Pasyvūs namai Lietuvoje taps privalomi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Plikas 2011-06-28 23:54
Skirtumas tas, kad tu gyveni ne kažkur Mėnulyje, o čia - Žemėje, kartu su kitais žemiečiais. ES yra pasirašiusi Kioto protokolą ir siekia mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas. Nemažai tų dujų išmetama gaminant energiją, todėl sumažinus energijos vartojimą, sumažės ir dujų emisiją. Namų ūkiuose apie 70% visos energijos sunaudojama būsto šildymui, todėl sumažinus šį kiekį stipriai sumažėtų energijos suvartojimas. Bendrai ES, statybos srityje, bandoma brėžti, taip vadinamos, "tvariosios statybos" gaires, kad statinys per visą savo gyvavimo ciklą - nuo statinio medžiagų gavybos ir gamybos iki nugriauto statinio atliekų utilizavimo - būtų kuo ekologiškesnis ir kuo taupiau naudotų medžiagas ir energiją.
bronius 2011-06-29 08:21
Plikas, kai degini malkas tas co2 nesiskaito prie šiltnamio efektą didinančių dudjų, nes naujas miškas augdamas jas vėl sugeria
kestutisz 2011-06-29 11:58
Labai paprasta ekonomija - šiandien išleistas litas papildomai malkai yra tiesiog litas, litas išleistas papildomai rimtesnei įrangai, didinančiai namo statymo kainą, turi dar vieną "draugą" - litą palūkanoms bankui. Nėra pas mus tiek daug žmonių galinčių išsiversti be paskolos, o per ilgą paskolos laikotarpį palūkanos pasiekia ar net viršija pasiskolintą sumą (malkų nereika užsipirkti 20 metų). Ir nereikia marazmų apie tai, kad neturi pinigų naujausiems bei žinoma labai geriems blizgučiams tai ir gyvenk palapinėj, jei normaliai gali gyventi kad ir ne tokiam ekonomiškam name. Taip, rekuperacija yra labai gerai (ne tiek ten taupo tą taupo šilumą, kiek patogumas nes nereikia atidarinėti langų, patį pastatą irgi saugo, nes pernelyg taupant šilumą pelėsis apsigyvens). Visa tai puiku, supažindinti, įvesti energetines klases (dėl būsimų pirkėjų) būtina, bet privaloma - ne.