Pentagonas: kibernetinės atakos bus prilygintos karinei agresijai ir į jas bus atsakoma kariniais veiksmais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

batonce 2011-06-02 09:26
Primena rusiška posakį "Syla est, uma nenada"
sabotan 2011-06-02 09:42
Jo na gi nesamone tarkim i pentagona isilauzia rusu hakerei o rusijos federacija nieko nezino ir staiga JAV skelbia kara Rusijai. Tokius dalykus skelbdama JAV tik pritraukia demesi atsiras zmoniu kurie nores kad kinja su jav pakariautu. Ir jai jau i pentagona pacios rusijos ar kinijos nuoziura butu isilauzta tai jav net nespetu ka padarit i ja jau skrietu kinu arba rusu pajegos.
andriulis 2011-06-02 09:47
Va cia tai super, kinija isveza savo "hakerius" i ta pacia estija, ten superka kompiuterius ir jie ivykdo organizuota didelio masto ataka pries pentagona is Estijos. Manau ta Zukenberga reiketu i kalejima pasodinti, del to, kad blogai priziuri, o gal net su kazkieno pagalba specialiai pilietini kara sukele keliose valstybese. Raginimai snukiaknygei del masiniu protestu toj pacioj Libijoje buvo viesinami ir nebuvo blokuojami. Kai palestinieciai pradejo naudoti facebooka'a del masinio protesto pries Izraeli, tai facebook is karto istryne ta grupe, kuria sudare tukstanciai zmoniu.
Pumper 2011-06-02 09:53
Nėr ko stebėtis - vis tik žydas tas Zuckenbergas. Nenustebčiau, kad pats Izraelis jį dar ir paragino organizuoti neramumus pas islamistus, o kai tik lazda kitu galu atsigręžė buvo viskas nugesinta. O kad Pentagonas karu hakeriam grasina tai irgi nestebina - gi jau seniausiai net ir patys JAV piliečiai kritikuojantys valdžią yra itraukinėjami į "domestic extremists" sąrašus, t.y. jei kiltų neramumui JAV viduj, visi tie žmonės iškart būtų sugaudyti kaip pas Lukašenką.
Arns 2011-06-02 10:01
Na va kaip lengva bus kariauti, ateinančiam JAV prezidentui nebereiks raudonuoti, kad užpultoje šalyje nerado masinio naikinimo ginklų
Kestutis 2011-06-02 11:35
Kokio velnio išvis jungti karinius objektus ar elektros tinklus prie bendro interneto? Sukurtu savo tinklą ir viskas. Išleistu kelis mlrd bet nereiktu grasint visiem karu. Mano nuomonė čia jie ieško preteksto užpulti bet ką kas jiem nepatinka.
mnv 2011-06-02 13:25
„jei jau atjungėte mūsų energijos sistemą, mes jums už tai į kurį nors kaminą nuleisime balistinę raketą.“ Skamba gal neblogai, bet nelabai tikiu, kad padarius ataka is kokios kinijos jie ja pultu O siaip... kas ten per namelis vidury pentagono?
enternald 2011-06-02 13:39
Na va prasideda visas smagumas. Ar tu manai, kad Iranas, Irakas ir kitos arabų šalys turi pajėgumų įvykdyti kibernetinę ataką? Jos net nuo interneto atsiriboja dėl savo šventos š***knygės kritikos. Vargu ar JAV prisiknistų. Čia gal galioja tokiom šalim kaip Kinija ir Rusija, kurios daro tokius darbelius ir nesigėdija. JAV galėtų bandyti naudoti tokias pat kibernetines atakas, bet panašu, kad jai neapsimoka. Lockhead Martin duomenys naudingi tik vienai šaliai šiuo metu Kinijai. (Na ir gal Rusijai žinant kaip ji forsuoja savo naikintuvo gamybą).
