Po 9 metų Lietuvoje kils tik pasyvūs namai, užsienyje jau stiebiasi „protingi“ pastatai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2011-08-16 18:15
"Šiuo metu pasyvaus namo statyba brangesnė tik 15 proc." Arba netgi pigesne tiek pat proc. Nuo daug ko priklauso. Bet pagalvokime kokia butu verte parduodant pasyvu ir nepasyvu nama. Arba kitaip jei reiketu parduoti tarybiniu laiku technologiju plytini vs siuolaikini su sienu varza R-5, manau komentaru daug nereikia. "Ateityje pasyvius namus keis „protingi“ namai" Siulau nepasimauti ant begalybes elektronikos, (isimtis tik gal signalizacija) tai zinoma patogu, bet kas butu jei viena diena koks saules zybsnis sugadintu visa elektronika. Todel reiketu vadovautis tokia logika kuo paprasciau tuo geriau. Vietoj brangios elektronikos kur imanoma naudoti primityvia automatika, o kur imanoma irengineti pasyvias sistemas.
Nerkus 2011-08-16 20:41
pabusiu skeptiku ... vokietijoj gal ir galima irengti pasyvu nama, ten silciau. svedija taip pat ne visa uz poliarinio rato, yra ir ten visai siltu vietu. lietuvoj ... na gal kur prie juros, ten ziema silciau ir vejo maluneli galima pasistayti. bent jau lietuvos salygomis pasyvus namas man asocijuojasi su hibridiniu automobiliu, nusiperki 2k brangiau nei tos pacios klases masina ir vazineji "taupydamas" nors masina atsipirks po 2-300 000 km. vienintelis variantas populiarinant pasyvius namus, tai valdzios pagalba, bet jos nesulauksim, bo reiks AE gaunama energija kazkur panaudoti.
Nerkashis 2011-08-19 11:36
Papildomi 10-20cm vatos ar polistirolo visam namui kainuoja. Kiek kainuoja, tai nuo namo priklauso. Gali gautis ir daugiau nei 15 proc. Bet kokiu atveju, tai pasijaučia žiemą, kai (mano atveju) dujų mažiau reikia.