Mobilieji telefonai gali sukelti vėžį, tvirtina PSO

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2011-06-02 16:56
Rimusas tiek aš tiek tu mes čia palaikom skirtingas puses, todėl taip kaltint gali tiek tu mane tiek aš tave kitas dalykas, niekas čia jokių pusių nepalaiko, tiesiog reikalauja tas ir tas daro įtaką skamba kvailai. Tokie tyrimai ir tuos nuotraukos pateiktos taipogi kelia įtarimų. vien ten kur tie tyrimai buvo atlikti kiek aplinkui yra visokiausios spinduliuotės šaltinių, net ir pati įranga kuri buvo naudota tiems tyrimams turbūt spinduliuoja N kartų daugiau spinduliuotės nei mobilusis telefonas. aš asmeniškai nesinaudoju telefonu kaip kažkokiu ypatingai man reikalingu daiktu. Tačiau naudojuosi kompiuteriu. Tos spinduliuotės kiekiai yra nykstamai maži. Pagalvokit kokią spinduliuotę gauna žmonės dirbdami gamyklose kur kuriami procesoriai, ten kur net dirbama vakuume kad kuo mažesnis saryšis su oru gautūsi, kokią spinduliuotę gauna pvz kokioje JAV žmonės kur miestai tiesiog perpildyti reklamom tais pačiais telefonais ir dar bala žino kuom.. Man atrodo kad jeigu grėsmė būtų tiesioginė tai tokių straipsnių būtų su realiais įrodymais.. O ką turim dabar tuos mobiliuosius turbūt jau 20 metų bando prigaut, bet kaip neišeina taip neišeina..
RiMuSaS 2011-06-02 17:17
Tai kokiu irodymu norima gaut ? Gi niekas nesako, kad mob.tel kazkoks didziulis baubas. tai, kad cia ganetinai pagrysti irodymai, kad poveikis kalbant mob telefonu yra. O kokia to poveikio zala gali issivystyti neaisku del vieno dalyko, tai ilgalaikiu paskemiu darinys. O vien delto, kad poveikis nera momentinis, o tik laikui begant ir galima manipuliuot visuomenes nuomone, kad tai galejo atsitinkt nuo kitu veiksniu ir panasiai ir isdalies jie bus teisus. Beje as nesu prilipes prie to, kad telefonai blogis. Man tiesiog keista kaip inirtingai visi iesko kabliuku tokiuose straipsniuose. Galimybe, kad tai turi pasekmiu po tam tikro laiko tarpo yra. Gi neteigia uzdrauskim telefonus jie sukelia vezi ir tai negincijama nes irodyta 100%. Man tik keista, kaip kitiems sunku susitaikyt su galimybemis, turi pozymiu susijusiu su pakitimais, kurie nera aisq koki poveiki gali issaukti po 10 ar 20 metu. O kad tai nera momentinis dalykas tai nebutinai tai nera kenksminga. Niekad nesuprasiu tokiu argumentu. Gamyklos, miestai su reklamom ? Tu ieskai preteksto. Kalbame butent apie mob.tel. sukeliamus veiksnius.
KarolisS 2011-06-02 18:03
Rimusai, kodėl prie vieno straipsnio "žurnalistų tiesa" yra abejotina ir vis gilinamasi į straipsnį, o va kai pateikiamas straipsnis, kuris atitinka tavo nuomonę, "žurnalistų tiesa" tampa absoliučia nieko nepaneigiama tiesa? Gaila, kad technologijos.lt užsiima tokiais psichologiniais žaidimais ir netiksliais vertimais. Tie, kurie nori sužinot, apie ką čia rašoma, skaitykit originalų straipsnį, nes čia, atsiprašant, skiedalai. Beje, tu teigi apie šiluminį poveikį. Pvz. deginantis saulėje odos temperatūra stipriai pakyla, kiek tai pavojinga, Rimusai? Tas pat ir su galva+saule. IR spindulių skvarba yra didesnė nei GSM signalų.
Jomajo 2011-06-02 18:04
jei tau pakanka 10 -20 metu , tai yrodymy yra, pats naudojuosi daugiau nei 10 metu mob. ir kaip ir jokiu veziu. ir manau nevienas as toks, ar tu turi galvoje ilgalaiki poveiki per kelias kartas?
RiMuSaS 2011-06-02 18:33
Maciau ir orginalu straipsni. matai as priesingai nei tu, nesistengiu irodyt, kad esu teisus, mane tiesiog domina tiesa, kokia ji bebutu. WTF ? As teigiu apie silumini poveiki O_O ? tyrimus atlikau ne as ir tikrai ne kazkokie seip sau zmones. O mokslininkai is kirtingu pasaulio saliu, o ne isvienos kazkokios tai istaigos. Tai kodel jiems klastoti ir fabrikuoti kazkokius tyrimus ? Koks to tikslas ? Beje jie nieko nei uzdraust nesistengia nei dar ko... Tai kur cia problema ? Ar cia tas poreikis but teisingu labai isisaknijas pas tamsta i samone ?
RiMuSaS 2011-06-02 18:40
Na mokslininkai atlike tyrimus sako, kad tai padidina rizika. Taipogi kaip rukymas padidina rizika susirgt plauciu veziu , bet ar visi suserga ? Daug mirsta ne nuo jo nors praruko duag metu ? Bet ar tai reiskia, kad rukant padideja rizika juo susirgt ? Cia gali buti daug mazesni procentai rizikos padidejimo. Nezinau, bet kolkas nematau pagrindo siuos tyrimus laikyt, netikrus ar fabrikuotus ar dar kaipnorit vadinkit.
