Pranešama apie stambią kibernetinę ataką prieš svarbiausią Pentagono tiekėją  (11)

„Lockheed Martin Corp.“, pagrindinė JAV vyriausybės informacinių technologijų tiekėja, šeštadienį pranešė, kad prieš savaitę sutrukdė įvykdyti „reikšmingą ir atkaklią ataką“ prieš jos informacinių sistemų tinklą, bet vis dar bando atkurti prieigą darbuotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl „beveik nedelsiamų“ apsauginių veiksmų, kurių buvo imtasi gegužės 21 dieną pastebėjus ataką, nekilo pavojus jokiems klientams, programoms ar asmeniniams darbuotojų duomenims, sakoma elektroniniu paštu atsiųstame kompanijos atstovės Jennifer Whitlow pranešime.

Atstovė nurodė, kad „Lockheed“, kuri yra didžiausia aviacijos ir kosmoso įrangos kompanija pasaulyje ir svarbiausia Pentagono tiekėja pagal pardavimo apimtis, dirba ištisą parą, kad atkurtų darbuotojų prieigą ir tuo pačiu išlaikytų aukščiausią saugumo lygį.

JAV gynybos departamentas vėlai šeštadienį paskelbė pareiškimą, kuriame nurodo, kad kartu su „Lockheed“ aiškinasi atakos mastą. Minimo incidento poveikis Departamentui yra minimalus, ir jokių neigiamų pasekmių nesitikima, elektroniniame laiške rašė oro pajėgų pulkininkė leitenantė April Cunningham. Ji atsisakė nurodyti poveikio pobūdį ir sakė, kad Departamento politika yra nekomentuoti operatyvinių klausimų.

„Lockheed“ gamina naikintuvus F-16, F-22 ir F-35, taip pat – karo laivus ir kitas visame pasaulyje pardavinėjamas ginklų sistemas. Iš kur kibernetinė ataka galėjo būti vykdoma, neskelbiama, tačiau spėjama, jog įsilaužėlius labiausiai domino konkrečios techninės detalės apie jau naudojamus ir dar tik kuriamus ginklus.

Gerai informuotas šaltinis penktadienį „Reuters“ sakė, kad nežinomi įsilaužėliai pateko į slaptus „Lockheed“ ir kelių kitų JAV kariškių sistemų tinklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)