enternald 2011-06-02 13:53
Matai dviejų ašmenų kardas: kibernetinė ataka gali nulaužti viską, bet fizinės atakos metu tai leidžia elektros tinklą valdyti ir perdislokuoti energiją kur reikia. Tuo tarpu, tokia šalis kaip Kinija neturi vieningo elektros tinklo (nors ir Kinija juda JAV kryptimi: modernizuoti tinklą ir apjungti į vieną), tokie projektai, kaip Trijų tarpeklių hidroelektrinė yra skirta ištaisyti situaciją. Toks tinklas gali išgyventi kibernetinę ataką, tačiau čia kyla kita problema: sustabdžius šiaurės anglių transporto geležinkelio linijas (atkirtus pietų elektrines) elektros tiltai nesugebėti kompensuoti visko ir dislokuoti elektrą būtų sunku: http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_p ... a#Problems Taigi rinkis: arba kibernetinė ataka arba fiziniai trikdžiai.
Absoliutas 2011-06-02 14:07
manau, jog cia kalba ejo apie lokalu interneto tinkla, kuris butu tik tarp kariniu objektu ir kuris nebutu sujungras su globaliu interneto tinklu. Todel ir kibernetines atakos netektu prasmes. O fizines atakos atveju viskas isliktu taipat, nes juk butu vietinis tinklas kurio fiziskai nesunaikinsi.
Pumper 2011-06-02 15:07
Gal pačios šalys to ir negali padaryti, bet kur garantijos, kad JAV pati savo agentų nepasiųs padaryti ale kibernetinių atakų įsilaužiant į valdžios kompus taip įgydama galimybę apkaltinti bet kurią pasaulio valstybę?
mobilunkas 2011-06-02 17:12
galbut jav nori atsakyt karu i kibernetine ataka is irano, tad kuria tokius istatymus, o iranas skuba atjungt savo interneta nuo pasaulio kad nebutu kibernetiniu provokaciju
dzedajus! ;D 2011-06-02 18:20
Verkia ir verkia tie amerikonai geriau uzsiciauptu ir sedetu tyliai, planetos neapsikinetu.
enternald 2011-06-02 20:10
Žinok nulaužti taip neina prisėdi prie bet kurio kompiuterio ir nulauži iš bet kur, kad tavęs nesugautų reikia žinoti serverių infrastruktūrą tarp tavęs ir nulaužiamo kompiuterio. Ir žinoma ta infrastruktūra turi būti santykinai sparti, ko išsivyščiusiuose šalyse nėra. Net jei ir jav bandytų save nulaužt iš užsienio šalys galėtų pamuosuot pirštu ir pačios ieškot kaltų bei juos išduoti JAV. Jei dar tos šalys suprastų kad tie veikėjai JAV agentai, tai pačiai JAV būtų fail.
enternald 2011-06-02 20:16
Tai praktiškai internetas tarp karinių objektų tik dubliuotų esamus tinklus, ir vistiek vadovybė būtų priversta kartas nuo karto jungtis tinklu su išore, kadangi to nemanoma išvengti, reikia tarkime naudotis kitos valstybės tinklais informacijos perdavimui. Taigi vistiek sujungimo būtų neišvengta.
Separatistas 2011-06-02 21:36
nebereiks nei dangoraižių patiems sprogdink, dabar bus kitas pretekstas
solid 2011-06-02 21:57
na... cia pati maziausia problema. visi hakeriai prades atakuoti is U.S. :).
Kestutis 2011-06-03 00:55
Absuliutas mane teisingai suprato. JAV tikrai surastu priemonių apsikeisti informacija tarp vyriausybių, palydovais ar pan. O jei ir nesurastu čia ne pasiteisinimas, nes jų tikrai pilna yra. Be to kaip minėjai savo kitame komentare, bet kokiu atveju reiktu puikiai žinoti visa tinklo infrastruktūra.
kestutisz 2011-06-03 08:24
Vaje kaip sudėtingai. Kai tuo tarpu gausybė naminių userių ar kontorų sėdi įvairiuose botnetuose. O jei ir nesėdi tai žiū paleidai "nemokamą" kokio naujo photoshopo ar win versiją ir turi pasirinkimą per kurias šalis nori mėtyti pėdas
neatspesi 2011-06-03 19:39
Taigi čia G4S reklama, jų logo matai kamputyje ? tipo tavo namas yra viduryje pentagono, ir tipo G4S jį taip smarkiai saugo