„Nokia N9“ dirbs su „Android“ programėlėmis (Video)  (0)

„Nokia“ birželio 21 dieną pristatė pirmąjį „MeeGo“ operacinę naudojantį telefoną „Nokia N9“. Mobilusis telefonas prekyboje pasirodys dar šiemet ir naudos ne tik „Nokia“ programuotoju naudojamu „Qt“ kodu parašytas programas, tačiau taip pat leis ir „Android“ programėles.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ platformai skirtas programas į „MeeGo“ perkels „Alien Dalvik“ sistema. Ji programuotojams suteiks galimybę perpakuoti „Android“ programėlių standartinius. apk tipo failus į tinkamus naudoti „MeeGo“ operacinei sistemai. Šių išmaniųjų telefonų techninės savybės tinkamos ir „Android“ operacinei sistemai, o sudėtingiau suderinamoms programoms bus galima naudoti specialus papildomus įrankius.

Naujai OS suteikti galimybę „groti“ kelių platformų programas nėra naujiena ir „Nokia“ tai darys ne pirmieji. Kompanija RIM, gaminanti „BlackBerry“ išmaniuosius telefonus, taipogi paskelbė dar šiais metais leisiantys „PlayBook“ planšetei dirbti su „Android“ programėlėmis.

„Alien Dalvik“ kurianti „Myriad“ kompanija irgi žada „MeeGo“ prietaisams leisti vykdyti „Android“ programėles dar šiemet. Tikimasi, jog drauge su jų „MeeGo“ sistema „Android“ programos pasieks kitas naujas terpes.

„MeeGo“ planuojama naudoti BMW, GM, „Hyunday“, „Renault“, „Delphi“ ir „Peugeot-Citroen“ automobiliuose.

Kaip „Android“ žaidimai veikia „MeeGo“ telefone, žiūrėkite vaizdo reportaže žemiau:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobium.lt
Mobium.lt
Autoriai: Antanas Dapkus
(2)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: