Indijos specialiosios tarnybos turės "hakerių padalinį"  (3)

Indijos valdžia svarsto galimybę šalies specialiosiose tarnybose įkurti padalinį, skirtą šnipinėjimui priešiškų šalių kompiuterinėse sistemose. Apie tai skelbiama Indijos laikraščio „The Economic Times“ interneto svetainėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinio duomenimis, šio padalinio darbuotojai skverbsis į priešo kompiuterines sistemas ir rinks slaptą informaciją. Taip pat, esant reikalui, padalinys sabotuotų priešo sistemas.

„The Economic Times“ rašo, kad pirmą kartą vyriausybės lygyje kompiuterinio šnipinėjimo idėja Indijoje buvo svarstoma liepos 29 dieną. Susitikime dalyvavo specialiųjų tarnybų atstovai, ministro pirmininko patarėjas nacionalinio saugumo klausimais, o taip pat telekomunikacijos bendrovių atstovai.

Naujojo padalinio kūrimo priežastimi tapo pranešimai apie kai kurių šalių, ypač Kinijos ir Afganistano, aktyviai vykdomą kompiuterinį šnipinėjimą prieš Indiją. Pavyzdžiui, Kinijos hakerių grupė įtariama neteisėtu įsibrovimu į Indijos gynybos ministerijos kompiuterinę sistemą.

Be to, buvo skelbiama, kad 2009 metais kelioms hakerių grupėms, manoma, kad kinų, pavyko „nulaužti“ apie 600 Indijos užsienio reikalų ministerijos kompiuterių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)