Pirmoji laisva interneto valiuta bitkoinas atsidūrė ant prarajos krašto (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

wilkas 2011-06-26 21:38
Tarkime as turiu 100 franku, uz kuriuos (issikeites i dolerius) samdau amerikiecius dirbti. Uz tokia suma man amerikietis dirba 8 darbo valandas. JAV atspausdina 1 mlrd. doleriu vertybiniams popieriams supirkti, o mano salis kol kas nespausdina pinigu, todel franko / dolerio kursas pasikeicia. Uz savo 100 franku as issikeiciu daugiau doleriu ir amerikietis man dirba 11 darbo valandu. Tas pats tulas amerikietis, ne tik kad dirba daugiau uz tokia pat suma "frankais" bet ir gaves dolerius gali nusipirkti maziau parduotuveje, nes sumazejus dolerio vertei prekiu kaina padideja.
loggo 2011-06-26 22:33
Pirmas normalus (įskaitant ir ankstesnę žinutę) paaiškinimas.
langas 2011-06-26 23:21
supraskit viena dalyka - doleri spausina tik jav federalinis bankas su vyriausybes palaiminimu o cia gali kurti bet kas kitaip sakant jo verte visada turi kristi nebent kas nors padengs dali sios valiutos kita normalia valiuta (nupirkti uz dolerius biski tos valiutos pvz.). o siaip tokia valiute ypac lengva suinteresuotiems zmonems manipuliuoti tik aisku ji niekam nerupi nes rinka yra vaikiska. nesuprantu kureju pvz kaip jie planuoja kai po 10 metu kompai bus ypac greiti - ir procesas sukurimo tos valiutos bus ypac greitesnis - tada dar daugiau tokios valiutos butu sukuriama greiciau - tai totalus kelias i geometrine infliacija. o tie kas sako kad doleris yra slamstas pasakysiu: amerika spausdina dolerius ir zimbabve spausdina dolerius, tik vienos valiuta yra tarptautine valiuta o kitos pigesne nei sikpopierius (ir krenta sekundemis) - o tai yra todel, kad pirmoji salis turi didziausia pasaulio ekonomika ir didziausia armija kuri ja gina
jjhjhjhjhjhjhj 2011-06-26 23:27
Kažkaip aš nepagaunu kampo. Maniau jie prisispausdina dolerių tam kad ne frankus pirktų ir kad užsieniečiai juos galėtų maustyti , o tam kad pirktų naftą , naudingas iškasenas ir prekes iš Kinijos Ir kaip atrodo tas amerikiečių samdymas nesuprantu , juk USA galima sakyti grynai importo šalis, o savo viduje jie samdo vieni kitus (paslaugų sferoje)
Arwis 2011-06-26 23:50
Matosi kad neturi ne zaliausio supratimo apie ekonomika nei kaip ji funkcionuoja todel visokie zeitgeist lengvai ir isplauna jums smegeneles. Pasiimk kad ir 10 klases ekonomikos vadoveli ir pradek skaityti, nes tikrai matosi kad reikia ir labai.
DnT 2011-06-26 23:58
Nebūtina kito žmogaus iškart smergti už jo nuomonę ir jo žeminti. Ir nereikia iškart atmesti priešingo teiginio, o reikia pabandyti jį suprasti.
punktyras 2011-06-27 00:06
Jie spausdina dolerius valstybės skolai padengti. Ji nuolatos auga ir dabar sudaro beveik 55 trln. dolerių.
Arwis 2011-06-27 00:15
Dar vienas perliukas.... Gal jus duokit to ka jus vartojat arba rimtai pries pradedami komentuoti baikit bent 12.
