„Windows 8“ turės dvi grafines vartotojo sąsajas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2011-09-07 10:07
"Klasikinės išvaizdos „Windows 8“ nebuvimas būtų buvusi didžiulė klaida: operacinės sistemos likimas būtų apspręstas gana greitai, o kompanija patirtų didžiulius nuostolius." Tai jau tikrai niekas nemosikuos pakeltom rankomis sededami ant kedes kai yra normali fizine klaviatura ir pele. Net nereikejo bandyti prastumti tokios nesamones ant stacionariu kompu. Na gal isimtis butu laptopai, bet jie irgi neturi lietimui jautraus ekrano dazniausiai. Tegu tai ir lieka plansetu ir telefonu grafine aplinka, ji ten tinka.
punktyras 2011-09-07 10:31
Niekas neliepia makaluoti rankomis, galėsi su pele atlikti visus veiksmus.
eimantasks 2011-09-07 10:35
Turiu "asus" "all in one" kompiuteri, na ir ten mosuot rankomis tikrai nereikia, naudojuosi pelia ir klaviatura, lietimui jautrus ekranas pravercia vartant nuotraukas o siaip nepatinka, tai ir nebutina ten iskelus pirstus laikyt o nauja "Metro" aplinka man visai patinka. Nors ko gero didziaja darbu daly atlikineciau senojoje grafineje aplinkoje, neatsisakyciau "pazaisti" ir su nauja, ji grazi!
Jarmeinas 2011-09-07 12:34
Galėtų išleisti sp2 windauams 7 šiek tiek pataisę klaidas ir bus win 8 , nes kaip dabar supratau tai anksčiau naudojo windows media center, o dabar padarė „Metro“ , tik tai pavadino nebe windauso priedu, o grafine sąsaja.
Gluxen 2011-09-07 13:22
Ka daryt, jei man win reikalingi tik tam, kad paleist programas su kuriomis dirbu? Nafik resursus eikvot nereikalingoms nesamonems? Zaisla padare is operacines sistemos. Ar galetu isleist WIN BASIC kur nieko nera isskyrus folderius, reikalingas instaliuojamas programas ir browseri?
linas.mitaitis 2011-09-07 14:14
Mane nustebino "Microsoft", ypač jų sukurtas filmukas. Sužavėjo. Šiaip esu didelis "Apple" gerbėjas, bet žiūriu, jog ir "Microsoft" neatsilieka nuo tendencijų. Labai geras pasakymas - jokių kompromisų. Vartotojai galės naudoti arba tą, arba tą. Kam rinktis tarp A ir B, jei abu gali pasiūlyti. Užskaitau!
enternald 2011-09-07 16:52
Imk linux'us ten gali pasiūlyti Gnome, KDE, Gnome3, XFCE, Fluxbox, BlackBox, LXDE, unity, jwm, enlightenment aplinkas jei tau svarbus aplinkų kiekis. Tik abejoju ar pats liksi patenkintas pasirinkimo galimybėmis. O šiaip tai beveik atrodo, kad tai windows 7 su kvailiausiu alternatyviu UI koks tik gali būti. Jis atrodo tragiškesnis, nei Gnome ar unity UI, kurie abudu skirti touchscreen'ams ir dėl to pameta 80 procentų funkcijų, bet nors ten kažkas panašaus į desktopą. Kaip vienas žmogus ankstesniame komentare minėjo: Bent tiek susivokė, kad reikia seną GUI gražinti.
DnT 2011-09-07 18:27
Gnome UI visai nėra tragiška, aš passakyčiau, kad ji patogesnė, net ir už win7 UI. Man dabartiniai ubuntai, turi tik vieną minusą, kad reikia pačiam įsidėti senąjį programų meniu, čia didžiausias jų minusas, visą kitą dar būtų galima tobulint, bet tikrai, ji nėra tragiška. Dėl 8 winų, tai, kaip ir kažkas minėjo: ištrauktas ant viršaus windows media centeris ir šiek tiek patobulintas. Va man įdomu, ką jie iš techninės pusės patobulins, nes visas UI, tai failas.
Cigaras 2011-09-07 20:07
Na ką žinau, bet kuo daugiau Microsoft aiškina, kokia Metro yra tobula AK aplinka, tai tuo man labiau norisi perbėgti į OS X.
KeeperMustDie 2011-09-07 20:16
Unity yra isvis vienas is labiau "protingai" sukurtu GUI kuriuos man yra teke matyti, saunuoliai developeriai(aisku turi minus, bet pliusu zymiai daugiau). Dabar apie win8 gui, tai media center cia neprieko(panasumas tik staciakampiai). Visu pirma, tai jie patys aiskiai sako, kad gui remiasi metro interface'u; Visu antra - nepatenktintieji turbut nelabai domisi galymybemis ka toks UI duoda - UI kuris remiasi HTML'u ir gali keistis dinamiskai runtime metu, turetu mazu maziausiai intriguoti. Visu trecia - reikia suprasti, kad tai yra labiau starting gui, todel taip, nebutina rinktis vieno is GUI - norit padaryti kazka paprasto: pasileist narsykle ar issirinkti filma - Metro geriau tam tinka; norit dirbti: standartinis interface'as tam labiau tinka. Toks prastas poziuris i naujoves kuriu dar net neteko paciupineti - nelabai geras, jau isivaizduoju kas laukia, kai didzioji dalis vartotoju pagaliau isgirs, kad Windows Exploreris naudos Ribbon'a... Tada jiem nerupes daugybe pliusu kuriuos jis suteiks - "kazkas nepazystamo? Sudegint ant lauzo!" O is technines puses - kaip visad, nieko revoliucinio: spartesnis uzsikrovimas, gandai apie kazkokius mode'us(ale nepilnai paleistas OS tik filmams ziureti ir pan), geresne backup sistema ir pan. Zodziu, WinFS ar kazko tokio lygio tiketis nereiketu...