„Download.com“ naujas biznis – „bloatware“?  (5)

Ko gero dažnas iš mūsų yra siuntęsis reikalingas programas iš download.com svetainės, kartais dar žinomos „C-net“ pavadinimu. Kadaise daugeliui tai buvo interneto Meka beieškant programinės įrangos. Jei tebesinaudojate šia svetaine, galite būti nemaloniai nustebinti – pasirodo, jos savininkai nusprendė pasipelnyti iš vartotojų pasitikėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša portalas „Lifehacker“, „Download.com“ siūlomų parsisiųsti programų diegimo failus „įvynioja“ į savo diegimo programą, todėl, jei neatidžiai skaitome tarpinius pasiūlymus, įsidiegiame „StartNow“ juostelę savo naršyklėje ir padarome „Bing“ numatytąja paieškos sistema, o „MSN.com“ – savo namų puslapiu.

Vienas paprasčiausių būdų, atskirti, ar jūsų norima ir parsisiunčiama programa „įvyniota“ į „bloatware“ popierėlį – atidžiai pasitikrinkite failo pavadinimą. Jei diegimo failo vardas prasideda „cnet_“ – tuomet programa pateikiama su priedais. Apsaugoti gali tik viena: atidžiai skaitykite visus dialogus diegimo metu, prieš automatiškai spausdami „OK“ ar „Next“. Arba, jei norite visiškos ramybės, ieškokite alternatyvių, bet būtinai patikimų nemokamas programas platinančių portalų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Dainius Tulaba
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)