DnT 2011-06-27 00:32
Kaip galėjo pasiekti 55 trln. jeigu skolos limitas yra 14,3 trln. ir tik dabar svarsto jį didinti. O apie spausdinima irgi per radija lyg girdėjau, kad federalinis bankas įjungė spausdinimo stakles, bet nlb suprantu, kaip jie tą skolą galėtų padengt, nes automatiškai tas doleris iškart pradės nuvertėt. Pataisymas: Susiradau, ten pasirodo kalbėjo apie praeitų metų krizę, kad JAV, norėdama padengti valstybės skolą, pradėjo spausdinti pinigus ir taip pagilino krizę. Atsiprašau už praeitą komentarą, va kas būna, kai tik apie nuogirdas parašai. Viską reikia tikrint prieš rašant.
edragon 2011-06-27 02:09
Nusivyliau šituo straipsniu. Jau seniai maniau, kad galėtų parašyt technologijos.lt straipsnį apie Bitcoin... Straipsnis iškart su negatyvia antrašte... Nieko tam bitcoinui neatsitiko ir niekas jo nenulauš, kad programišiai įsilaužė į mtgox.com, tai tiesioginės grėsmės bitcoinui nepadarė, apskritai žala buvo dėl to, kad bitcoinų ir bitcoino entuziastų yra palyginus nedaug (lyginant su normaliomis valiutomis) ir dėl to, kad mtgox buvo monopolizavęs rinką. Bitcoinams keist yra tikrai ne viena keitykla. Tas pats būtų atsitikę jei kas nors būtų įsilaužęs į paprastą banką, skirtumas tik tas, kad tada kristų banko reitingas, o ne valiutų kursai, nes bankų niekas su valiutomis netapatina, nes nei vienam banke nėra kone pusės valiutos pinigų... Plius dar dėl tos bitcoino prarajos... Skaičiau bitcoino forume žmonių požiūrį į bitcoino vertės kitimą po šitos atakos - labai nevienodas - vieni manė, kad kaina bus nukritus, kiti, kad kaip tik pakils. Dabar jau aišku, kad kaina beveik nepasikeitė, nes mtgox jau vėl veikia. O dėl bitcoino veikimo principo, tai tinginiams patariu nei nesigilint, nes čia baisiai sudėtinga sistema. Tik tiek galiu pasakyt - mačiau, kad čia ne vienam buvo neaišku - skaičiavimai ten ne bet kokie ir neužsakyti, o koduojama pervedimų informacija, apsaugomas tinklas. Kad kas nors galėtų sėkmingai "padirbti" (ne generuoti) bitcoinus, turėtų valdyti skaičiavimo resursus didesnius nei 50% generuojančių bitcoins.
Arwis 2011-06-27 11:51
Viena ir tikiuosi paskutini karta reikes sita sakyti: Pinigu spausdinimas neturi nieko bendro su pinigu gaminimu ar inflacija. Jai neklystu tai maziau nei 10% visu pasaulio pinigu yra atspausdinti ant popieriaus, kiti 90% yra skaiciukai bankuose ir kituose sistemose. Jums turbut atrodo kad su atspausdintais pinigais vykdoma didzioji dalis pirkimu/pardavimu/pervedimu. Velgi klystate. Su atspausdintais pinigais vykdoma maziau nei 1% visu pinigu pervedimu visa kita daroma wire transfer budu. Pinigai yra spausdinami tik todel kad visuomene to reikalauja, zmones staiga is banku sumaste issimti santaupas ar kazkas tokio, zinoma infliacijos augimas irgi vercia spausdinti pinigus(BET NEDIDINA INFLIACIJOS), nes velgi padidejus infliacijai, general populiation naudoja daugiau grynuju pinigu ar tiesiog reikia pakeisti senus banknotus. Tikrai nesuklysiu sakydamas kad ekonomikos mokslas yra ne ka maziau sudetingas nei fizika ar chemija. Todel zmones daznai ir nesupranta ekonomikos, nes tai beveik kas rocket science.
wilkas 2011-06-27 12:16
Teisingai pastebeta, kad popieriniu pinigu gamyba ir valiutos mases padidinimas (kad ir virtualiais skaiciukais) nera tas pats, bet komentatoriai minedami pinigu spausdinima butent ir turi omenyje bendros valiutos mases padidinima is oro taip nuvertinant pinigini vieneta.
Vytax 2011-06-27 12:34
Nereikia visko suprasti pažodžiui. Dažniausiai minint „pinigų spausdinimą“ turima galvoje bendrą (ne tik grynųjų) pinigų kiekį. O ypač kai kalbama apie JAV. Kurios Federalinis Rezervų bankas tuo būtent ir užsiima.
