksmus reikia atlikti įprastu būdu.

Nematomo telefono prototipą kuriantys „Hasso Plattner“ instituto mokslininkai mano, kad šios technologijos pritaikymas yra platus, o kaip pavyzdį mokslininkai pateikia žymiai paprastesnį atsiliepimą į įeinančius skambučius. Pavyzdžiui, atliekant namų buities darbus mūsų rankos kartais būna šlapios ir nešvarios, todėl suskambus telefonui mums pakaktų paliesti savo delną ir atsiliepti į skambutį.

Dabartiniame projekte Vokietijos mokslininkai naudoja tokio paties tipo kamerą, kuri yra naudojama ir „Microsoft Kinetic“ sistemoje, skirtai „Xbox 360“ žaidimų konsolei, tačiau reikalinga ir kita nepatogi įranga, kuri kol kas trukdo šią naują technologiją pristatyti plačiajai visuomenei. Visgi, „Hasso Plattner“ instituto profesorius Patrikas Baudišas (Patrick Baudisch) tikisi, kad ateityje pavyks sukurti mažesnę kamerą, kurią bus galima dėvėti daug patogiau ir nematomo telefono prototipo idėja bus įgyvendinta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(1)
(0)
(1)

Komentarai (8)