Kibernetinių nusikaltėlių veikla vidutinei JAV bendrovei kainuoja 3,8 milijono dolerių  (0)

„Ponemon Institute“ organizacijos atliktas naujas tyrimas parodė, kad 45 jame dalyvavusių JAV bendrovių vidutiniai kibernetinių nusikaltėlių daromi nuostoliai siekė 3,8 milijono per metus. Vidutiniškai kas savaitę bendrovėms tenka viena sėkminga ataka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrime dalyvavo valstybinės ir privačios bendrovės, turinčios nuo 500 iki 105 000 darbuotojų. Tyrimo metu buvo apklausiami tinklų administratoriai, praėjusius įvykius analizuojantys ir informacijos apsauga užsiimantys darbuotojai. Paaiškėjo, kad hakerių daroma žala svyruoja nuo 1 iki 52 milijonų dolerių per metus.

Į vidutinę išleidžiamą 3,8 milijono dolerių sumą (išlaidos tiesiogiai susijusios su atakų padariniais) neįeina išlaidos antivirusinėms programoms ir kitoms apsaugos priemonėms. Dažniausiai nuostoliai susiję su intelektualinės nuosavybės ar elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų vagystėmis, virusų ir kitų kenkėjiškų programų platinimu, konfidencialios informacijos publikavimu internete ir infrastruktūros vientisumo pažeidžiamumais.

Pažymima, kad dėl panašių atakų labiausiai kenčia gynybos, energetikos ir finansų srityje dirbančios kompanijos. „Ponemon Institute“ vertinimu, tik 40% tyrime dalyvavusių bendrovių skiria pakankamai lėšų kibernetinių atakų profilaktikai.

Ekspertai paskaičiavo, kad sėkmingos atakos šalinimui bendrovėms vidutiniškai reikia 14 dienų, o nuostolių suma sudaro 17 696 dolerius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)