Jomajo 2011-06-02 18:44
na taip cia tu teisus del rizikos padidejimo, bet velgi atsimusam i ta pati fakta, kad rimtu irodymu del mob nera, skirtingai nei del rukymo, kuris jau senei susietas su plauciu veziu.
RiMuSaS 2011-06-02 19:26
Gal ju tiesiog ir nera. T.y. gal tie mob ir neturi labai didelio poveikio zmogaus organizmui. O gal tai labai atsilieps sekancioms akrtoms ir panasiai, mes to negalime zinot. Bet tai nereiskia, kad negalime bent minimaliai suagotis nuo ju. Ar ne taip ? Nes vistiek kazkoki pakitima organizme jie sudaro, gal ir netoki kenksminga koki galvojame bet...
blizzard 2011-06-02 19:54
Juk buvo palygintas mob telefonų poveikis su kavos poveikiu, bet kažkodėl tokie lyginimai tau netiko matomai tiesos dar ilgai nebus nei iš mano nei iš tavo barikadų pusės..
enternald 2011-06-02 20:02
Eilinis pavyzdys, kad spauda veikia kaip sugedęs telefonas: originale viena, vertime kitkas, kokiame delfyje išvis prisapaliota.
kionig 2011-06-02 20:05
O kas sakė, kad PSO būtina klausyti ir daryti visą kaip ji sako ?
RiMuSaS 2011-06-02 20:09
Ir koks palyginimas buvo ? As ji pamenu. Pirma koki neigiama poveiki zmoagus organizmui daro kava ? Kiek zmoniu apie tai zino ? tas palyginimas buvo grynai paimtas norint pasisaipyti is straipsnio. Jai nors kiek pamastai o nesistengi kazkokios tiesios ieskot. Suprasi, kad apie kavos neigaimas savybes mazai kas isvis zino. Taigi palyginus mob. tel. poveiki su kava isvis nera logiska. Beje kava turi poveiki sukelt vezinisu susirgimus ? Nereikia dabar save statyt i tokia padeti lyg as buciau kazkoks despotas stengiantis apgint tyrimo rezultatus o save statyt tarsi i kuklaus teisuolio pozicija. Nes taip nera, nors matomai noretum, kad butu ar net taip manai. Tavo reikalas istikro, bet nebutina cia apsimetinet...
RiMuSaS 2011-06-02 20:10
Butent, o kas sako ?
Otto 2011-06-02 20:24
Tiesiog seniai "draugauju" su 10000 kartų galingesnėmis FM bangomis ir nebijau jokio poveikio, nes jo tiesiog nėra. Jei jis būtu toks, kaip spėjama, tai čia rašyčiau ne aš, o anglių krūva. Bet juk ir straipsnyje tik spėliojama, kad "tikriausiai gali pakenkti", tai žinai, man tokių "įrodymų" tikrai neužtenka. Ir kuo gi šie dažniai tokie stebuklingi, kad va, ims ir pakenks? Jau ne už kalnų ir laikas, kai bus imti naudoti ryšiams, buvę "nekenksmingi" analoginės TV dažniai, spėju, kad vėl prasidės raganų medžioklės. Iš esmės, tai kalbame apie nieką. Jei būtu galingumai rimtesni, tai kiekvienam būtu aišku, kad gali pakenkti, o su tokiais apgailėtinais energijų kiekiais kalbėti apie šiluminį, ar kokį kitą poveikį, reikia būti itin dideliu pedantu.
kikilis 2011-06-02 21:25
Lietuviškas straipsnis gerokai prasilenkia su originalu. PSO netvirtina, kad mobiliakai gali sukelti vėžį. Dėl termografinės nuotraukos- man irgi kalbant telefonu ilgiau, parausta veido pusė ir ausis, laikoma prie telefono. Bet pabandžiau laikyti ranką prie veido be telefono- efektas tas pats... Juolab žinome, kad lengva šilumėlė nėra kenksminga. Kiek apmaudu dėl lietuviškos žiniasklaidos.
Anonymous 2011-06-02 21:45
Fostil 2011-06-02 22:06
Man tai juokingi tokie tyrimai. Telefonai kenkia, kava kenkia, saule kenkia, maistas kenkia, viskas kenkia. Tai gal davai visi lendam iskart po zeme ir nereikes laukt kol letai mirsim nuo kokio vezio. Absurdiski tyrimai, kitaip ir pavadint negaleciau. Pries 100metu vidutine gyvenimo trukme budavo ~50metu, siuo metu dauguma issivysciusiu valstybiu turi virs 75metu vidurkio. Tiek jau mums kenkenciu dalyku atsirado per paskutiniuosius desimtmecius, bet vistiek ilgiau gyvenam. Maziau tokiu beverciu tyrimu, daugiau tyrimu investuot i medecina.
RiMuSaS 2011-06-02 22:14
na na nereikai cia girtis tai tuomet gali ir galva mikrobangei laikyt ir nebijot nieko dar gali nufulmuot tai darydamas.
Atlast 2011-06-02 22:27
Siulau nesusipriesint. Pasiziurekit dabar i mobiliu gamintoju, operatoriu ir susijusiu verslu akciju kainas, paziurekit kokios jos buvo pries menesi iki straipsnio paskelbimo. PSO tik irankis daryt pinigus. Nejaugi jau pamirsot, kad PSO buvo papirkta ir naudojama kelti panika del kiauliu gripo?? Pirkit zmones vaistus, valstybes skiepus ir tt. Media ir PSO sukure nauja panikos priezasti. Itariu vis dazniau bus apie tai kalbama...
immortallt 2011-06-02 22:48
Rimusas, mikrobanges galingumas gi buna ir 1kw, o mobiliakas mikrobange kiek palaikytu ? kelias sekundes ?