Arwis 2011-06-27 12:47
Sorry is daugumos komentaru susidaro stiprus ispudis kad butent apie tai zmones ir galvoja. Jai paskaitysi komentara apie ijungta pinigu spaustuve tikrai nebeliks abejonu kad yra taip galvojanciu. Kas liecia FED ir JAV valstybes skolos padengima tai velgi neturi nieko bendro. Valstybe skolinasi ir padengineja skolas visai kitu principu. Valstybe naudoja vadinamuosiuos ''bonds'' (nezinau lietuvisko termino). Pinigai velgi nera tiesiog sukuriami kai kazkur prirasomi nuliukai. Bankai sukuria pinigus juos skolindami ir imdami palukanas o sita eik pasiskaityti zeitgeist 3 skiltyje, ten daug protingu zmoniu megino paaiskinti kaip pinigai is tikro yra sukuriami. Tai yra beveik neimanoma paaiskinti sito dalyko 2 sakiniais zmogui kuris neturi ekonomikos issilavinimo. Noriu pasakyti tik tai kad ka tu galvoji yra neteisinga ir labai pavirsutiniska.
rmnts 2011-06-27 12:48
vietoj to, kad i lankas vaziuotumete speliodami galetumete pasiskaityti apie bitkoina kazkiek. pirmas dalykas taip, bitkoinas neparemtas niekuom kaip ir tas pats doleris. Kas cia sake, kad paremta tuom, kad valstybe isipareigoja teikti paslaugas ir pan. tai bitkoinas lygiai tuo pat paremtas. Prekiu pardavejai ir pan. isipareigoja uz bitkoiunus parduoti prekes. antras dalykas apie ateiti ir superkompiuterius ir pan. bitkoinas padarytas taip, kad maksimum monetu gali buti 21 milijonas. kai bus pasiekta sita riba, gali kompa laikyti ijungta, kad ir 10 metu nauju monetu nebesugeneruosi.
DnT 2011-06-27 13:56
Niekas tiesiogiai apie popierinių pinigų spausdinimą ir nekalba. Kalba eina apskritai apie pinigų papildyma. Antra jei tu įmesi papildomą milijardą į rinką, tai tikrai sukels tos valiutos infliaciją. Mes nekalbam apie grynųjų spausdinimą žmonėms.
edragon 2011-06-27 15:22
Čia ne visai tiesa, kad nebesugeneruosi monetų. Monetų generavimas apsaugo tinklą, taigi yra būtinas. Kai bus pasiekta 21 milijono riba, atsiras pervedimų mokesčiai, kurie keliaus tiems monetas generuojantiems, kad jie toliau kaitintų savo procesorius ir vaizdo plokštes.
Arwis 2011-06-27 15:39
Na is tavo komentaro nieko kito ir nelieka suprasti kai tiesiogiai susieji(nerealia skola) ir pinigu spaustuve. Na nesvarbu. Bet kokiu atveju vistiek nesupranti kaip pinigai atsiranda rinkoje. Pradziai gali pasiskaityti apie money multiplier ir kaip jis veikia: http://en.wikipedia.org/wiki/Money_multiplier
Tomcat 2011-06-27 17:43
Gaila, kad technologijos.lt anksčiau neparašė straipnio apie tuos bitcoinus. Prieš kelis mėnesius žmonės iš bitcoinu mininimo uždirbdavo tūkstančius dolerių per mėnesį. Deja, bet tai jau praeitį ir dabar sudėtingumo lygis smarkiai padidėjo, dėl to pelnas iš miningo smarkiai sumažėjo
okta 2011-06-27 18:04
Aš su savo kompiuterio skaičiavimo galimybėmis, prisijungęs prie normalaus mining poolo'o per mėnesį pasidaryčiau 1.4 dolerio gal.. ir tai jei nuolat kompas dirbtų prie miningo. Visiškai neapsimoka. Labiau apsimoka tiems, kas turi radeon video plokštes ir negaili palikti kompo įjungto daug valandų, tam kad pasidarytų kelis šimtus litų.