„Apple“ apkaltinta pasivogusi studento programėlę  (27)

Kompanija „Apple“ apkaltina pasivogusi brito studento Grego Hughes programėlės idėją ir išleidusi identišką produktą po to, kai Grego Hughe „App Store“ parduotuvei skirta programa buvo atmesta dėl taisyklių pažeidimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gregas savo programą sukūrė prieš metus studijuodamas Birmingtano Universitete kompiuterių inžineriją trečiame kurse. 2010 gegužę jis norėjo pradėti platinti savo programą, tačiau „Apple“ sukritikavo „Wi-Fi Sync“ programėlę dėl saugumo ir ją atmetė. Visgi, neseniai kompanija kartu su „iOS 5“ pristatė programėlę, turinčią lygiai tokias pat funkcijas, panašų logotipą ir netgi tą patį pavadinimą.

„Apple“ pristatyta „Wi-Fi Sync“ programėlė leis sinchronizuoti „iTunes“ programą su „iPhone“ telefonu per bevielį tinką. Iki šiol tapatinti kompiuterio ir telefono „iTunes“ turinį buvo galima tik prijungus prietaisą USB laidu.

Pernai „Apple“ atmetusi programėlę paskambino Gregui telefonu. „Jie sakė, jog kompanijos programuotojai užmetė akį į programėlę bei buvo sužavėti, netgi prašė manęs gyvenimo aprašymo“, – pasakojo Gregas.

Nelikus kitos išeities platinti programą jis „Wifi-Sync“ nutarė pardavinėti „nulaužtiems“ „iPhone“ išmaniesiems ir patalpino ją į „Cydia“ programėlių parduotuvę.

Atsisiuntus jo programėlę ir įdiegus papildomą programą kompiuteryje, sujungiami du prietaisai ir leidžiama bevieliu būdu sinchronizuoti „iTunes“ be USB laido. Be to, nors ir negalėdamas pardavinėti jos „App Store“, Gregas programą platino už 9,99 JAV dolerių bei pardavė daugiau nei 50 tūkst. „Wifi-Sync“ kopijų.

Kadangi jis įrodė, jog jo sumanymas pelningas, pamatęs „iOS 5“ pristatymą Gregas neteko žado. „Aš buvau visiškai šokiruotas. Šiuo metu man egzaminų sesija ir tai išties ne į naudą, – naujienų portalui telegraph.co.uk pasakojo Gregas, – Aš prekiavau savo programėle tuo pačiu pavadinimu ir piktograma metus. „Apple“ žinojo, apie tai, juk jie ją atmetė. Dėl šios priežasties aš buvau nustebintas išvydęs ją pristatant su nauja sistema.“

Gregas tvirtina, jog jis kovos dėl savo programėlės. „Galų gale, privalai pakovoti ir apginti savo darbą“, – pridūrė jis.

Iki šiol už gautus pinigus iš pardavimų Gregas finansavo savo mokslą. Dabar jis baigia paskutinįjį kursą ir žada toliau kurti programėles.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(0)
(0)
(0)

Komentarai (27)